שתף קטע נבחר

אלופי ההעדרויות: בשארה ובן-אליעזר

במושב הכנסת הקודם התקיימו 37 ישיבות בלבד, אבל רק 27 מתוך 120 ח"כים נכחו בכולן. את רשימת הנעלמים מבין חברי הכנסת מוביל עזמי בשארה, ואת הרשימה מטעם השרים מוביל בנימין בן-אליעזר. ויש גם סיעות שמצוינות לחיוב

כמה פעמים הודעתם בקיץ האחרון למעביד שאתם לא מגיעים היום לעבודה? בכנסת, כך מתברר, זה קורה די הרבה: מדו"ח הנוכחות על מושב הקיץ של הכנסת שהגיע לידי ynet עולה כי ח"כים רבים הספיקו לצבור מספר נכבד של העדרויות מהכנסת, על אף שסך ימי העבודה במושב האחרון הסתכם ב-37 ימים בלבד.

 

מיד לאחר חג הסוכות יחזרו חברי הכנסת מפגרת הקיץ הארוכה, שנמשכה שלושה חודשים, אל המושב השני של הכנסת ה-17. ימים ספורים לפני שנבחרינו חוזרים למליאה, נראה כי על פי דו"ח המושב הקודם - אפשר לנחש שגם הפעם היא לא תהיה מלאה.


ומי לא בא? (צילום: רפי בן חקון)

 

אלוף ה"הברזות" מהמליאה הוא חבר הכנסת עזמי בשארה, שבכרטיס הנוכחות שלו 23 ישיבות מתוך 37 (62 אחוזי נוכחות). כחבר כנסת, על בשארה להיות נוכח ב-24 ישיבות לפחות ולכן הוא ייאלץ לעמוד בפני ועדת האתיקה של הכנסת ולהסביר את העדרויותיו. אם הוועדה לא תקבל את הסבריו היא רשאית להטיל עליו קנס בסך של 1,100 שקל.

 

גורמים בכנסת עקצו את בשארה ואמרו: "לו היו מחברים את ההופעות שלו בפרלמנט הסורי להופעותיו בכנסת, הוא בוודאי היה עובר את המכסה הדרושה". אגב, זו לא הפעם הראשונה שח"כ בשארה מוביל את רשימת הנעדרים. גם בסיכום מושב הכנסת לשנת 2004-5 הוא עמד בראש רשימת ה"מבריזים".

 

לא הרחק מבשארה ניתן למצוא את שרי הליכוד לשעבר: לימור לבנת (נעדרה מ-8 ישיבות), סילבן שלום (נעדר מ-7), ונתן שרנסקי (נעדר מ-6). גם כאן היה מי שדאג לספק הסבר מעט עוקצני ואמר כי ככל הנראה ההעדרויות נבעו מ"הטראומה שבנפילה משולחן הממשלה למסדרונות הכנסת". עשרים ושבעה חברי כנסת בלבד הגיעו לכנסת, והשתתפו בכל הדיונים במושב שעבר.

 

פואד - 40 אחוז נוכחות

תקנון הכנסת מאפשר לשרים להעדר יותר מאשר חברי הכנסת ה"רגילים". ובכל זאת, מעל כל השרים בלט בחסרונו שר התשתיות, בנימין (פואד) בן אליעזר, שנכח רק ב-15 ישיבות (כ-40 אחוז נוכחות בלבד). על אף שמדובר בחריגה של שלושה ימים ממכסת הנוכחות המינימלית, על בן אליעזר לא הוטל קנס לאחר שוועדת האתיקה שדנה בעניינו, קיבלה ממנו אישורים כי חלק מההעדרויות היו נסיעות עבודה מטעם הממשלה, וחלקן היו אזכרות שבהם השתתף. בסופו של דבר נרשמה רק הערה.

 

אחריו בין השרים הנעדרים - ראש הממשלה אהוד אולמרט, שהיה ב-20 ישיבות, ושרת החוץ ציפי לבני שהיתה ב-21 ישיבות.

 

מבחינת הנוכחות הסיעתית, סיעת בל"ד מובילה את הרשימה בנעדרים, אולם בעיקר בשל חסרונו של בשארה. איתה בסוף הרשימה גם הליכוד וקדימה, שחלק נכבד מחבריה שרים ומרבים להעדר. הסיעות הראויות לציון מבחינה חיובית הן הגמלאים, האיחוד הלאומי, מפד"ל ומרצ.  

 

מלשכתו של בשארה נמסר בתגובה: "הגורם העיקרי להעדרויות נבע מהעובדה שבחמשת השבועות הראשונים של המושב

ח"כ בשארה לא הגיע מסיבות רפואיות, והודענו על כך לנשיאות הכנסת. במושב הקרוב בשארה יגביר את נוכחותו בכנסת".

 

מלשכתו של בן-אליעזר נמסר: "השר מעריך מאוד את עבודת הכנסת. בתקופה האחרונה נעדר השר בשל נסיעות מטעמה של הממשלה בענייני משרדו".

 

בינתיים בכנסת שוקדים על הכנת קוד אתי חדש, שעבודתו תסתיים בטו בשבט, והוא צפוי לצמצם את מכסת ההעדרויות המותרת. התוצאה יכולה להיות העשרת קופת המדינה בעוד כמה אלפי שקלים מקנסות, או לחילופין עבודה טובה יותר של הח"כים למען הציבור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
בשארה
צילום: אלכס קולומויסקי
בן אליעזר
צילום: אמיר כהן
מומלצים