שתף קטע נבחר

סקירה: Samsung X820 - דק ללא פשרות

המכשיר הדק ביותר שקיים היום כולל נגן מדיה מצלמה ותמיכה ב-Bluetooth. האם Samsung X820 ברשת אורנג' מציע שילוב מנצח?

בתחילת חודש ספטמבר הציגה orange את קטלוג המכשירים החדש שלה. בין הנוקיה N73 הבומבסטי, הסוני-אריקסון K800i המפלצתי, והמוטורולה-E770 החסכוני, הסתנן לו בשקט מכשיר חדש ומיוחד מבית סמסונג: X820.

 

מדובר במכשיר הדק ביותר בעולם נכון להיום, בעובי 6.9 מילימטר. העובי של ה-X820 מהווה את נקודת המשיכה העיקרית למכשיר. עוביו לא גורע מיכולותיו והוא כולל תמיכה ב-EDGE, Bluetooth, A2DP, נגן מדיה, מצלמת 2 מגה פיקסל ועוד.

 

על פניו זה נשמע מרשים מאוד, אך האם אכן מדובר בשילוב מנצח, או שמא נעשו בתכננו פשרות כלשהן הגורעות מהרושם הרב שעיצובו יוצר?

 

עיצוב

סמסונג הקפידה מאז ומעולם להציג את מכשיריה בישראל כפריט "אופנתי", ולתת דגש באופן מיוחד לנושא העיצוב. מכשיר זה, הראשון בישראל מסדרת ה-Ultra הדקיקה של סמסונג, נאמן יותר מכל מכשיר אחר של סמסונג לסיסמא:"The Power Of Design". אמנם כבר ראינו בעבר מכשירים דקים, כמו מכשירי ה-V3 המפורסמים של מוטורולה, אבל איכשהו, כאן זה מתבצע באופן יותר יוקרתי ופחות מצועצע.

   

הצבע השחור שולט ב-X820. פרט לפס כסוף אחד בחלקו העליון, כל המכשיר בנוי משילוב של חלקים בצבע שחור מבריק ושחור מאט. הכיתוב ותאורת המקשים היא בלבן עדין, ובגופן האופייני למכשיריה החדשים של סמסונג. סה"כ מדובר בשילוב צבעים מאוד סולידי ומרשים.

 

העובי גורם לכך שהמקשים דקים מדי, ואינם נוחים לשימוש ממושך. בנוסף לכך, כפתור הכניסה לתפריט, ומקשי הכיוונים כלל לא מופרדים בגובהם, מה שדורש מאיתנו להשתמש בציפורניים כדי ללחוץ על הכפתור הזעיר המוביל אותנו לתפריט הראשי. האחיזה במכשיר, בשל העובי המיקרוסקופי שלו היא טיפה שונה מהאחיזה במכשירים אחרים בתצורת Candy-Bar (מקלון).

 

מסך

ה-X820 מצויד במסך מהמשובחים בהם יצא לנו להיתקל. אמנם מדובר במסך בגודל ממוצע של 35X28 מ"מ, ברזולוציה סטנדרטית של 176X220, וב-256000 צבעים, אולם טרם נתקלנו במכשיר עם מסך בעל נתונים זהים, המפיק תמונה כל כך חדה וברורה גם באור שמש, לעומת מכשירים רבים אחרים בעלי מסך צבעוני המתקשים בכך.

 

נקודה מעניינת לגבי המסך היא התצורה שלו. ה-X820, הוא מהמכשירים הבודדים בעולם המצוידים במסך המתוח לרוחב המכשיר ולא לאורכו, באופן שמזכיר מסכי מחשב וטלוויזיה. תצורת מסך שכזאת הופכת את קריאתן וכתיבתן של הודעות לנוחה יותר, ואנו מקווים שמכשירים אחרים בעתיד גם יאמצו תצורה זו.

 

ממשק 

סמסונג משלבת לראשונה במכשיר זה את ממשק ה-Black האופייני למכשיריה החדשים. לא צריך לצפות כאן לטכנולוגיה חדשנית או לממשק נוח יותר ממה שהכרנו בעבר בסמסונג, אולם התפריט הראשי, המורכב מ-9 אייקונים הזוהרים על רגע שחור בהחלט נראה הרבה יותר טוב ויוקרתי. את צבעו השחור של הממשק ניתן לשנות ללבן בהגדרות המכשיר, אך לא לצבעים אחרים.

 

כאשר ניגשים לאחת האפשרויות בתפריט הראשי,מגיעים לתתי התפריטים המוכרים של סמסונג. ההבדל היחיד כאן הוא שהשורה בתפריט בה נמצאים מודגשת בצבע ובפונט גדול יותר, דבר שהופך את השיטוט בתפריטים לנוח מאוד.

