שתף קטע נבחר

בגולן לא מתרגשים מבייקר: ממשיכים בפיתוח

הדו"ח האמריקני הקורא לישראל לסגת מרמת הגולן עורר אתמול סערה פוליטית בישראל וברחבי עולם. תושבי הגולן לא ממהרים להוציא את שלטי המחאה מהמחסנים וסבורים שאין ממש בדו"ח: "אמירות כאלה הן דבר חולף"

תושבי רמת הגולן סבורים כי "אין ממש" בדו"ח שהגישה ועדת בייקר-המילטון לנשיא ארה"ב ג'ורג' בוש ובו היא קוראת לישראל לסגת מהרמה. ברחבי העולם ובישראל עורר הדו"ח סערה פוליטית, אך ברמת הגולן לא ממהרים להוציא מהמחסנים את השלטים והצמיגים שנותרו מהמאבק הקודם שניהלו נגד המהלך בתקופת ממשלת ברק.

 

הדו"ח האמריקני, שעסק בעיקר במצב בעיראק, כלל גם התייחסות רבה לסכסוך הישראלי-ערבי, ודרש כי "במסגרת הסכם שלום מלא, ישראל חייבת להחזיר את רמת הגולן, עם ערבויות ביטחוניות של ארה"ב לישראל, שיכללו כוח בינלאומי על הגבול, לרבות חיילים אמריקנים אם שני הצדדים יבקשו".  

 

הדעה הרווחת בקרב רבים מהתושבים היא שאותם דו"חות המתפרסמים מעת לעת, וכן האמירות של כמה פוליטיקאים בכירים בישראל, נועדו לשרת את אומרם, אך אין בהן איום על דרך חייהם. "אנחנו ממשיכים כרגיל בתנופה של פיתוח, ורואים באמירות אלה כדבר חולף", אמר ל-ynet אחד התושבים הוותיקים בגולן.

 

בשתי הרשויות הפועלות באזור: מועצת קצרין, שבראשה עומד סמי בר-לב, והמועצה האזורית גולן שבראשה עומד אלי מלכה, מעדיפים בינתיים לא להשיב "אש" לנאמר בדו"ח בייקר ומשאירים את העבודה לממשלת ישראל.

 

התושבים זכו השבוע לתמיכה משר הפנים, רוני בר-און, שסייר בקצרין: "דיבורים על ויתורים ברמת הגולן הם פגיעה בקיר המגן שהקימה הקהילה הבינלאומית וישראל נגד ציר הרשע, שעובר דרך איראן, סוריה, חיזבאללה והחמאס. רמת הגולן היא מציאות ישראלית בלתי הפיכה. אנחנו חייבים לפתח ולחזק את ההתיישבות שלנו בגולן".

 

ממשיכים לפתח תעשייה

כיום מתגוררים בגולן כ-19 אלף בני אדם ב-33 יישובי המועצה האזורית גולן ובשטחה של המועצה המקומית קצרין. ביום העצמאות האחרון, ציינו בגולן את הצטרפות המשפחה האלף לפרויקט ההתיישבות, שזוכה להצלחה בשנים האחרונות. למרות מלחמת לבנון השנייה שאירעה הקיץ ופגעה גם בגולן, ההגירה החיובית לרמה נמשכת לצד הבנייה המואצת, וההתעניינות של מתיישבים פוטנציאליים לא פסקה.

 

בסוף חודש אוגוסט פורסם לראשונה ב-ynet כי בימים אלה נבנה מאגר מים סמוך לקוניטרה על ידי חברת "מי גולן" שצפוי לתת דחיפה חשובה למשק המים בצפון. מאגר זה מצטרף למאגר מי הקולחין אורטל, שבנייתו הסתיימה ועושה שימוש במי הקולחין של הישובים אלרום, אורטל, עין זיוון, במים ממחנות צה"ל באזור, וממרום גולן, לטובת השקיית המטעים באזור. בכך מגיע מספר המאגרים הכולל ברחבי הגולן ל-18. המטרה שסימנו לעצמם ב"מי גולן" היא להקטין את התלות בשאיבה מהכנרת, ובעתיד - להפוך את רמת הגולן לירוקה יותר.

 

גם התעשייה ברמת הגולן ממשיכה להתפתח. לצד המפעלים של "מי עדן" ו"יקבי רמת הגולן" שגורפים פרסים בתחרויות בינלאומיות, משלימים בימים אלה את הקמתו של מפעל ייחודי לייצור בירות ואת בנייתו של מרכז מסחרי חדש, שעומד להיפתח בקרוב ביישוב בני יהודה.

 

לדברי בכירים במועצה, גם בנייתו של מרכז ההיי-טק ליד קצרין קרוב לסיום. המשקיעים הן מספר חברות פרטיות ממרכז הארץ, שאחת מהן - "מולטיסורס" - אמורה לפתוח את מפעלה כבר בתקופה הקרובה.

 

בגולן מעריכים כי התנופה צפויה להימשך גם בתקופה הקרובה בבניית בתי מגורים ובתעשייה כאחד. את המאבק הם מקווים, יעשו עבורם הממשלה בירושלים. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
בייקר והמילטון. בגולן לא מתתרגשים
צילום: רויטרס
צילום: אתר הכנסת
בר-און. חייבים לחזק את הגולן
צילום: אתר הכנסת
רמת הגולן. "בית לא מחזירים"
צילום: שמעון תמיר
מומלצים