שתף קטע נבחר

"ישראל מעכבת הגעת חוקרי ההרג בבית חנון"

ועדת האו"ם בראשותו של זוכה פרס נובל לשלום הארכיבשוף זדמונד טוטו, החוקרת את נסיבות הרג הפלסטינים בבית חנון, לא תגיע לאזורנו בסוף השבוע כפי שתוכנן. האו"ם מאשים: ישראל טרם אישרה את הביקור

ועדת החקירה, שמינה האו"ם לבדיקת נסיבות הריגתם של 18 פלסטינים בתקיפת חיל האוויר בבית חנון, לא תגיע לאזור במועד המתוכנן. גורמים רשמיים באו"ם מסרו היום (שבת) כי המשלחת בראשותו של הארכיבישוף הדרום אפריקני דזמונד טוטו הייתה אמורה לצאת בסוף השבוע, והעיכוב נובע מהעובדה שישראל טרם אישרה את הביקור.

 

"אנחנו עדיין ממתינים לקבל הסכמה מישראל. המשלחת לא תצא לדרכה לפני יום שני", אמרה דוברת הוועדה, סוניה בָקר, בראיון לסוכנות הידיעות רויטרס.

 

לפני כחודש החליטה העצרת הכללית של האו"ם להקים ועדה "לחקר העובדות" בפרשת הרג הפלסטינים בבית חנון. ההחלטה התקבלה ברוב של 156 מדינות תומכות מול שבע מתנגדות ושש נמנעות. כל מדינות האיחוד האירופי הצטרפו לתמיכה בהצעת ההחלטה הערבית, לאחר שהנוסח שלה רוכך וכלל גם גינוי של ירי רקטות הקסאם לשטח ישראל. חברות האו"ם החליטו "להביע צער" על האירוע בבית חנון, ולא לגנות את ישראל.

 

בנוסף, החליט האו"ם לקרוא לישראל להסיג את כוחותיה מרצועת עזה לאלתר. במקום דרישה לשגר מנגנון הגנה של האו"ם על התושבים הפלסטינים, שונה הנוסח ל"בדיקת האפשרות" להקמת מנגנון, תחת פיקוח הקוורטט. המשמעות המעשית של ההחלטה היא שלארצות הברית תהיה עליה זכות וטו. להצעה התנגדו ישראל, ארצות הברית, אוסטרליה, מיקרונזיה, פלאו, נאורו ואיי מארשל. קנדה, חוף השנהב, פפואה גינאה החדשה, ואנוטו, טונגה, וטובאלו נמנעו.

 

כזכור, האו"ם מינה לראשות הוועדה את טוטו, שהיה אחד מראשי ההתנגדות לאפרטהייד בדרום אפריקה ודגל במאבק לא אלים להשגת שוויון עבור השחורים שם. הוא גם היה אחד הפעילים המרכזיים בקריאה לקהילה הבינלאומית להטיל סנקציות על דרום אפריקה וב-1984 קיבל פרס נובל לשלום עבור פועלו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
בית חנון, אחרי התקיפה
צילום: רויטרס
צילום: איי אף פי
הלווית ההרוגים בבית חנון
צילום: איי אף פי
מומלצים