 

שמחנו לגלות כי ניתן להסיר את סמל ושם המפעילה מהמסך בקלות. ישנה אופציה בהגדרות המכשיר לשנות אופי תצוגת שם הרשת הסלולרית ובין האפשרויות בתפריט זה קיימת גם אפשרות שלא להציגה כלל.

 

הגישה ליישומים השונים והשימוש בהם נוחה והגיונית, פרט ליוצאי דופן כמו תפריט ההודעות: משום מה כדי להיכנס לתפריט ההודעות הנכנסות יש צורך להיכנס ל"הודעות", לאחר מכן ל"הודעות שלי" ורק לאחר מכן מגיעים ל"הודעות נכנסות", דרך קצת מסורבלת ושונה ממכשירים אחרים.

 

מולטימדיה

המכשיר לא מצויד בחריץ לכרטיס הרחבה, אך הזיכרון הפנימי שלו נדיב ביותר ונפחו עומד על כ-80 מגה.

 

נגן המוזיקה שלו מסוגל להתמודד עם קבצי MP3, AAC, ואפילו עם WMA, פורמט מוזיקה שמכשירים סלולרים רבים נוטים להתעלם ממנו מסיבות שונות. נגן המוזיקה כולל אפשרות ליצירת רשימות השמעה, יש לו ממשק נוח וקל והוא אף כולל בתוכו אקולייזר בעל מצבי השמעה שונים לבחירתנו.

 

בנוסף, הוא גם כולל מצב האזנה בתלת מימד, מה שהיה אמור לתת לנו תחושה של צליל סראונד, אך מבדיקה שערכנו מסתבר שצליל במצב זה פחות איכותי מבמצב רגיל. ניתן למזער את הנגן ולשמוע מוזיקה ברקע תוך כדי שאנחנו מבצעים פעולות אחרות במכשיר. נקודה טובה לציון היא שהשמעת מוזיקה לא מאטה את הטלפון.

 

המכשיר תומך בהצגת קבצי וידאו סלולריים סטנדרטיים בפורמט 3GP. ישנה אף אפשרות להציגם על מסך מלא, ובמקרה של ה-X820 והמסך האיכותי שלו, מדובר בחוויית וידאו מרשימה למדי. קצת הצטערנו לגלות שסמסונג בחרה שלא לשלב מקלט רדיו במכשיר, אולם לא מדובר בחיסרון קריטי.

  

יישום ג'אווה המובנה במכשיר מאפשר לנו להציג על המסך הקטן שלו קבצי Office כגון WORD, Excel, Power Point וכמו כן גם בקבצי PDF. כאן נכונה לנו אכזבה קלה. אמנם היישום קל לשימוש, אולם כלל לא נוח לקרוא את המסמכים הללו על המסך הקטן של המכשיר. מדובר בתהליך מייגע הדורש להתקרב אל הטקסט באופן חריג, ולרוץ עם הסמן לאורך כל שורה בנפרד.

 

מצלמה

בליטה קטנה בחלק העליון האחורי של ה-X820 מאכלסת בתוכה מצלמה זעירה, ברזולוציה של כ-2 מגה פיקסל. מצלמה זו אינה מכילה מראה לצילום עצמי או פלאש, אך בתנאי תאורה סבירים יכולה להפיק תמונות באיכות מרשימה.

 

בתאורה חלשה יותר התמונות עשויות לצאת מעט "רועשות" אך קשה לנו להאמין שמדובר בחסרון שיטריד את שלוותו של קהל היעד עבור מכשיר זה.

 

מצלמת הוידיאו במכשיר מציגה איכות צילום נדירה באיכותה. הסרטונים שצילמנו התאפיינו בתנועה חלקה ובתמונה ברורה ואיכותית ביותר.

 

קישוריות

ה-X820 מצויד בקישורית Bluetooth, המאפשרת העברת קבצים, שימוש באוזניה אלחוטית ותקשורת עם מכשירים אחרים התומכים ב-Bluetooth. המכשיר גם תומך בתקשורת נתונים מהירה בטכנולוגיית EDGE, אשר לא נתמכת ע"י רשת orange. כמו כן ה-X820 תומך בפרופיל השמע הסטריאופוני של טכנולוגיית ה-Bluetooth, פרופיל A2DP, המאפשר האזנה למוסיקה באמצעות אוזניות אלחוטיות סטריאופוניות.

 

במפרט ה-X820 מצוין כי המכשיר תומך באות טלוויזיה (TV-Output). כבל הנרכש בנפרד מערכת המכשיר, מאפשר את חיבורו למקלט טלוויזיה והצגת תמונות, סרטים ומסמכים.

