שתף קטע נבחר

קליפורניה תגביל את רמת פליטת "גזי חממה"

על פי הצעת חוק שגיבש המושל שוורצנגר עם מחוקקים דמוקרטים, מפעלי תעשייה יחוייבו להקטין את רמת פליטת הגזים שתורמים להתחממות הגלובלית. המתנגדים הרפובליקנים: "תקנות יקרות ידחפו עסקים לעזוב את המדינה"

קליפורניה תהיה למדינה הראשונה בארצות הברית שתגביל את רמת פליטת הגזים הגורמים ל"אפקט החממה" בקרב כלי רכב ומפעלי תעשייה. כך נקבע בהצעת חוק עליה סיכמו מושל המדינה, ארנולד שוורצנגר, וחברי בית המחוקקים הדמוקרטים בתום שבועות של דיונים מפרכים.

 

הצעת החוק מהווה ניגוד חד למדיניותו של הנשיא האמריקני, ג'ורג' בוש, וסוללת את דרכה של קליפורניה לצמצם עד שנת 2020 את פליטת הגזים הגורמים לאפקט החממה בכ-25%. יתרה מכך, שוורצנגר צובר לזכותו נקודות בקרב ארגונים סביבתיים לקראת הבחירות בסתיו הקרוב, אז ירוץ בשנית וינסה להגן על משרתו.

 

בהודעה שפירסם המושל לאחר שהושג ההסכם אמר כי הוא הופך את המדינה למובילה עולמית במאמץ להפחתת פליטת פחמן דו חמצני. "הצלחת המערכת שלנו תשמש דוגמה למדינות ולארצות אחרות לבוא בעקבותינו בשעה שהמלחמה נגד שינוי אקלימי ממשיכה".

 

על פי הצעת החוק, שתוגש בקרוב לאישור הסנאט, יידרשו מפעלים שונים כגון תחנות כוח, בתי זיקוק לנפט וגז וכבשני מלט, להפחית את כמות הגזים שהם פולטים התורמים להתחממות כדור הארץ. לבתי עסק תינתן האפשרות לקנות, למכור ולהחליף "אשראי פליטה" עם חברות אחרות במקום לצמצם את רמת הפליטה בעצמם. תשלום עבור אשראי שכזה יאפשר למפעלים למלא אחר החוק גם אם צמצום פליטת הגזים בעייתי מבחינה טכנולוגית.

 

"תקנות יקרות ידחפו עסקים לעזוב"

הגבלת רמת הפליטה זכתה אמנם לתמיכת הארגונים הסביבתיים, אך גם ספגה ביקורת מצד תעשיינים מובילים שטענו כי יישום החוק יגדיל את הוצאותיהם ויחייב אותם לצמצם את פעילותם בקליפורניה. ההצעה זכתה להתנגדות מצד מחוקקים במפלגה הרפובליקנית, לה משתייך שוורצנגר עצמו, שטענו כי יש לטפל בנושא ברמה הפדרלית ולא כל מדינה בנפרד.

 

"אימוץ תקנות יקרות ובלתי ניתנות להשגה ידחוף עסקים לעזוב את קליפורניה ואת ארצות הברית בכלל, מבלי להבטיח שיפור באיכות האוויר", אמר מנהיג האסיפה הרפובליקנית, ג'ורג' פלשייה.

 

אולם מסתבר שלמדינה הכי מאוכלסת בארצות הברית, הנמצאת במקום ה-12 ברשימת פולטות גזי החממה הגדולות ביותר, יש סיבה טובה להיות מודאגת משינויים אקלימיים. מחקרים מראים שעלייה של 2-3 מעלות עלולה להתיך את השלג שבפסגות הרי סיירה-נוואדה מוקדם יותר מדי שנה - מה שעלול להביא לשטפונות ולאיים על אספקת המים ארוכת הטווח לערים ולחקלאות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
המושל שוורצנגר
צילום: איי פי
מומלצים