שתף קטע נבחר

הצפונים של ת"א התגייסו בצפירה למען הצפוניים

תחת הכותרת "צפונים למען צפונים" הגיעו כ-100 איש למרכז שוסטר ברמת אביב ג', דרשו מאולמרט, פרץ וחלוץ להתפטר, והשמיעו צפירת זיכרון. עוברי האורח ששמעו את הצפירה תהו לפשרה וסברו כי מדובר בצעד מוגזם

האם תושבי "הבועה" התל-אביבית מתעניינים במה שקורה בצפון ובדרום? תושבי צפון תל-אביב איחדו הערב (יום ה') שורות עם תושבי הצפון וביחד קיימו בשכונת רמת אביב ג' אירוע מחאה, בו קראו לאולמרט, פרץ וחלוץ לקחת אחריות ולהתפטר.

 

המחאה המשותפת כונסה תחת הכותרת "צפונים למען צפונים" וניקזה אליה כ-100 איש מכל קצוות הקשת הפוליטית, שביקשו להפגין סולידריות אזרחית זה עם זה ובעיקר להציב חזית מאוחדת נגד תפקוד המדינה במהלך המלחמה.

 

רמת אביב ג', ובמרכזה מרכז שוסטר המנומנם בדרך כלל, הפכה לערב אחד למפגש טעון של כמה אזרחים כועסים, שחתמו את מחאתם בצפירת דומייה מאולתרת לזכר הנופלים במלחמת לבנון. היוזמה החלה דרך כמה אזרחים, ביניהם אריאלה מילר, תושבת רמת אביב, שיזמה את המהלך דרך טוקבק ששלחה לאתר ynet. פרטיה האישיים שהופיעו בתגובה איפשרו לתושבים נוספים ליצור עימה קשר וכך נולדה המחאה.

 

לדברי מילר, מטרת המחאה ברמת אביב היא "להראות את שותפות הגורל של אנשי תל אביב עם תושבי הצפון והדרום - בניגוד לפליטת הפה האומללה של אולמרט, שאמר שאנחנו (תושבי תל אביב) יושבים בבתי קפה. רצינו להראות שכשיורים קטיושות על נהריה כואב לנו, וגם כשנופלים קסאמים בשדרות – כואב לנו". מילר טוענת כי התבטאותו של אולמרט היא למעשה "נסיון ציני לעשות 'הפרד ומשול'. כאילו הקסאמים הם בעיית אנשי שדרות, והקטיושות – בעייתם של אנשי הצפון", אך לדבריה – גם אנחנו לא ישנים טוב בלילה".


מפגינים ברמת אביב (צילום: עופר עמרם)

  

הקריאות להתפטרותם של אולמרט, פרץ וחלוץ נשמעו גם מצידם של תושבי הצפון, שהגיעו בייצוג מצומצם יחסית, אך ביקשו לזעוק את זעקת המלחמה האחרונה – גם בפני יושבי בתי הקפה של רמת אביב, שנשארו רוב הזמן אדישים למדי לנעשה סביבם. זאב נעמן, תושב חיפה, הבהיר: "הגיע הזמן שאנשים שמשקרים ואינם מקיימים הבטחות לא יהיו יותר בשלטון. אחת ולתמיד צריך להפסיק את המצב הזה". לדבריו, תושבי חיפה והצפון הרגישו מופקרים בכל תקופת המלחמה – תקשורתית וכלכלית וההגעה לתל אביב סיפקה סולדיריות שנעדרה בתקופת הלחימה.

 

נעמן טוען כי "הבעיה המרכזית היא שלא הכריזו מלחמה באופן רשמי. אם היו מכריזים על שעת חירום רשמית, על מלחמה, גם התקשורת הייתה מסקרת אחרת ולא מסייעת לאויב". לדבריו, בסיום המלחמה הוא כתב מכתב לאולמרט ולאיתן כבל, השר הממונה על רשות השידור, אך נענה "בתשובות טיפשיות". "כתבתי שהפרסומים גרמו לאבידות בנפש ואיתן כבל ענה שהוא קיבל את מכתבי והעביר אותו למנכ"ל רשות השידור – ואני שואל האם איתן כבל הפך להיות דוור?" אמר נעמן.

 

טטיאנה, תושבת בת ים, מבעלי אתר אינטרנט חדשותי בשפה הרוסית, סיפרה כי המחאה החלה מבחינתה "ביום שבו אולמרט נשא את נאום הניצחון שלו". לדבריה, "באותו רגע פשוט הרגשתי כאילו מכים אותי. על איזה ניצחון הוא מדבר? זה שקר". טטיאנה סבורה כי הצעד הראשון לכל תהליך שיקום פוליטי או צבאי במדינה חייב להתחיל בהתפטרותם של אולמרט, פרץ וחלוץ, שכן הם "מהווים תמצית של תהליך הידרדרות שנמשך כבר שנים".

 

צפירת הדומייה שנשמעה למשך דקה, הצליחה לקבץ לכמה רגעים שקטים את עשרות האנשים שהגיעו למרכז, אך כמה עוברי אורח תהו לפשר הצפירה וסברו כי מדובר בצעד מוגזם, אך מילר הסבירה כי מטרת הצפירה היא "לשמש תזכורת למצב החירום שבו אנחנו נמצאים. אין כוונה להפחיד את התושבים, רק להתייחד עם הכאב של הנופלים ושל פצועי המלחמה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופר עמרם
צפון ת"א עם הצפון. המפגינים
צילום: עופר עמרם
מומלצים