שתף קטע נבחר

עלה ירוק: מריחואנה תביא לסיום הסכסוך

אנשי התנועה ארגנו את כנס "הג'וינט הישראלי-ערבי הראשון", ובו הציגה את תוכניתה הייחודית לשלום במזרח התיכון. המפלגה ביקשה להראות כי השימוש במריחואנה יביא לסיום הסכסוך עם הפלסטינים, אך הנואמים הערבים שהוזמנו לכנס החליטו להבריז

רק גראס יביא שלום? המריחואנה עשויה להביא לסיום הסכסוך הישראלי-פלסטיני - כך לפחות סבורים אנשי מפלגת "עלה ירוק", שאירגנו את כנס "הג'וינט הישראלי-ערבי הראשון" שהתקיים היום (יום ד') באוניברסיטה העברית בירושלים. בכנס הוצגה תוכנית השלום של המפלגה, אך כל הדוברים הערבים שהוזמנו לנאום בכנס הבריזו ברגע האחרון. במסגרת הכנס הוצגו גם ההיבטים הרפואיים של הסם.

 

יו"ר מפלגת "עלה ירוק", אוהד שם-טוב, הסביר את הרעיון מאחורי הכנס ואמר כי "המון צעירים, יהודים וערבים, מקיימים התנהגות דומה בגלל הקנאביס. הדמיון הזה יוצר בסיס לזהות משותפת, זהות שמתקיימת גם על בסיס תרבותי בשל כל המוזיקה שנוצרת סביב השימוש בקנאביס. אנחנו מאמינים שזה יוצר בסיס למשהו שיכול ליצור בעתיד שלום".

 

חזון מפלגת "עלה ירוק" לשלום - המופיע גם במצע המפלגה - הוצג בכנס, לצדם של דוברים רבים. אולם, מרבית הנואמים לא התייחסו למריחואנה בהקשר הישראלי-פלסטיני, ובמקום העדיפו להקדיש את זמנן ליתרונות הצמח, לצורך בלגליזציה והכעס המתמשך נגד "הממסד".

 

הנואם הבולט בכנס היה פרופ' לסטר גרינספון, לשעבר מרצה לפסיכיאטריה באוניברסיטת הרווארד, שנחשב לאחד המומחים הגדולים בעולם בתחום המריחואנה והשימושים הרפואיים בו. ספרו "מריחואנה, במחשבה שנייה" פורסם ב-1971ונועד להזהיר את משתמשי המריחואנה מפני נזקי הסם. אולם, במהלך כתיבתו החל לשנות את דעתו.

 

"במהלך עבודת המחקר התחלתי לחשוב שאולי פשוט הוליכו אותי שולל כל השנים. התעורר בי החשק לנסות את הסם, אך מחשש שהדבר יפגע באובייקטיביות המדעית של המחקר, החלטתי שלא לנסות מריחואנה - עד לאחר פרסום הספר", אמר. ספרו פורסם וזכה לתהודה לא מבוטלת. כשנה וחצי לאחר מכן החל גרינספון לעשן מריחואנה.

 

לדבריו, "זהו סם מאוד חשוב, עם פוטנציאל רב מאוד מבחינה רפואית. אני משווה אותו לפניצילין, שנחשב ל'סם הפלא' של שנות ה-40. זהו סם בטוח, שאינו גורם למוות, עלויותיו זולות מאוד באופן יחסי לתרופות, והוא עשוי להועיל נגד מגוון רחב של תופעות וסימפטומים".

 

"המשטרה נטפלת למעשני מריחואנה"

דובר אחר בכנס, עו"ד אברהם ברדוגו, ממייסדי הפנתרים השחורים, טען כי "עלה המריחואנה הוא 'עלה התאנה' של המשטרה". לדבריו, מדיניות קשה ומענישה נגד מעשני מריחואנה נועדה להעלות את אחוזי "פענוח הפשיעה" במשטרה. "תיקי הסמים הם תיקים עם 100% פיענוח", אמר ברדוגו, והוסיף כי המשטרה "נטפלת" אל משתמשי המריחואנה, ובכך משפרת את נתוני הסטטיסטיקה - לטובתה.

 

המשתתפים בכנס לא הסכימו לשמוע דעות שונות, המתנגדות לשימוש בסם. ד"ר רחל בר המבורגר, המדענית הראשית ברשות למלחמה בסמים, שביקשה לדבר על מיזעור נזקי הסם, זכתה לתגובות נזעמות מהקהל, שלא הסכים לשמוע על המונח "נזקים" בהקשר של מריחואנה. במהלך נאומה שעסק בשימושים הרפואיים של הסם, צעקו לעברה מספר אנשים מהקהל: "לא רוצים לשמוע על תרופות! אנחנו פה מדברים על קנאביס, כדי שיימכר בפיצוציות!".

 

בסוף הכנס נראה כי חזון השלום של "עלה ירוק" נראה מעט רחוק הערב, במיוחד נוכח היעדרם של כל הנואמים הערבים שהוזמנו לכנס ואשר ביטלו את הגעתם ברגע האחרון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
ג'וינט לעתיד ילדינו?
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
מומלצים