שתף קטע נבחר

תפנית בקוורטט: תומכים באחדות עם חמאס

זמן קצר לאחר שראש הממשלה הפלסטיני הצהיר שאין בכוונתו להכיר בישראל, הודיעה "הרביעייה הבינלאומית" - וארה"ב בראשותה - כי היא מקדמת בברכה את המאמצים להקים ממשלת אחדות פלסטינית, ותנסה לשכנע את ישראל לשחרר את כספי המסים המוקפאים

הקוורטט הודיע כי הוא מקדם בברכה את המאמצים להקים ממשלת אחדות פלסטינית, למרות שהחמאס לא מוכן להכיר בישראל. ההודעה התפרסמה זמן קצר לאחר שראש הממשלה הפלסטיני, איסמעיל הנייה, הצהיר שוב כי אין בכוונתו להכיר בישראל , תנאי שהוצב באופן מפורש על ידי הרביעייה הבינלאומית.

 

בהודעה שפרסמו אתמול (ד') שליחי הקוורטט למזרח התיכון נכתב: "הקוורטט מקדם בברכה את מאמציו של הנשיא הפלסטיני, מחמוד עבאס (אבו מאזן) להקים ממשלת אחדות. ממשלה כזו תקיים את עקרונות הקוורטט ותיישם את התחיובויתיה לקהילה הבינלאומית". במקביל, קרא הקוורטט, בה חברות ארצות הברית, רוסיה, האיחוד האירופי והאו"ם לחמאס להכיר בישראל.

 

עוד נאמר בהודעה כי יעשה מאמץ לשכנע את ישראל להעביר לידי הפלסטינים את כספי המסים המוקפאים בסך 500 מיליון דולרים.

 

אתמול אמר נשיא ארצות הברית, ג'ורג' בוש, בתום פגישה עם אבו מאזן, כי בכוונתו לפעול להקמת מדינה פלסטינית. השניים לא הזכירו בפומבי את המחלוקת סביב הקמת ממשלת אחדות חמאס-פתח ודיברו על האתגר המשותף לקדם הקמת מדינה פלסטינית דמוקרטית שתחיה בשלום עם ישראל.

 

שר החוץ לשעבר, חבר הכנסת סילבן שלום, אמר בתגובה כי "החלטת הקוורטט מהווה מפולת מדינית של ממש, שהתקבלה מאחורי גבה של ישראל. פגישתם של לבני ואבו-מאזן נתנה אור ירוק לעולם כולו לדבר עם חמאס, מבלי שהוא שינה את עמדתו שקוראת להשמדת ישראל".

 

לעומתו, ח"כ יוסי ביילין (מרצ-יחד), בירך על החלטת הקוורטט וקרא לישראל להצטרף להחלטה במקום להילחם בה. "האינטרס הישראלי האמיתי הוא מניעת כל פעולה אלימה כנגדה, ואם הדבר יובטח יש בהחלט מקום לחידוש הסיוע הכלכלי של העולם לרשות הפלסטינית", אמר ביילין.

 

בהכנת הידיעה השתתף אטילה שומפלבי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
אבו מאזן והנייה. הקוורטט תומך
צילום: איי פי
צילום: אמיר כהן
מפולת מדינית: שלום
צילום: אמיר כהן
צילום: ירון ברנר
להצטרף לעמדה. ביילין
צילום: ירון ברנר
מומלצים