שתף קטע נבחר

בעבודה מודים: "בחרנו בין אפשרויות גרועות"

למרות הנסיון במפלגת העבודה להציג את ההסכם בין אולמרט לפרץ כהישג, אומרים שם כי אף אחת מהאפשרויות שעמדה בפני היו"ר בטרם החליט להישאר בממשלה לצד ליברמן לא הייתה טובה. בלשכת רה"מ מבהירים כי בניגוד לפרסומים, תיק הרווחה לא הובטח לעבודה. ביילין: העבודה סיימה את תפקידה ההסטורי

במפלגת העבודה מנסים לצייר תמונה ורודה לאחר שהושגו הסיכומים לגבי תמיכתו של שר הביטחון עמיר פרץ בהישארות בממשלה, אבל מקורביו של היו"ר מספרים ל-ynet על אווירה אחרת לחלוטין. "זו היתה בחירה מבין אפשרויות גרועות", הם אומרים, "שום אפשרות לא היתה טובה באמת".

  

באופן רשמי, כאמור, משדרים בעבודה אווירת ניצחון, בעיקר לאור הביקורות הרבות על התקפלות המפלגה לאחר ההצהרות כי לא ישבו עם אביגדור ליברמן סביב אותו שולחן. כך למשל שר התיירות, יצחק הרצוג, אמר אחר הצהריים ל-ynet כי "ועדת השרים למגזר הערבי היא הישג גדול וחשוב למדינה". ועדת השרים, כזכור, היא אחד משני ה"צ'ופרים" שקיבלה העבודה בתמורה להישארותה בממשלה, בנוסף למינויו של אפרים סנה כסגן שר הביטחון.

 

אחד מסימני השאלה הגדולים במפלגת העבודה כעת מרחף מעל השר אופיר פינס והצבעתו במרכז המפלגה בשאלת ההישארות בממשלה. האחרון התבטא בחריפות נגד הישיבה עם אביגדור ליברמן בממשלה ואף כינה את יו"ר ישראל ביתנו כ"איום אסטרטגי". עם זאת, בכל פעם שנשאל האם יפרוש מהממשלה נוכח המהלכים האחרונים מיהר והבהיר כי "זו לא שאלה פרסונלית, זה עניין עקרוני של כל המפלגה והמרכז צריך להכריע".

 

מי שלא היסס לצאת היום נגד החלטת יו"ר מפלגת העבודה להישאר בממשלה ולשבת בה לצד ישראל ביתנו, הוא יושב ראש מרצ, יוסי ביילין. היום קרא ביילין לחברי הכנסת מהעבודה המתנגדים לסיכומים שהשיג פרץ, לפרוש מהמפלגה ולחבור למפלגתו שלו. "על חברי כנסת מהעבודה שאינם מוכנים למכור את נשמתם בעבור שלטון, לפרוש מן המפלגה המסיימת ברגעים אלה את תפקידה ההסטורי", אמר.

 

בנוסף, קרא ביילין לחברי הכנסת של העבודה "לחבור למאמץ משותף כדי להקים את מחנה השלום והצדק החברתי שהעבודה בגדה בו, ולשתף פעולה מול ממשלת ימין המטרפדת כל ניסיון הידברות עם שכנינו". בימים הקרובים צפוי ביילין להיפגש עם ח"כים המתנגדים לצירוף ישראל ביתנו לממשלה.

 

גם בקדימה לא שקט נוכח ההתפתחויות האחרונות בממשלה. ראש הממשלה, אהוד אולמרט, הזמין לעצמו חזית נוספת מצידם של חברי הכנסת מגלי ווהבה ומרינה סולודקין, שזועמים עליו על כך שאין בכוונתו למנותם כשרים. חבר הכנסת ווהבה אמר אחר הצהריים כי הוא כועס מאוד על אולמרט מאחר וציפה כי כאשר יהיו מינויים חדשים בתוך הממשלה הוא ייכלל בהם.

 

"אם הוא לא ימנה אותי לשר, זו תהיה הפרת הבטחה בפעם השנייה ואני אדע מה לעשות. זה לא יעבור בשקט. הוא הבטיח והוא לא עומד בהבטחה שלו", אמר ווהבה. הוא ציין כי יבחן כיצד לנהוג בהמשך הדרך, והוסיף אף כי ישקול להצביע נגד התקציב או להיעדר מהצבעות חשובות של הקואליציה.

 

בקדימה מבהירים: לא הובטח לעבודה תיק הרווחה

ביום ראשון יתכנס מרכז העבודה כדי לאשר את הישארות המפלגה בממשלה בהתאם להסכמים אליהם הגיע פרץ עם אולמרט היום. על פי הסיכום, ישראל ביתנו תיכנס לממשלה והעבודה תקבל תפקיד סגן שר במשרד הביטחון וכן את האחריות על ועדת השרים למגזר הלא-יהודי.

 

את תפקיד סגן השר יקבל אפרים סנה ובעקבות כך נפתח המירוץ על תפקיד יו"ר סיעת העבודה אותו מילא עד כה. בין השמות המועמדים - יורם מרציאנו, קולט אביטל ודני יתום.

 

נושא תיק הרווחה עלה בשיחה בין אולמרט ופרץ אך בלשכת ראש הממשלה הבהירו כי לא סוכם בין השניים על כך שהעבודה

 תקבל אותו לידיה. לדברי גורמים בכירים בלשכה, "ראש הממשלה, אהוד אולמרט, הבהיר לשר הביטחון, עמיר פרץ, כי בש"ס, הגימלאים וקדימה מעוניינים בתיק זה. אולמרט רשם לפניו את הבקשה של פרץ, אך לא הבטיח כי התיק יעבור לעבודה".

פרץ ואולמרט סיכמו שהממשלה תפעל על-פי קווי היסוד שלה ועל פי ההסכמים הקואליציונים וכי אין בצירופה של ישראל ביתנו לקואליציה בכדי לשנות או לפגוע בהם. עוד סוכם כי סמכויות שר הביטחון לא ייפגעו ומעמד העבודה כשותפה הבכירה בקואליציה יישמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עמיר פרץ. הישג או כניעה?
צילום: ניב קלדרון
צילום: דורון גולן
יצחק הרצוג. מרוצה
צילום: דורון גולן
צילום: יואב גלאי
יוסי ביילין. קורא לפילוג העבודה
צילום: יואב גלאי
מומלצים