שתף קטע נבחר

"למה לסגת מהגולן? כי משעמם פה"

ברמת הגולן התושבים לא מתייחסים ברצינות לאפשרות של פינוי הרמה בעקבות שובו של הנושא הסורי לסדר היום. אבל יש כאלה שדווקא ישמחו לעזוב, לא כל כך בגלל השלום, אלא יותר בגלל הריחוק מהמרכז

רק הסתיימה המלחמה בלבנון, וכבר מדברים על סוריה. בירושלים, בדמשק ובוושינגטון העלו שוב את הגולן לכותרות. בגולן עצמו - התושבים אדישים.

 

בקצרין, הבירה היהודית של הגולן, יחגגו ב-2007 שלושים שנה לעלייה על הקרקע. כ-7,000 תושבים מתגוררים בה, חיים את חייהם, ומסרבים להתרגש מכל התבטאות מדינית או פוליטית פופוליסטית. גם 11 אלף תושבי הפזורה היהודית בגולן, בקיבוצים, במושבים וביישובים הקהילתיים, אינם מתרשמים עוד. אלה שמוכנים לוותר על הגולן אינם מפחידים אותם. אלה שמגנים בלהט על הגולן, לא נוסכים בהם ביטחון. החיים מבחינתם מנצחים, לא הפוליטיקה.   

 

 

ועד יישובי הגולן עדיין קיים, אבל שם, וגם במועצה האזורית גולן, סירבו השבוע לשתף אותנו בתחושות. מבחינתם, הנושא כלל לא נמצא כעת על סדר היום, אלא רק בכותרות העיתונים, ושאלת הנסיגה כלל אינה עומדת על הפרק. עברו שם את ביבי וברק? יעברו גם את זה.

 

החיזוק הדרמטי ביותר לגולנצ'יקים התקבל מכיוונו של הנשיא האמריקני ג'ורג' בוש. ביום שבו התפרסמו דבריו בכותרת הראשית של "ידיעות אחרונות", כי "אסור לישראל לוותר על הגולן", ביקרנו בקצרין ובסביבותיה עם מצלמה. אף אחד לא הסכים לקיים דיון רציני על עתיד הגולן. אלה שכן מוכנים, או אפילו ישמחו, לעזוב – יאותו לעשות זאת הרגע. למה? בגלל הריחוק מהמרכז, תחושת הניתוק, העוני התרבותי, ויש שאפילו השתמשו במילה "שעמום". האם זה טיעון ראוי בעד נסיגה? תשפטו בעצמכם. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אסד. יקבל את מבוקשו?
צילום: רויטרס
צילום: איי אף פי
בוש. מחזק
צילום: איי אף פי
מומלצים