שתף קטע נבחר

רוצים לדבר בטלפון? תדחפו אצבע

לטכנולוגיה הסלולרית יש גם פן ביזארי: טלפון-טבעת שהאוזניה שלו היא האצבע שלכם. ועוד חידושים: טלפונים סלולריים שיוכלו לשדר ולקלוט ריחות

הוויכוח על הצורך בשיחות הווידיאו של הדור השלישי כבר מאחורינו – הן הפכו למציאות זמינה, גם אם לא כל־כך שימושית: כל אחד יבחר אם להשתמש בהן ומתי. עכשיו מגיעים כמה מדענים מהמכון הטכנולוגי של טוקיו ומציעים מימד נוסף בשיחות הסלולריות: ריח.

 

החוקרים היפנים מציעים טלפונים שיוכלו לשדר ולקלוט ריחות מטלפונים אחרים, ואפילו ”להקליט” ריחות לשימוש עתידי. חוש הריח קרוב מאוד לאזור הזיכרון במוחנו, ומכאן שלריח תכונה חזקה של יצירת אסוציאציות והצפת זיכרונות.

 

מדובר במכשירים שיוכלו לעשות בריח אותו שימוש שעושה המצלמה בתמונות. הטכנולוגיה, אגב, לא מוגבלת לטלפונים סלולריים. באותם אמצעים בדיוק אפשר להשתמש כדי לשמור ולשחזר ריחות במצלמות

הווידאו והסטילס ואפילו במערכת הקולנוע הביתי בסלון.

 

הקבוצה היפאנית, המובלת על־ידי החוקר פאמבוק סומבון, כבר פיתחה מערכת שיודעת להקליט ריחות של פירות כמו תפוח, תפוז, בננה ומילון. לדברי סומבון, על־ידי שילוב של 15 שבבים ייעודיים בתוך מכשיר נייד הוא יכול להבחין בין תפוח ירוק לאדום על־פי ריחו בלבד. ”בצילום וידאו צריך לשמור רק על עוצמה של אדום, ירוק וכחול, אבל לאדם יש 347 חיישני ריח שונים, כך שאנחנו צריכים הרבה מקורות כימיים‭."‬

 

כל שבב הוא "אף" אלקטרוני, שמכיל חיישן כימי הרגיש לעקבות של ריח מסויים. שילוב של חיישנים כאלו יוצר רגישות לאלפי צירופי ריחות שונים. אלה נוצרים מחדש משילוב של 96 כימיקלים מלאכותיים. פרשנות חדשה למשפט ”משהו בשיחה הזו מריח לא טוב‭.”‬

 

הגאדג'ט הכי לא מגניב - אצבע באוזן

קוראים לו יובי-וואה ‭(Yubi-Wa)‬ והוא מוצג כטלפון טבעת. דוקומו, מפעילת הסלולר הענקית מיפן, שהציגה את הטלפון כבר בשנה שעברה, והדגימה את השימוש בו בתערוכת ‭2006 CommunicAsia‬ שנערכה לאחרונה. הטבעת היא יותר אוזניית בלוטות' מאשר טלפון של ממש. היא מתלבשת על האצבע המורה, מתחברת לטלפון תומך בלוטות', ומשמשת למענה או לדיבור.

 

החלק הפחות חביב בגאדג׳ט הזה הוא, שכדי לשמוע את השיחה צריך לדחוף את האצבע לאוזן,

פשוטו כמשמעו. העצם היא מוליך, שהופך רעידות לצליל. לפי הדיווחים, איכות הקול סבירה, אבל לא משהו שיתחרה בווקמן הסלולרי שלכם, גם אם אתם מוכנים להסתובב עם אצבע באוזן כל היום.

 

מסתבר שזה יעבוד יפה גם עם אצבע בתוך האף במקום באוזן, אבל אף אחד לא ממש שמח לנסות את זה. הטבעת מצויידת, כמובן, במיקרופון, ומאפשרת חיוג ומענה לשיחות בעזרת טפיחה עם האגודל על האצבע המורה.

 

הגרסה הנוכחית אומנם קצת מגושמת, אבל לדברי החברה, הגרסה המסחרית הצפויה תהיה רזה יותר. היתרון הגדול של המכשיר הוא הזמינות הפשוטה למענה תמידי והפתרון לבעיה שהכי מטרידה את בעלי אוזניות הבלוטות' – איפה מאכסנים את האוזניה כשלא משוחחים בעזרתה.  

 

ספאם ב-SMS

האימייל של כולנו עמוס בהודעות זבל, הטלפון בבית מצלצל כל ערב כדי להציע לנו להשתתף בסקר, או מבצע משתלם, ולפעמים מדברת אלינו אפילו הודעה מוקלטת. גם הטלפון הנייד לא מוגן מפני ניצול שכזה.

 

הודעות SMS הפכו כבר מזמן הפכו לתקן התקשורת הלא־קולי הכי נפוץ על הגלובוס – לא יקר, תמציתי, פשוט, וממוקד בקהל המטרה. אם בידי המשגרים נמצא גם מידע מפורט על הרגלי השימוש שלנו, המיקום שלנו ותחומי העניין שלנו – תקבלו סכנה גדולה לפרטיות ולשלוות הנפש.

 

בבתי המחוקקים כבר מדברים על הטלת איסורים והגבלת על הודעות זבל, אבל חברות הזבל, שמוכרות תרופות חצי מזויפות במחירים מפוקפקים ופועלות מתוך מדינה שלא כפופה לשום חוקים – איתן המחוקק לא יכול להתמודד. הטכנולוגיה, בינתיים, מקדימה את הזבלנים.

 

בדרום קוריאה, שם הודעות טקסט ושיחות טלפון לא רצויות מטרידות משתמשים ניידים בצורה חריגה, מכשירים רבים של LG וסמסונג כבר מציעים אופציה לסינון הודעות לא רצויות: תוכנה מיוחדת סורקת את כל ההודעות הנכנסות. היא מאפשרת גם להגדיר הודעות חדשות כזבל, או לחסום מספרים מסוימים, שמהם נשלחות הודעות בלתי רצויות. לא עלינו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים