שתף קטע נבחר

פרץ מיישר הדורים עם יו"ר ההסתדרות

ל-ynet נודע כי השניים, שהתרחקו זה מזה בחודשים האחרונים, נפגשו בחשאי ביום חמישי. ההערכה היא שפרץ מנסה לגייס לצידו את ההסתדרות לקראת ההתמודדות הצפוייה על ראשות העבודה. פרץ מינה גם ראש מטה אזרחי חדש - ובכירים בלשכתו זועמים ומאיימים לעזוב

עמיר פרץ נערך לקרב על חייו הפוליטיים, ומיישר הדורים עם יריביו הפוליטיים. יו"ר מפלגת העבודה, השר עמיר פרץ, נפגש בחשאי ביום חמישי בלילה עם יו"ר ההסתדרות עופר עיני, כך נודע ל-ynet. מקורביו של יו"ר העבודה אישרו את דבר הפגישה ואמרו כי היא נועדה כדי "לנקות שולחן".

 

בין השניים שררה מתיחות רבה בחודשים האחרונים והם התרחקו זה מזה. בעבר, כשכיהן פרץ כיו"ר ההסתדרות, נחשב עיני למקורבו, ופרץ אף פעל למינויו ליו"ר הארגון לאחר התפטרותו. אלא שחתול שחור עבר בין השניים זמן קצר לאחר הבחירות הכלליות, ועיני התרחק מפרץ וניתק עימו מגע כמעט לחלוטין.

 

כעת, כשההתמודדות על ראשות מפלגת העבודה עומדת בפתח, מתחיל פרץ להתכונן למאבק הגדול על חייו הפוליטיים. בעבר, היתה ההסתדרות מקור כוח משמעותי ביותר עבור שר הביטחון, ואנשי ההסתדרות ברחבי הארץ פעלו למענו בשטח, הן כדי לפקוד אנשים למפלגת העבודה, והן כדי לחזק את מעמדו בקרב פעילי השטח של המפלגה.

 

בבחירות הפנימיות האחרונות לראשות המפלגה, פעלו אנשי הסתדרות רבים כדי לסייע לפרץ להיבחר ליו"ר העבודה. בתמורה, פעל פרץ כדי לסייע לחלק ממזכירי המרחבים בהסתדרות להיבחר לרשימת העבודה לכנסת. בשל העובדה שהעבודה קיבלה 19 מנדטים בלבד, איש מאנשי ההסתדרות לא נכנס לכנסת, אולם בשבועות האחרונים הועלתה האפשרות ששרי העבודה יתפטרו מהכנסת ובמקומם ייכנסו הבאים בתור ברשימה. בעבודה יש שמאמינים כי שר הביטחון ינסה לפעול להעברת החוק הנורווגי בכנסת כדי שהשרים יתפטרו ואנשיו, הבאים בתור ברשימת העבודה, ייכנסו במקומם.

 

ליישור ההדורים עם עיני משמעות גדולה עבור פרץ, שכן להסתדרות מנגנון ארצי משומן שיכול לסייע לשר הביטחון בבחירות הבאות לראשות מפלגת העבודה. לפי שעה עדיין לא ברור מתי יתקיימו בחירות אלה, שכן אין הסכמה בין הגורמים השונים בעבודה על תאריך. בישיבת הוועדה לענייני מפלגה, שהתקיימה לפני כמה שבועות, הודיע יושב ראש הוועדה, השר שלום שמחון, כי הבחירות לא יוכלו להתקיים לפני חודש אוגוסט 2007 מסיבות טכניות, אולם בימים האחרונים אמרו בכירים בעבודה כי לא מן הנמנע כי הבחירות יתקיימו בסמוך לפסח. עם זאת, טרם נקבע דבר בעניין זה, שכן למועמדים לראשות העבודה השונים אינטרסים שונים.

 

ומה באשר למינוי שר במקום אופיר פינס? בעניין זה אין התקדמות רבה. בכירים בעבודה אמרו בסוף השבוע כי לא יאפשרו לפרץ "למשוך זמן", וידרשו ממנו להודיע בהקדם מי השר החדש. אלא שפרץ לא ממהר, ובינתיים הוא שומר על שתיקה בעניין זה. מקורביו של אהוד ברק, ששמו הוזכר כמועמד אפשרי להחליף את פינס, אמרו בסוף השבוע כי "הכל עדיין פתוח". עם זאת, מקורביו אחרים של ברק אמרו "אנחנו לא מאמינים שהוא ימונה לשר".

 

ובתוך כך נודע גם כי פרץ מינה בסוף השבוע את דדי סוויסה, לשעבר ראש מטה השטח של אהוד ברק ,לראש המטה האזרחי שלו. סוויסה עבד עם פרץ בעבר, בתקופת מערכת הבחירות. גורמים בעבודה העריכו כי בעקבות המינוי חלק מיועציו הקרובים של פרץ יביעו חוסר שביעות רצון. ל-ynet נודע כי חלק מהיועצים כבר שוקלים לעזוב את לשכת שר הביטחון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניב קלדרון
חושב על ההתמודדות. פרץ
צילום: ניב קלדרון
פגישה חשאית. עיני
מומלצים