שתף קטע נבחר

ממחר: הסטודנטים ישביתו בכל יום מוסד אחר

הסטודנטים, שמוחים על הקמת ועדת שוחט, ישביתו את האוניברסיטאות בזו אחר זו - כל אחת למשך שעתיים. יו"ר התאחדות הסטודנטים: "מדובר בוועדה שאינה שוויונית שנראית כמו אגף במשרד האוצר". השרה תמיר: "אי השתתפותם בוועדה תגרום להם נזק". מחר תושבת אוניברסיטת בן גוריון

החל ממחר (יום ג') ובמשך הימים הקרובים, מתכננת התאחדות הסטודנטים הארצית, בשיתוף עם ארגון הסגל האקדמי, להשבית את הלימודים לסירוגין באוניברסיטאות בארץ - כאשר בכל יום מתוכננת הפגנה והשבתה במוסד אקדמי אחר. השביתה תתקיים במחאה על הקמת ועדת שוחט לרפורמה בהשכלה הגבוהה ובדרישה ליישום מסקנות ועדת וינוגרד. עוד מבקשים הסטודנטים להזרים תקציבים למערכת החינוך ולהשכלה הגבוהה.

 

במסגרת צעדי המחאה יושבתו מחר הלימודים באוניברסיטת בן גוריון החל מהשעה 14:00 למשך שעתיים. למחרת מתוכננת השבתה באוניברסיטת בר אילן למשך שעתיים וביום חמישי יושבתו הלימודים ב-14:00 עד 16:00 באוניברסיטת תל-אביב. באגודת הסטודנטים מתכוונים להמשיך בהשבתה גם בשבוע הבא.

  

יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, איתי שונשיין, טוען ששרת החינוך ושר האוצר נבחרו מטעם מפלגות שהתחייבו להזרים מאות מיליוני שקלים להשכלה הגבוהה. "עכשיו מתברר שהם מצפים לשאוב את הכסף מהסטודנטים. מי שנכנעת לתכתיבי האוצר ומי שנאבקת נגד הסטודנטים והמרצים אינה ראויה לכהן כשרת החינוך". שונשיין הוסיף כי "ועדת שוחט איננה ועדה שוויונית והיא נראית יותר כמו אגף במשרד האוצר, כאשר המטרה העיקרית בהקמתה היא למעשה לסגור את הגירעונות של האוניברסיטאות והמכללות, אשר משרד האוצר יצר בעצמו בקיצוצים שעשה על גבם של הסטודנטים והמרצים".

 

לדברי יו"ר אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת בן גוריון, תמר שחורי, מטרתה העיקרית של המחאה היא קריאה לקיומן של הבטחות שלטוניות. "במדינה מקימים ועדות כדי להסית את האש ממקבלי ההחלטות, כמו שעושים עם הוועדה של המלחמה, כאשר בסופו של דבר מתעלמים מההחלטות שמקבלים. לוועדת שוחט אין שום תוקף. עוד שנה תתחלף ממשלה ואז יבואו אנשים שיש להם כיוונים שונים ויתעלמו מההחלטות", אמרה שחורי ל-ynet.

 

"סטודנטים לא מצליחים לגמור את החודש"

ויש גם כאלו שקוראים לשרת החינוך, יולי תמיר, להתמקד בנושאים החשובים - הסטודנטים בישראל. יו"ר אגודת הסטודנטים בקרייה אקדמית קריית אונו, רועי אברהמוביץ', אמר כי "שרת החינוך פוגעת פגיעה אנושה בסטודנטים במדינת ישראל". לדבריו, "יולי תמיר עוסקת בנושאים לא רלוונטיים, כמו הסיפור עם ספרי הלימוד והקו הירוק, כאשר יש סטודנטים שלא מצליחים לגמור את החודש".

