שתף קטע נבחר

חברי האיחוד: נבקר בלבנון רק עם נציג ישראלי

משלחת פרלמנטרית מטעם האיחוד האירופי ביטלה ביקור מתוכנן בלבנון, בשל סירוב הממשלה לאפשר את הגעתו של ח"כ והבה מישראל. הביקור בוטל בשם "עיקרון השוויון" אליו מחויבת המשלחת, אך ח"כ והבה טוען "מדובר בהישג דיפלומטי גדול לישראל"

הישג דיפלומטי לישראל? ברגע האחרון החליטה משלחת פרלמנטרית מטעם האיחוד האירופי לבטל ביקור מתוכנן בלבנון. הסיבה - סירובה של לבנון לאפשר לנציג ישראלי מטעם המשלחת להגיע לביקור במדינה.  

 

חברי המשלחת משתייכים לאסיפה הפרלמנטרית האירופית הים תיכונית, גוף המורכב מחברי פרלמנט אירופים ומנציגי עשר מדינות השוכנות לחופי הים התיכון. מטרת ביקורם באזור היתה לאמוד את הנזקים שהותירה המלחמה בישראל ובלבנון, אולם בקשתו של חבר הכנסת מגלי והבה (קדימה), להצטרף לביקור - נתקלה בסירוב עיקש מטעם ממשלת לבנון.

 

ח"כ והבה, המשמש כסגן יו"ר הוועדה המדינית של האסיפה, ביקש לדבריו להצטרף לביקור "בשם עקרון השוויון" בין החברות. העובדה כי ביקורה המתוכנן של האסיפה בלבנון בוטל מהווה בעיניו "הישג גדול לישראל, שכן גם הפעם לא נשבר עקרון השיוויון בין החברות". עם זאת, לא ברור האם אכן מדובר בהישג דיפלומטי לישראל או בשמירה קפדנית על חוקי האיחוד.

 

גורם באיחוד האירופי אמר בשיחה עם ynet כי "ישראל יכולה ללמוד מכך שהאסיפה שומרת על העקרונות שנקבעו ואינה מפלה חלק מהחברות ל פני האחרות". החלטת הוועדה שלא לבקר בלבנון ללא השתתפותו של ח"כ והבה היא לפי הכללים הקבועים של השותפות האירופית - הים תיכונית, לפיהם אין לשתף פעולה עם חרם על נציגים של מדינה כלשהי שמשתתפת בתהליך ברצלונה.

 

סירובה העיקש של ממשלת לבנון עמד גם נוכח מאמציו של יו"ר הוועדה המדינית של האסיפה, שנועד ביום חמישי עם גורמים בממשלת לבנון. יו"ר הוועדה הגיע למדינה על מנת להכין את ביקורה של המשלחת. במסגרת ביקורו ניסה לשווא לשכנע גורמים בממשלה הלבנונית כי יאשרו את הגעתו של והבה, אולם משמאמציו כשלו - החליט  יו"ר הוועדה לחזור לבריסל לסבב התייעצויות. בתום שיחות התייעצות, בהם הביעה ישראל את מחאתה ואת דרישתה לשמירה על עיקרון השוויון, החליטה כאמור האסיפה הפרלמנטרית לבטל את ביקורה ללבנון.

 

בשותפות האירופית - ים תיכונית שהחלה ב"תהליך ברצלונה" בשנת 1995, חברות מדינות האיחוד האירופי ועשר חברות השוכנות לחופי הים התיכון והלוקחות חלק בתהליך ברצלונה. בין המדינות החברות ישראל, מצרים, מרוקו, תוניסיה ועוד. בסיס השותפות הוא בעיקר כלכלי, אך גם פוליטי ואסטרגי.   

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אתר הכנסת
ח"כ והבה. הישג דילפלומטי לישראל
צילום: אתר הכנסת
צילום: איי פי
סניורה. סירוב עיקש
צילום: איי פי
מומלצים