שתף קטע נבחר

טעימת יינות: ארבעה ישראלים ואמריקני אחד

שגיא קופר טועם ומשווה בין יינות פרימיום ישראלים של יקבי תבור, בנימינה ויתיר ומסיים עם יין אמריקני שנותן תמורה טובה לכסף

יקבי בנימינה

בנימינה משיקים בימים אלה שלושה יינות - פינוטאז' מסדרת "בנימינה", שלכבודו עדיין לא היה העונג לטעום אותו, וספיישל ריזרבים - מרלו וקברנה סוביניון - מבציר 2004. מה שמייחד אותם השנה זו תוספת של כמות ענבים מסוימת מכרמים ברמת הגולן, בתוספת לענבים מהכרמים הרגילים של היקב בגליל העליון. שני היינות נמכרים במחיר מומלץ לצרכן של 70 עד 80 שקל, ובמחיר הזה הם נותנים תמורה סבירה בהחלט. המרלו רך למדי, מעט מתקתק לטעמי, עם חומציות מעט מודגשת. הקברנה טוב ממנו (ההפרש בינהם הוא 10 שקלים), עשיר ומורכב. שני היינות מיועדים לשתיה עכשיו.

 

יתיר ותבור

בתור יינות פרמיום, שני יינות החדשים של יקבים אלה דומים, בכך שהם מהווים אמירה של היינן המקומי שקיבל חופש פעולה בעשייתם, תוך שימוש במיטב הענבים של היקב. היתיר הוא בלנד של קברנה סוביניון ומרלו (82% קברנה סוביניון), ואילו המסחה מורכב מ- 75% קברנה סוביניון, 15% שיראז ו- 10% מרלו. שנת הבציר זהה, נעשה שימוש כמעט זהה בחביות צרפתיות - 15 חודשים ביתיר, ו-18 במסחה - ושני היינות כשרים. אחוז האלכוהול שונה: 15% ביער יתיר, 14% במסחה.

 

שני היינות מצויינים ומתמודדים היטב זה מול זה, כתף אל כתף. שניהם עתירי טעמים ומורכבות, כאשר המסחה נוטה יותר לארומות של פירות יער כהים ושזיפים, ואילו היתיר, שגם הוא אינו חסר בתחום הפירותיות, מתובל קצת יותר. בשניהם עולות ארומות של יישון בחבית ואז יוצאים גוונים של עשבי תיבול. היתיר מעט יותר טאניני, אבל שני היינות מעניינים וטובים.

באשר לעתיד, לא מזמן פתחתי בקבוק של מסחה 2002, שהיה מצוין, למרות השנה הבעייתית, ויש להניח שגם "מודל 2003" יתישן וישמר היטב. יינות יקב יתיר מהסדרה הגבוהה תמיד הוכיחו את עצמם, וגם כאן, היין עדיין צעיר ויש לו זמן רב ופוטנציאל.

 

אז מה להעדיף? היתיר מנצח בנקודה או שתיים, אבל מפסיד שלוש בזירת המחיר. המחיר המומלץ לצרכן שלו הוא 165 שקל, ואילו של המסחה - 125 שקל. שני היינות לא זולים, אבל כשההבדלים אינם גדולים, אזי, מלבד ההעדפה האישית, המחיר עושה את ההבדל. בוודאי כשבהפרש ניתן לרכוש בקבוק יין שלם.

 

ואמריקה לסיום

למי שמוטרדים מענייני המחיר של היין הישראלי, אני יכול להמליץ על יין אמריקאי שאינו חדש בשוק, אבל נמכר עכשיו בשמונים שקל לזוג בקבוקים ברשת "טיב טעם".

 

Wente Vineyards Cabernet Sauvignon 2003, San Francisco bay - הוא יין מאחד האזורים הפחות מוכרים של קליפורניה - ליברמור. ליקב הספציפי הזה שני מקורות יצור בקליפורניה (השני במונטריי). על המדפים כאן אפשר למצוא קברנה סוביניון, מרלו, סירה וזינפנדל, כמו גם שרדונה, משתי סדרות נפרדות. בינתיים טעמתי את הקברנה סוביניון (מחיר מלא 50 שקל), והוא בהחלט מומלץ: צבע מצוין, ארומות של פרי טרי, כהה, עקבות שימוש בחבית - שוקולד וניל וקצת עישון. בפה הגוף בינוני פלוס, עם קצת מרירות שפוגמת בהנאה. אחרי זמן מסוים בכוס היין משתפר ומגלה יותר פירותיות. תמורת ארבעים שקל - זה יופי של יין.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים