שתף קטע נבחר

בוש יבקש מאולמרט: התגמש

ראש הממשלה יצא הלילה לוושינגטון, שלא אוהבת את הקיפאון המדיני במזרח התיכון. לראשי הממשל האמריקני יהיה מסר ברור לאולמרט: פעל בתחום המדיני, לא בצבאי. ובינתיים, עד יום חמישי - יכהן שמעון פרס כראש הממשלה

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, יצא אמש (שבת) לארצות הברית כדי לבקש תמיכה מהנשיא האמריקני, ג'ורג' בוש, למרות הביקורת בוושינגטון על הקיפאון המדיני במזרח התיכון. "עשינו כל מה שאפשר כדי לקדם דיאלוג עם אבו מאזן", ישוב ויאמר ראש הממשלה לנשיא בוש בעת פגישת הפיסגה ביניהם ביום שני, "הוא לא רוצה, או לא יכול. אני מוכן לפגישה איתו בכל עת שיחפוץ, בלא תנאים מוקדמים".

 

אולמרט צפוי לשהות בבירה האמריקנית במשך יומיים. לאחר פגישתו עם הנשיא בוש לא תתקיים מסיבת עיתונאים ושני המנהיגים יסתפקו במתן הצהרות קצרות. לאחר מכן ייסע ראש הממשלה לכינוס הקהילות היהודיות בצפון אמריקה. ביום חמישי בלילה צפוי אולמרט לשוב לישראל. בשל הנסיעה לא תתקיים ישיבת הממשלה השבועית. את מקומו של ראש הממשלה ימלא בהיעדרו המשנה לראש הממשלה, שמעון פרס, זאת מכיוון שגם ממלאת המקום, ציפי לבני, שוהה בימים אלה בארה"ב.

 

לארצות הברית יהיה מסר ברור לראש הממשלה. בוש ואנשי ממשלו צפויים לבקש מישראל לצמצם את פעילותה הצבאית ברצועת עזה. אנשי מחלקת המדינה ובראשם קונדוליזה רייס, סבורים שיש לפעול יותר במישור המדיני מאשר הצבאי. הטרגדיה בה נהרגו 19 פלסטינים מפגז צה"ל בבית חנון ביום רביעי, רק תחזק את המגמה הזו של הממשל האמריקני. הממשל אמנם צפוי לקבל בהבנה את רצונה של ישראל להגנה עצמית, אך עם זאת, יבקש מאולמרט לפעול במשנה תוקף בתחום המדיני, ודאי אם יצליח הנשיא הפלסטיני, מחמוד עבאס (אבו מאזן) לכונן ממשלת אחדות עם החמאס.

 

במהלך הדיונים צפויים הנשיא בוש ובכירי הבית הלבן לבקש מראש הממשלה הישראלי להגמיש את עמדו באשר להכנסת חטיבת באדר מירדן, זאת כדי שתתמוך בנשיא הרשות הפלסטינית. כמו כן הצדדים אמורים לדון בנושא הכנסת כלי נשק נוספים לשטחי הרשות הפלסטינית עבור אנשי אבו מאזן. האמריקנים צפויים לבקש מאולמרט לזרז את הליכי יישום התוכנית לסיוע הומניטארי לאוכלוסיה הפלסטינית שמקדם הגנרל האמריקני קית' דייטון.

 

על סדר יומם של אולמרט ובוש, יעמדו גם נושאים בוערים אחרים. הראשון שבהם, הנושא האיראני. השניים ידונו בסנקציות הבינלאומיות המתעכבות, בין היתר, בשל התנגדות רוסיה וסין. אולמרט עודנו מבקש להותיר את הטיפול בהתגרענות האיראנית בידי ארה"ב והקהילה הבינלאומית. זאת למרות האמירות המתגברות לכך שישראל אמורה להיות ערוכה לתת מענה משלה לבעיה, דוגמת התבטאותו של סגן שר הביטחון, אפרים סנה, בנושא ביום שישי.

פורסם לראשונה 11/11/2006 22:24

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משה מילנר, לע"מ
אולמרט. לפני ההמראה
צילום: משה מילנר, לע"מ
בוש. לחץ אמריקני
צילום: איי פי
צילום: אמיר כהן
פרס. ראש ממשלה עד יום חמישי
צילום: אמיר כהן
מומלצים