שתף קטע נבחר

רוסיה לא השתכנעה: צריך להקל על חמאס

ראש הממשלה אהוד אולמרט יצא השבוע לרוסיה עם תקוות גדולות בהקשר הפלסטיני והאיראני. כעת מתברר כי גם לאחר הביקור חוזרים הרוסים בשתי הגזרות לזמירות הישנות. שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב, אמר שדרישות הקהילה הבינלאומית מהחמאס "אינן מציאותיות". בנוגע לאיראן, הוא מצהיר שרוסיה תתנגד להטלת סנקציות

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, לא ממש הצליח לשכנע את הרוסים, כך נראה, בביקורו במוסקבה בשבוע החולף. שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב, אומר הערב (שבת) שדרישות הקהילה הבינלאומית מהחמאס אינן מציאותיות וגם מצהיר שרוסיה לא תאפשר הטלת סנקציות על איראן. דבריו נאמרו בראיון לסוכנות הידיעות הכוויתית, קוּנא. בלשכת ראש הממשלה בירושלים לא מעוניינים להגיב לדברים.

  

מאז נבחרה ממשלת חמאס מוטלים עליה עיצומים, בשל סירובה לקבל את תנאי הרביעיה הבינלאומית (קוורטט) ובהם הכרה בישראל, פירוק החמאס מנשקו, הכרה בהסכמים שעליהם חתמה הרשות והתנערות מדרך הטרור. אבל ראש ממשלת החמאס, איסמעיל הנייה, מסרב בתוקף לקבל את התנאים הללו, וזו גם הסיבה לכשלון המגעים לכינון ממשלת אחדות פלסטינית.

 

על כך אומר שר החוץ הרוסי: "לדרוש עכשיו שחמאס יקבלו באופן מלא את דרישות הקוורטט, כמו הכרה בישראל, התנערות מאלימות נגד ישראל וקבלת כל ההסכמים - זה לא מציאותי בשלב הזה". הוא ציין שתנועת החמאס עשויה "לנוע בהדרגה לקראת קבלת התנאים הללו" ותקף חברות בקוורטט המנסות "להשפיע על התהליך הזה באמצעות הצגת תנאים מוגזמים", לדבריו.

 

הוא ציין שבעת ביקורו של אולמרט בשבוע החולף במוסקבה, אמרו לו ראשי הממשל הרוסי שהקהילה הבינלאומית צריכה לעודד את חמאס להכיר בהסכמי השלום ולהכיר בנשיא אבו מאזן כגורם היחיד שיכול לנהל מו"מ מטעם הפלסטינים בזירה הבינלאומית.

 

בהקשר האיראני, הבהיר שר החוץ לברוב שרוסיה לא תאפשר למועצת הביטחון להטיל עיצומים על איראן, "לא נוכל לתמוך ונתנגד לכל ניסיון להשתמש במועצת הביטחון להענשת איראן או להשתמש בתוכנית הגרעין האיראנית לקידום רעיונות לשינוי המשטר שם".

 

אולמרט עצמו אמר ביום חמישי בסיכום ביקורו ברוסיה: "יצאתי בתחושה חזקה מאוד שרוסיה בהחלט נגד איראן גרעינית. אני מרגיש שנוצרה קרבה מאוד משמעותית שלא הייתי רוצה לקלקל אותה באמירה לא מתואמת איתם בעניין האיראני. באופן מהותי הרוסים רואים את עצמם מחוייבים נגד הגרעין האיראני".

 

הוא גם הביע דאגה באשר ל"מצב המידרדר בעיראק. ברור שעיראק זקוקה לסיוע כלכלי-חברתי, אבל הענקת סיוע שכזה בתנאי חוסר ביטחון טוטאלי עלולה להיות מסוכנת ולהתברר כבזבוז של כסף".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הגישה המרוככת של לברוב
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
אולמרט ופוטין
צילום: רויטרס
מומלצים