שתף קטע נבחר

שרים: להיערך להפיכה בלבנון

"הדברים אינם בידינו, אבל צריך להתכונן", אומר אלי ישי על המהומות בארץ הארזים. יולי תמיר מזהירה מהתערבות בענייניה הפנימיים של לבנון. "היציבות הפוליטית שם חשובה", ממשיך ראש הממשלה. יש קונצנזוס שצריך לחזק את ממשלת סניורה, אבל הדילמה הגדולה: איך עושים זאת - ועל מה אפשר לוותר?

ההפגנות ההמוניות בביירות נגד ממשלתו של פואד סניורה נכנסו ליומן השלישי - וגם בירושלים מוטרדים מהמצב בארץ הארזים. בישראל חוששים כי כעת, משהורחקו חמושי חיזבאללה מגבול הצפון, הם ישתלטו על לבנון עצמה כזרוע איראנית באזור.  

 

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אמר הבוקר (יום א') כי "כלל המערכת מנהלת מעקב על מה שקורה שם. אנו יודעים אלו גופים מנסים לפעול להפלת הממשלה הלבנונית. יש חשיבות לכך שהיציבות הפוליטית בלבנון תישמר". 

 

שרת החוץ ציפי ליבני קראה לעמיתיה לשולחן הממשלה, שלא להתבטא פומבית בדבר הצורך בחיזוקה של ממשלת סניורה. "זה הדבר האחרון שהוא צריך", אמרה. ואולם, השרים לא יישרו קו.


צילום: גיל יוחנן

 

"הלוואי שסניורה יהיה יותר חזק", אמר בדרכו לדיון בממשלה סגנו של אולמרט ויו"ר ש"ס, השר אלי ישי. "אם הוא היה חזק יותר, ייתכן והייתה נמנעת מלחמת לבנון השנייה". הוא הוסיף: "אין ספק שמה שקורה בלבנון מחייב אותנו להיערכות מחשש להפיכה, אבל הדברים אינם בידינו".  

 

לקראת דיון בקבינט באפשרות להעברת האחריות בכפר רג'ר מידיה של ישראל, אמר ישי: "על ישראל לא למהר ולוותר על נכסיה". עם זאת, הוא הסכים שיש צורך בצעדים שיחזקו את ממשלת לבנון הנוכחית, מול הלחצים הכבדים המופעלים עליה.

 

גם השר

 מאיר שטרית הזהיר מוויתורים. "לא יכול להיות שישראל כל הזמן נותנת ונותנת ולא מקבלת", אמר, אולם רמז לאפשרות של שינויים בחוות שבעא. "אין שום ספק שהמצב בלבנון מדאיג, בעיקר אם הסורים יצליחו להפיל את ממשלת סניורה באמצעות חיזבאללה".

 

השר רפי איתן הזהיר: "אם יגיעו האיראנים ללבנון, זהו מצב חדש וסיכון לישראל. אבל עלינו לזכור שכל מעורבות ישראלית בנעשה בלבנון עושה את היפך ומחזקת את אלה שאנו מתנגדים להם, ולכן צריך להימנע מאמירות מיותרות".

 

שרת

החינוך יולי תמיר אמרה בכניסתה לישיבת הממשלה: "יש לחזק את סניורה, כמו גם גורמים מתונים אחרים. מה שיחזק אותו זה לא מתן חוות שבעא; הוא צריך לקבל את מלוא הגיבוי ואנו צריכים להיזהר מאוד ממעורבות בנושא הלבנוני".

 

בצהריים יתכנס הקבינט לדיון בנושא הכפר רג'ר. זהו אחד משני האתרים שבמחלוקת שבין ישראל ללבנון. על פי נוסחה שפותחה בשבועות האחרונים בתיאום בין האו"ם לאנשי המועצה לביטחון לאומי ואגף התכנון בצה"ל, תיבחן אפשרות שהקהילה הבינלאומית תפקח על הנעשה ברג'ר.

 

על פי התוכנית, הכפר, הנמצא בשולי שטח מפורז שחלקו בישראל וחלקו שטח לבנוני ריבוני, יפוקח על-ידי אנשי האו"ם. אלה ימנעו את כניסתם של מחבלי חיזבאללה מהצפון ויאפשרו כניסה ויציאה מדרום של תושבי הכפר הנושאים תעודות זהות כחולות. בדיון בקבינט תידון גם האפשרות לאפשר לתושבי רג'ר לצאת מהשטח הלבנוני לשטח ישראל, בתמורה לפיצוי כספי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
לא להתערב: תמיר
צילום: גיל יוחנן
צילום: עופר עמרם
רק נותנים: שטרית
צילום: עופר עמרם
צילום: גיל יוחנן
היציבות חשובה: אולמרט
צילום: גיל יוחנן
צילום : דוברות התמ"ת
שיהיה חזק: ישי
צילום : דוברות התמ"ת
צילום: איי פי
הפגנות בלבנון
צילום: איי פי
מומלצים