שתף קטע נבחר

משרד החוץ: האו"ם יוצא נגד הנלחמים בטרור

לאחר שהמדינות החברות באו"ם הצביעו בעד הקמת גוף שיחקור את אירוע הרג האזרחים בבית חנון, טוענים במשרד החוץ בישראל כי מדובר בהחלטה חד צדדית המהווה פרס לטרור: "ישראל נסוגה מרצועת עזה אך הפלסטינים מוסיפים לירות רקטות קסאם אל עבר ערי ויישובי ישראל ופוגעים באזרחים חפים מפשע"

החלטת האו"ם לחקור את האירועים לפני כשבוע וחצי בבית חנון, בהם נהרגו 19 פלסטינים, התקבלה במורת רוח בישראל. היום אמרו במשרד החוץ בירושלים כי החלטת האו"ם היא חד צדדית ומעניקה פרס לטרוריסטים.

 

"ישראל נסוגה מרצועת עזה אך הפלסטינים מוסיפים לירות רקטות קסאם אל עבר ערי ויישובי ישראל ופוגעים באזרחים חפים מפשע", נמסר ממשרד החוץ. "למרות זאת, המדינות החברות באו"ם מעדיפות לצאת נגד אלו הנלחמים בטרור במקום נגד הטרוריסטים עצמם".

 

ד"ר דורי גולד, נשיא המרכז הירושלמי לענייני הציבור ומדינה ולשעבר שגריר ישראל באו"ם, אמר בעקבות ההחלטה: "ישראל חייבת לפעול לביצור ההבטחה האמריקאית שניתנה לה עוד בימי אריאל שרון, לפיה אחרי התנתקות נהיה זכאים להגן על עצמנו מפני הטרור הפלסטיני מרצועת עזה. ישראל חייבת גם לפנות למדינות אירופה בראשם בריטניה וגרמניה ולדרוש מהם הבטחה דומה, כדי למנוע מצב בו יוזמות אנטי ישראליות יזכו להכרה ותמיכה במוסדות בינלאומיים. המטרה העליונה של הדיפלומטיה הישראלית כעת היא לשמור על חופש הפעולה של צה"ל להגן את אזרחי המדינה".

 

אתמול, כאמור, החליטה העצרת הכללית של האו"ם להקים ועדה "לחקר העובדות" בפרשת הרג 19 הפלסטינים בבית חנון. ההחלטה התקבלה ברוב של 156 מדינות תומכות מול שבע מתנגדות ושש נמנעות. כל מדינות האיחוד האירופי הצטרפו לתמיכה בהצעת ההחלטה הערבית, לאחר שהנוסח שלה רוכך וכלל גם גינוי של ירי רקטות הקסאם לשטח ישראל. חברות האו"ם החליטו "להביע צער" על האירוע בבית חנון, ולא לגנות את ישראל.

 

כמו כן הוחלט לקרוא לישראל להסיג את כוחותיה מרצועת עזה לאלתר. במקום הדרישה שהועלתה בטרם ההצבעה לשגר מנגנון הגנה של האו"ם אשר ישמור על התושבים הפלסטינים, שונה הנוסח ל"בדיקת האפשרות" להקמת מנגנון, תחת פיקוח הקוורטט. המשמעות המעשית של ההחלטה היא שלארצות הברית תהיה עליה זכות וטו. להצעה התנגדו ישראל, ארצות הברית, אוסטרליה, מיקרונזיה, פלאו, נאורו ואיי מארשל. קנדה, חוף השנהב, פפואה גינאה החדשה, ואנוטו, טונגה, וטובאלו נמנעו.


ההצבעה באו"ם הלילה. לא גינוי, חקירה (צילום: רויטרס)

 

במהלך השבוע פורסם בכלי תקשורת בארצות הברית כי נשיא ארצות הברית לשעבר, ג'מי קרטר, עשוי לעמוד בראש ועדת החקירה שתנסה לבדוק את נסיבות הריגתם של הפלסטינים מירי פגזים אל בית חנון

 

בטרם ההצבעה, התבטא שגריר ישראל באו"ם, דני גילרמן, בחריפות נגד ההצעה לגנות את ישראל ואמר כי "כוחות הרשע לקחו

 את העצרת הכללית כבת ערובה. המושב הזה הוא ביזוי וניצול ציני של האו"ם. הקורבנות שעליהם הם מדברים הם קורבנות של הרשות הפלסטינית. ברגע שייפסק הטרור, ייפסק גם ההרג".

 

גילרמן הזהיר כי "כל מי שייתן ידו להחלטה זו יהיה שותף לטרור. אם אתם הייתם מותקפים, מה הייתם עושים?". השגריר הישראלי פנה בציניות לנציג הצרפתי ואמר "אם עיר בצרפת היתה מופגזת מעבר לגבול, הייתם שולחים להם פרחים? בהצעה הזו אתם שולחים פרחים לטרוריסטים, שיונחו מחר על קברו של החלל הישראלי הבא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
ציפי לבני. האו"ם לא נלחם נגד הטרוריסטים
צילום: איי פי
צילום: איי אף פי
בית חנון. האו"ם יחקור
צילום: איי אף פי
מומלצים