שתף קטע נבחר

רוקד כל הדרך לשטוקהולם

מועמדים ישראליים לפרס נובל אין השנה, אבל על במת טקס הענקת הפרסים בשטוקהולם יחולל הרקדן הישראלי אשר לב. "זו כנראה ההזדמנות היחידה שלי לעמוד על הבמה הזו", הוא אומר


לב. להמציא את הגלגל מחדש

 

בטקס חלוקת פרסי נובל, שייערך בדצמבר בשטוקהולם, לא תרשם נוכחות של מועמדים ישראליים לפרס, אבל נציגות אחת לפחות תהיה על הבמה. הרקדן הישראלי, אשר לב, הוזמן וישתתף בחלקו האמנותי של הטקס בקטע מתוך "Ready To Explode", יצירתו של השבדי אוריין אנדרסון. האירוע יתקיים ב-10 בדצמבר בארמון המלכותי וישודר במאות ערוצי טלוויזיה ברחבי העולם.

 

הקשר בין לב לאנדרסון נוצר בעקבות השתתפותו של הרקדן הישראלי בעבודה הבינתחומית "פורו" של אוהד נהרין שהציגה בשטוקהולם בחודש מרץ השנה. אנדרסון, לשעבר רקדן בלהקת בת שבע תחת ניהולו האמנותי של נהרין, ראה, התלהב וביקש לצרף את לב לפרויקט מחול חדש שנמצא בתהליכי יצירה. בעבודה "Ready To Explode", שהציגה בשבדיה וזכתה לביקורות משבחות, משתתף גם הרקדן הישראלי מיכאל גטמן לצד רקדנים מפינלנד, נורבגיה ושבדיה. "זה כבוד גדול להיות חלק מאירוע שכזה", אומר לב, "אלא אם יתחילו לחלק פרסי נובל לכוריאוגרפים ולרקדנים על סמך מספר הפירואטים שהם מבצעים ללא רבב, זו כנראה ההזדמנות היחידה שלי לעמוד על הבמה הזו. זה שווה ולו רק בכדי להרשים בחורות".

 


 

אשר לב, 25, נולד בקנדה וגדל בישראל. הוא למד מחול בבית הספר למחול מטה אשר בניהולה של יהודית ארנון. בגיל 18 הצטרף לשורות "אנסמבל בת שבע" בניהולו של אוהד נהרין, שם רקד במשך שלוש שנים. מאז יצר ורקד בין היתר בעבודותיה של יסמין גודר ("אולם", "קרם תות ואבק שריפה") ובפרויקטים עצמאיים באירופה.

 

ביום חמישי, 28 בדצמבר, תעלה על במת ירון ירושלמי יצירה עצמאית של לב, "אבי כהן", המתמודדת עם בדידות וחרדת הקיום. היצירה, לדבריו, היא ניסיון שלו לשבור את המסגרות הקיימות ולהציע ערב שלם שאינו קשור בממסד. "אנשים במחזור שלי שרוקדים ויוצרים מסתמכים יותר מדי על מוסדות קיימים ומחפשים את הביטחון בין אם ב'הרמת מסך' או בלהקות קיימות שמאפשרות יצירה", הוא אומר, "אני חושב שיש צורך להמציא את הגלגל מחדש, להתרענן, לשלב שמות חדשים ומפעלים חדשים וקבוצות אחרות בנוף. חייבים להמציא להקת בת שבע חדשה ויש בי את הרעב והצורך לעשות את זה. אנשים חושבים שהם לא יכולים בגלל הסיבות הכספיות, אבל חייבים לראות מעבר לכסף, לחלום וליזום. חייבים לפרוץ את מחסום 20 הדקות שפרויקט 'הרמת מסך' מאפשר. הייתי רוצה לראות בישראל ערבים שלמים של יוצרים עצמאיים, אבל לצערי הקונספט הקיים מגביל את החשיבה ומוביל לכך שיוצרים שפועלים כאן עשור מרשים לעצמם רק אחרי שנים להעלות ערב יצירות שלם". 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לפרוץ את מחסום 20 הדקות של הרמת מסך
צילום: אלישע לב
לאתר ההטבות
מומלצים