שתף קטע נבחר

מחוזות הציור של נסים אלוני

תיאטרון חולון מציין 80 להולדתו של המחזאי המנוח בתערוכה שעוסקת בשיח בין כתיבתו של אלוני לאמנות הציור

תיאטרון חולון יציין 80 להולדתו של המחזאי המנוח נסים אלוני בתערוכה שתעסוק בחיבור שבין שפת התיאטרון הייחודית לו לבין יצירתם של הציירים יוסל ברגנר, שלמה ויתקין ואודרי ברגנר. התערוכה, "מחוזות הציור בתיאטרון של נסים אלוני", הוצגה לפני כשנתיים בתיאטרון הבימה ותוצג בגרסה מצומצמת בחולון מה-16 בנובמבר. בתערוכה נפרש העושר הוויזואלי ומגוון הפרשנויות שנתנו הציירים למחזותיו של אלוני וכוללת רישומי הכנה, מאקטים, רישומים לתפאורה ולתלבושות, תצלומים וחומרים דוקומנטריים. האוצרת היא אירית לוין.

 

שיתוף הפעולה ההדוק בין המחזאי לציירים הוא תופעה ייחודית בתיאטרון הישראלי והיא הניחה את התפאורה והתלבושות בדרגת חשיבות זהה לטקסט. החוויה התיאטרלית, כפי שעובדה בדמיונם של שלושת הציירים בנקודת המפגש עם הבמאי, הטביעה את חותמה בהצגות והביאה עושה חזותי מרתק, צבעוניות ואקספרסיביות יוצאי דופן. "היצירתיות שלו היתה באי ההבנה", אמר יוסל ברגנר על אלוני, "הוא מצא יותר משמעות בסתירה שבתוך המילה מאשר במובנה הגלוי לעין. אבל איך להעמיד אותה על במה? היה עליו להפוך את המילה לוויזואליה".

 

יוסל ברגנר ונסים אלוני החלו לשתף פעולה במחזה "בגדי המלך" שהיה לנקודת מפנה בכתיבתו של המחזאי לכיוון הגרוטסקה שהפכה לאחד ממאפייניה הבולטים של כתיבתו. על ההשפעה וההפריה ההדדית בין השניים אמר ברגנר: "נפגשנו בתוך הספק". בהשראת העבודה המשותפת יצר ברגנר רבים מציורי המלכים והמלאכים שלו אפופי התיאטרליות. בכתביו על העבודה המשותפת עם ברנגר כתב אלוני: "הוא היה כמעט הכל – במאי, מוזיקאי, עורך ספרותי ובעיקר ומעל לכל זה, סניגורם של השחקנים".

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שלמה ויתקין וחנה רובינא בחזרות של אדי קינג
לאתר ההטבות
מומלצים