 

אברהמוביץ', שהיה אחד מאנשי הקמפיין של השרה תמיר במפלגת העבודה, מאוכזב מהתנהלותה ומהתנהלות יו"ר המפלגה, עמיר פרץ. "אף אחד לא האמין שזה מה שייקרה. אם לסטודנטים לא יהיה שקט אז גם לשרת החינוך לא יהיה שקט. אנחנו נצא ונמשיך להפגין. אנו נגרום לה להבין שאי אפשר לפגוע בנו כל הזמן. בישיבת מרכז העבודה הקרובה אנחנו נדאג לעלות הצעת החלטה ונדרוש את הדחתה".

  

בקרב הסטודנטים יש כאלו שחושבים שמדובר במאבק שלא יניב תוצאות. אורלי מבורך-לוי, סטודנטית שנה ג' למדעי ההתנהגות באוניברסיטת באר שבע. "אני לא חושבת שההפגנה תועיל במשהו. הייתי בהפגנה הקודמת ואנשים לא ממש נכנסו לזה. סתם עמדנו שם ואנשים צעקו, אבל ההפגנה לא המריאה, למרות שהגיעו הרבה אנשים".

 

מבורך-לוי סבורה כי להפגנה מחר יגיעו יחסית מעט סטודנטים "לאנשים יש דברים יותר חשובים לעשות, אני מרגישה שזה לא מספיק חשוב לנו. אני רואה את החברים שלי, הם לא מדברים על זה, ההפגנה הזו לא נמצאת במרכז השיח בקמפוס".

 

תמיר: "אי השתתפות הסטודנטים בוועדה תגרום להם נזק"

בתגובה לטענות שהעלו הסטודנטים, אמרה יולי תמיר ל-ynet: "צריך להבין שוועדת שוחט קמה בהחלטה משותפת של ראש הממשלה, שר האוצר ושרת החינוך, במטרה למנוע את הקריסה במערכת ההשכלה הגבוהה. הוועדה אמורה להציג לממשלה תוכנית כוללת שעוסקת בכל תחומי ההשכלה הגבוהה. הוצע לסטודנטים ולסגל האקדמי להיות שותפים לתהליך קבלת ההחלטות, ואני מקווה שהם יקבלו את ההצעה. ההצעה עדין עומדת ואני מקווה שהם ינצלו את ההזדמנות שלהם להשתתף ולהשפיע על עבודת הוועדה".

  

לדברי השרה אין לסטודנטים שום דרך לדעת מה המסקנות העתידיות של הוועדה "ישנם תהליכים ארוכים שבהם הם וכל מי שירצה יציע את רעיונותיו. אם הסטודנטים היו משכילים לשתף פעולה עם הוועדה, הם היו הופכים לדעתי לגורם משפיע בעניין. הם לא יצליחו לעצור את פעילות הוועדה, והם רק יגרמו לעצמם נזק בכך שהם לא ייקחו חלק בדיונים. הסטודנטים נשארים מבחירה בחוץ".

 

על עמדתה לגבי ההשכלה הגבוהה ציינה תמיר כי "בניגוד לסטודנטים אני צריכה לראות את התהליך על הטווח הקצר והארוך שלו. תהליך שמשרת אינטרס פוליטי בטווח הקצר לא תמיד משרת למשך שנים. הפעם לא ניתן שבעקבות לחץ פוליטי נקבל החלטה שמשרתת רק את הטווח הקצר. האינטרס של הסטודנטים, כגוף שהולך להיות חלק בלתי נפרד מהמציאות הישראלית, הוא שהפתרון שיתקבל יהיה פתרון ארוך טווח שיאפשר למערכת להתקיים לאורך שנים ולא פתרון מעכשיו לעכשיו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תושבת מחר לשעתיים. אונ' בן גוריון
צילום: רונן יולס
שונשיין. אגף במשרד האוצר
צילום: ירון ברנר
תמיר. ועדה לטובת הסטודנטים
צילום: ירון ברנר
מומלצים