שתף קטע נבחר

הכנסת אמרה "כן" לוועדת חקירה, במיני-הצבעה

"אין לזה תוקף בחוק אך יש בזה תוקף הצהרתי", אמר ח"כ אלדד, שהיה אחד מ-21 חברי הכנסת שהשתתפו בדיון במליאה על הקמת הוועדה לבדיקת מלחמת לבנון

מבוכה לממשלה בכנסת. בניגוד לעמדתו של ראש הממשלה כפי שבאה לידי ביטוי בכל מהלך החודשיים האחרונים, הצביעה היום (ג') מליאת הכנסת בעד הקמת ועדת חקירה ממלכתית לבדיקת מחדלי מלחמת לבנון השנייה. החלטה המליאה היא הצהרתית בלבד - בעיקר בהתחשב בעובדה שבישיבה השתתפו 21 חברי כנסת בלבד - ואינה תחילתו של תהליך פרלמנטרי להקמת ועדת חקירה ממלכתית.

 

סיעות האיחוד הלאומי, מרץ והליכוד היו אלו שגיבשו הצעת סיכום משותפת והעלו אותה להצבעה במליאה. חבר הכנסת אריה אלדד היה בין 11 המצביעים בעד והסביר מאוחר יותר: "מדובר במארב פוליטי קטן. הרדמנו את הקואליציה והעברנו החלטת סיכום. אין לזה תוקף בחוק אך יש בזה תוקף הצהרתי".

 

חבר הכנסת חיים אורון ממרץ הוסיף: "זה הכל תרגיל להבכת הקואליציה, שפשוט לא באה לעבודה בכנסת. איני משלה את עצמי שהצבעה כזו תגרום להקמת ועדת חקירה אבל אני זוכר כותרות על הרחבת קואליציה ורוב פתוח. היום מתברר שזה רוב שלא בא לעבודה".

 

יש להדגיש כי רק מבקר המדינה, דרך הכנסת, יכול לפעול להקמתה של ועדת חקירה ממלכתית. בשל כך טוען ח"כ אלדד: "יש

 התגייסות פרלמנטרית וחוץ-פרלמנטרית אדירה שאותה מממן אולמרט כדי לעצור את מבקר המדינה ולהעביר חקיקה בכנסת שתביא לקיצוץ בסמכויותיו של המבקר.

 

"בשבוע הבא מתכוונת ועדת חוקה לעשות מחטף פרלמנטרי מאוד לא הוגן ובמקום להתעסק בדו"חות המבקר תתחיל להתעסק במבקר ובסמכויותיו. אולמרט חושש שהמבקר יכתוב על מלחמת לבנון השנייה ויחקור אותה, מה שיביא בסופו לועדת חקירה ממלכתית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניב קלדרון
אריה אלדד
צילום: ניב קלדרון
צילום: אלי אלגרט
חיים אורון
צילום: אלי אלגרט
מומלצים