שתף קטע נבחר

אולמרט: לא נכניס ראשונים גרעין למזה"ת

ראש הממשלה דיבר במסיבת עיתונאים בברלין יחד עם קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, שהבטיחה מצידה לתמוך בסנקציות נגד איראן. הקנצלרית התייחסה גם לוועידת הכחשת השואה באיראן ואמרה: "אנו דוחים בכל תוקף את הוועידה הזו". מרקל שיבחה את אולמרט על היוזמות המדיניות ואמרה כי למרות שבינתיים אין סימנים חיוביים מסוריה - לא ניתן להגיע להסכם שלום כולל בלעדיה

"ישראל לא תהיה הראשונה להכניס נשק גרעיני למזרח התיכון". כך אמר אחר הצהריים ראש הממשלה אהוד אולמרט במסיבת עיתונאים משותפת עם קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, בברלין. אולמרט התייחס לפליטת הפה שלו אתמול, בראיון לטלוויזיה הגרמנית, ובה הודה בעקיפין שישראל מחזיקה בנשק גרעיני. "אני חוזר ואומר שישראל לא שינתה את מדיניותה בנושא הגרעין והיא לא תהיה הראשונה להכניס נשק גרעיני למזרח התיכון. הדגשתי זאת פעמיים בראיון שנתתי ואיני חושב שצריך להרחיב על כך ולנהל על כך דיון ציבורי", הוא הוסיף.

 

 

הפועל היוצא החשוב ביותר ממפגש הפסגה שנערך בין אולמרט למרקל הייתה הצהרת הקנצלרית כי ארצה תתמוך בהטלת סנקציות על איראן במועצת הביטחון של האו"ם, בדיון העתיד להתקיים ב-25 בדצמבר. "הצענו לאיראן הצעה טובה. אך הם לא נענו לה ולכן הגיע המועד לנקוט בסנקציות. חיפשנו גישה קונסטרוקטיבית, אך לא קיבלנו אותה ולצערי הסימנים שאנו מקבלים משם אינם חיוביים", אמרה בין היתר הקנצלרית - ונענתה בכך לבקשה הישראלית. עם זאת, היא פסלה אפשרות של שימוש באופציה צבאית נגד המדינה.

 

במסיבת העיתונאים מרקל גם תקפה באופן נחרץ את כינוס מכחישי השואה הנערך בטהרן. "אני רוצה להבהיר שאנו דוחים בכל תוקף את הוועידה המתקיימת באיראן, שעוסקת בהכחשת השואה. אנחנו דוחים זאת לחלוטין. גרמניה לעולם לא תקבל זאת ותפעל נגד התופעה בכל האמצעים", אמרה.


מרקל ואולמרט. פגישה מוצלחת (צילום: רויטרס)  

 

בעניין האיראני אמר אולמרט כי ישראל  מברכת על המאמצים של הקהילה הבינלאומית ומאמינה כי אם הצעדים יהיו חדים וחריפים, הרי שיש גם סיכוי להגיע לתוצאה. "תמיד אמרתי שאני מעוניין בפשרה אשר תמנע מאיראן לחצות את הסף הטכנולוגי לנשק גרעיני, ואני מאמין שבמאמץ נכון נגיע להישגים", אמר.

 

על קיום ועידת מכחישי השואה אמר ראש הממשלה כי "הוועידה הזו מעידה על האופי הבלתי נסבל של המדיניות האיראנית ורק מדגישה ביתר חריפות את הסכנה שקיימת לציביליזציה המערבית בכלל, בקיומו של משטר כזה ששואף לקיים יכולות לא קונבנציונליות אשר עלולות להיות מופנות נגד מדינות רבות ובהן גם מדינת ישראל"

 

גם בנושא הפלסטיני היתה מרקל חד משמעית בקובעה שהתנאים להתקדמות בדיאלוג מדיני הינם עמידה בתנאי הקוורטט והתקדמות על פי מפת הדרכים. מרקל אמרה שהשלטון הפלסטיני חייב להכיר במדינת ישראל, לחזור בו מדרך הטרור ולהכיר בכל ההסכמים אשר נחתמו עד כה בין ישראל לרשות הפלסטינית.

 

"המצב במזרח התיכון סבוך ומורכב", אמרה הקנצלרית הגרמניה ובירכה על היוזמות הישראליות. "הנאום של ראש הממשלה אולמרט בקבר בן גוריון היה בעל חשיבות רבה, מדובר בצעד אמיץ מצד ראש הממשלה ומראה שיש לו כעניין רב בפיתרון הבעיה. אנו בגרמניה רוצים לחדש וללוות את התהליך הישראלי-פלסטיני, תוך שמירה על תנאי הקוורטט".

 

בעניין הסורי אמרה מרקל כי מדובר במדינה מרכזית באזור וכי לדעתה, לא ניתן להגיע לפתרון במזרח התיכון מבלי לשתף את סוריה באיזשהו אופן. עם זאת היא הוסיפה כי לעת עתה, לא התקבלו סימנים אופטימיים מדמשק. "רצינו שהם יהיו חלק חיובי במשחק המתנהל באזור, אך לצערי התנאים האלה לא התקיימו", אמרה.

 

בהתייחסו לפלסטינים הביע אולמרט סיפוק מהעמדה הגרמנית והוסיף כי "עקרונות הקוורטט הם חלק בלתי נפרד מהבסיס עליו יכולים להתקיים השיחות עם הפלסטינים. זה לא סוד שאנו מקיימים מגעים כדי לעודד משא ומתן על בסיס העקרונות האלה. נדמה לי שמה שחשוב הוא לחזק את הגורמים המתונים ברשות, זאת כדי לכבד את הפסקת האש, לעצור את הטרור ולהקים ממשלה פלסטינית שתוכר בעולם ותקדם את התהליך המדיני"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מרקל ואולמרט, היום
צילום: רויטרס
צילום: איי אף פי
אולמרט הבוקר בטקס זיכרון
צילום: איי אף פי
מומלצים