שתף קטע נבחר

נחשפה Intellipedia, אנציקלופדיה חשאית של קהילת המודיעין

האנציקלופדיה החשאית השיתופית מאפשרת לאלפי סוכנים בקהילת המודיעין האמריקנית להפיק יחד את הערכת המודיעין הלאומית. התקווה: הפורמט הפתוח והשיתופי יסייע ליצירת דו"חות מודיעין מדויקים יותר. בריטניה, קנדה ואפילו סין יהיו שותפות

קהילת המודיעין האמריקנית חשפה אתמול גירסה חשאית של האנציקלופדיה החופשית Wikipedia. ג'ון נגרופונטה, הממונה על קהילת המודיעין בארה"ב, חשף את Intellipedia, וציין כי הפורמט הפתוח של האנציקלופדיה הפתוחה צפוי לתרום רבות למודיעין.

 

האנציקלופדיה מאפשרת לחוקרי מודיעין וגורמים אחרים לשתף פעולה ברשת, ליצור ביחד דו"חות מסווגים ולשכתבם ברשת המסווגת Intelink.

 

השירות זמין ל-16 הסוכנויות המרכיבות יחד את קהילת המודיעים האמריקנית, והוא כולל יותר

מ-28,000 עמודים ו-3,600 משתמשים רשומים, שנוספו מאז הושקה המערכת ב-17 באפריל, 2006.

 

המהדורה הזו של Intellipedia מסווגת "סודי ביותר" אך קיימות גם מהדורות פחות מוגבלות תחת הסיווג "סודי" ו"בלתי מסווג". המערכת נגישה גם למינהל אבטחת התחבורה והמעבדות הלאומיות בארה"ב.

 

התקווה: המערכת תפיק דו"חות מדויקים יותר

האנציקלופדיה החופשית החשאית משמשת כדי להרכיב את הערכת המודיעין הלאומית, דו"ח מודיעין חשוב המשרת את קובעי המדיניות בנושאים של טרור. נגרופונטה ציין כי ייתכן שמערכת הוויקי תשמש בעתיד את יועצי הנשיא כדי להפיק עבורו את עדכון המודיעין היומי.

 

אך יש גם מי שמבקר את מערכת וחושש מפגיעה אפשרית בביטחון הלאומי בגלל חשיפת מידע רגיש לעיני אלפי סוכנים, שלא היו נחשפים לכל המידע הזה בעבר. הביקורת גברה בעקבות הדליפה לתקשורת של הערכת המודיעין הלאומית, לפיה מעורבות ארה"ב לעיראק תרמה לגידול בטרור הגלובלי.

 

"אנחנו לוקחים סיכון", הודה מייקל וורטהיימר, המנהל הטכני של קהילת המודיעין. עם זאת, גורמים רשמיים ציינו כי פורמט הוויקי מושלם לשיתוף מידע בין סוכנויות, והיתרונות עולים על החסרונות. שיתוף המידע הזה מיושם

כחלק מהלקחים ממתקפת הטרור של ה-11 בספטמבר, 2001.

 

אפילו סין תהיה שותפה

על פי אותם גורמים, המערכת תסייע בהפקת דו"חות מודיעיניים מדויקים יותר בזכות המספר הרב של המומחים שיבקרו אותם. כמו במערכות ויקי אחרות, המערכת תשמור תיעוד של היסטוריית השינויים ותייחס כל תרומה ושינוי למשתמשים ספציפיים. בדרך זו, כך מקווים, יימנעו טעויות כמו ההערכה הלאומית מ-2002 לפיה סדאם חוסיין מחזיק בנשק להשמדה המונית.

 

למעשה, ראשי קהילת המודיעין בארה"ב כל כך נלהבים לגבי יכולות המערכת עד כי בכוונתם לספק גישה גם לקהילות המודיעין לבריטניה, קנדה ואוסטרליה. אפילו סין תורשה לגשת לאיזור הבלתי מסווג במערכת, העוסק במעקב עולמי בזמן אמת אחר סכנות ההידבקות במחלקות מסוכנות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים