שתף קטע נבחר

קצר וקולע

פסטיבל תיאטרון קצר ייפתח בסוף החודש ויציע תשע הפקות שינועו מסאטירה בועטת ועד לפולקלור עם קריצה

אל מול התיאטרון הציבורי, המסחרי והגופים העירוניים המתחרים ביניהם מי חזק יותר, שב וחוזר פסטיבל תיאטרון קצר להדגיש שהגודל לא בהכרח קובע. מתוך 120 מחזות מקור קצרים שהוגשו לוועדת הפסטיבל, נבחרו תשעה. המחזות, שאורכם אינו עולה על 30 דקות, יציגו בבכורה בפסטיבל שייפתח ביום ד', 29 בנובמבר, ויימשך שלושה ימים.

 

 


מתוך "חדר ילדים"

 

הצגות הפסטיבל, המתקיים זו השנה התשיעית בצוותא, ישובצו בשלושה מקצרונים ובפסטיבל מבטיחים גם הפעם "אלטרנטיבה תיאטרונית, כנה ובלתי מתפשרת מבחינה תכנית וצורנית". מנהלו האמנותי של הפסטיבל, שלום שמואלוב, מדגיש: "המחזות אמנם קצרים אך הטיפול בהם מושקע ומוקפד". לדברי שמואלוב, השנה שם הפסטיבל דגש על מתן הזדמנות ליוצרים צעירים תוך רצון לחדש ולרענן את היצירה המקורית בתכנים, בצורה ובמקורות ההשראה שלה. במטרה לעודד כתיבת מחזות מקוריים יעניק הפסטיבל פרס בסכום 10,000 שקל מטעם קרן תרבות אמריקה-ישראל למחזאי המצטיין.

 


מתוך "החייל המאד מסור"

 

גם השנה, כחלק ממדיניות הפסטיבל, ההפקות המשתתפות בו יועלו אך ורק במסגרתו. בחלק הראשון יוצגו שלוש הפקות והן: "הזדמנות", דרמה משפחתית מאת גילת סגל בבימויו של אילן תורן; "ראיון עבודה", קומדיה טיפולית מאת תמר אוהב ציון ובבימוי אורי הוכמן; ו"אגדה בחייו", סאטירה בועטת מאת עדו זכריה ובבימוי רותם קינן. 


מתוך "ראיון עבודה"

 

החלק השני מציע את "צימר", דרמה אימהית המבוססת על הרומן "מחר יקרה לנו משהו טוב" מאת אסתי ג. חיים. את ההצגה ביים רועי הורוביץ; "החייל המסור בהחלט", מחזה קרבי מאת עלא חליחל ובבימויו של שלמה פלסנר; ודרמת האבסורד "בייבי בום" מאת אורי ניצן ובבימוי אורי אגוז.

 

החלק השלישי מציע גם הוא שלוש הצגות והן "הסטודנט והאהובה", אגדה על אהבה עם סוף מר המבוסס על סיפור מאת אוסקר ווילד שעיבד למחזה אהרון לוין וביימה יוליה פבזנר; "קופסת התכשיטים של לי הו", בהשראת סיפור עם קוריאני מהמאה ה-17 שעיבד לכדי מחזה גילי א. דנון וביים אייל נחמיאס; ו"חדר ילדים", קומדיה מסויטת מאת עדי חבין שביימה נעה קנולר.  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רן בירן
מתוך "אגדה בחייו"
צילום: רן בירן
לאתר ההטבות
מומלצים