 

איכות השיחה וביצועי סוללה

השיחות שביצענו עם המכשיר במצב רגיל ובחיבור אוזניית Bluetooth נשמעו חדות וברורות, ובעוצמה מסקפת. עוצמת הרמקול הפנימי של המכשיר הפתיעה אותנו: בתוך המכשיר הדק מסתתר רמקול פנימי עוצמתי ואיכותי ביותר והמוזיקה, כמו השיחות דרכו נשמעים היטב וברור. האוזניות הסטריאופוניות החוטיות שקיבלנו יחד עם ערכת המכשיר הפיקו שמע סביר באיכותו, אך כבר ראינו אוזניות יותר איכותיות מאלו.

 

האכזבה הגדולה ביותר מהמכשיר הגיעה בדמות הסוללה שכנראה מהווה הקורבן הגדול ביותר שהוקרב על מזבח 6.9 המילימטרים. הסוללה אמנם עמדה יפה בנתוני היצרן, אך מדובר רק בכשעתיים וחצי של דיבור – בנתון מאוד מאוד לא מרשים. פרט נוסף שהדאיג אותנו הוא משהו שחוזר על עצמו במכשירים רבים של סמסונג והיא הנטייה של המכשיר להתחמם באופן חריג בזמן טעינה או שימוש ממושך.

 

סיכום

מכשירים מסוגו של ה-X820 לא יכולים להימדד עפ"י אותם פרמטרים בהם נמדדים מכשירים סלולאריים אחרים. סמסונג מייצרת מכשירים אופנתיים ומקפידה לרוב על עיצוב יותר מכל חברה אחרת. התוצאה במקרה זה היא מכשיר ייחודי ביותר, שעיצובו היוקרתי משפיע ומגמד כל חסרון שיש בו.

 

עבור לקוח שמחפש מכשיר יפה, חסרונם של חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון או רדיו FM אינם מהווים סיבות לשלול אותו. מה שכן עשוי להוות בעיה מבחינת הלקוחות המתעניינים ב-X820 הוא עניין הסוללה המאכזבת, והתחממות המכשיר, בעיות שקשה להתעלם מהן, גם אם עיצוב המכשיר מרשים.

 

פרט נוסף שיש לקחת בחשבון הוא שסמסונג השיקה לאחרונה בחו"ל סדרת מכשירים הממשיכה

את סדרת ה-Ultra, ובחרה לקרוא לה בשם המפתיע Ultra Edition 2.0. במסגרת הסדרה החדשה הוצג מכשיר הנקרא Z340 זהה בעיצובו לזה של ה-X820, ועבה ממנו בכ-1.5 מילימטרים, אך מכיל בתוכו חריץ הרחבה, תמיכה בדור שלישי ומצלמה קדמית לשיחות וידאו.

 

ייתכן ומכשיר זה רלוונטי יותר עבור הלקוחות בארץ שמחפשים מכשירים מעוצבים ומתקדמים בדור 2.5, בעידן בו מכשירי הדור השלישי הופכים לנפוצים יותר ויותר.

 

מחיר: 49 שקלים ב-36 תשלומים (1764 שקלים) ברשת אורנג'.

 

יתרונות: עיצוב דק ויוקרתי, מסך מרשים, רמקול פנימי איכותי, תמיכה ב-Bluetooth סטריאו.

חסרונות: התחממות בלתי סבירה של גוף המכשיר, סוללה חלשה, העדר חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.

ציון:

 

מפרט טכני

מכשיר דור 2.5 תומך ברשתות: GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900

צג צבעוני בעל 256000 צבעים, ברזולוציה של 176X220

מצלמת 2 מגה פיקסל לצילום וידאו וסטילס

ספר טלפונים הכולל 1000 רשומות.

תומך הודעות SMS, MMS עם תמיכה במילון T9 לאיות קל

תמיכה ביישומי JAVA בפלטפורמת MIDP 2.0

דפדפן אינטרנט WAP 2.0/xHTML

נגן מדיה התומך בפורמטים AAC/WMA/MP3, ובקבצי וידאו מסוג3GP

תמיכה בהעברת נתונים מהירה בGPRS, ו-EDGE.

תמיכה בהצגת מסמכי Office ו-PDF

קישורית Bluetooth

זיכרון פנימי בנפח 80 מגה

צלצולים פוליפוניים באיכות של 64 POLY, תמיכה בהורדת צלצולים בפורמט AAC/MP3.

ספיקר פנימי לביצוע שיחות "ללא ידיים"

 

מידות ונתונים

משקל: 66 גרם

גובה: 113 מ"מ

רוחב: 50 מ"מ

עובי: 6.9 מ"מ

שעות דיבור: 2.5 שעות

שעות המתנה: 210 שעות

קרינה: 0.639 W/kg (נמוך)

 

עוד בפוקט: כיצד להנות מאלפי משחקים בסימביאן שלכם?

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים