שתף קטע נבחר

עתירה לבג"ץ: לעצור העברת טיפות חלב לקופ"ח

בעתירה שהוגשה נגד משרדי הבריאות והאוצר מתבקש בית המשפט להוציא צו על תנאי להפסקת תוכנית ה"פיילוט" להעברת טיפות החלב לידי הקופות וצו ביניים להשארת המצב הנוכחי על כנו. "העברת השירות היא הימור על בריאות הילדים שלנו", טוענים העותרים

ההסתדרות הרפואית וארגון רופאי המדינה עתרו הבוקר (יום א') לבג"ץ בדרישה לעצור את העברת תחנות טיפת חלב לאחריות קופות החולים. לטענת יו"ר ההסתדרות הרפואית ד"ר יורם בלשר "העברת השירות היא הימור על בריאות הילדים שלנו. המחיר שהמדינה תשלם על הפגיעה ברפואה המונעת, גדול מהחיסכון שעתיד לכאורה להיוולד. אין בכך חיסכון כלכלי ובוודאי שאין היגיון חברתי".

 

בעתירה שהוגשה נגד משרדי הבריאות והאוצר מתבקש בית המשפט להוציא צו על תנאי להפסקת תוכנית ה"פיילוט" להעברת טיפת חלב לידי הקופות וצו ביניים להשארת המצב הנוכחי על כנו. במסגרת תוכנית הפיילוט המעוגנת בחוק התקציב נקבע שקופות החולים יקבלו תמריץ בגובה כ-50 מיליון שקל, לצורך ביצוע התוכנית.

 

"אין היגיון להסיר את האחריות מהמדינה", אמר ד"ר בלשר במסיבת עיתונאים בנושא שכנסה ההסתדרות הרפואית. הוא הביע חשש שהשכבות החלשות ייפגעו מהמהלך ושקופות החולים יתנו את מתן החיסונים ובדיקות השיגרה לתינוקות בתשלום אגרה.

 

"את הנזק נראה עוד 10 שנים"

פרוייקט התחנות לאם ולילד במדינת ישראל זכה בפרסים בינלאומיים על הצלחתו בהעלאת שיעור המתחסנים באוכלוסייה. 95 אחוז מילדי ישראל מקבלים את חיסוני השיגרה. לדברי בלשר: "במסגרת הפיילוט דרישת האוצר היא להגיע לכיסוי חיסוני של 75 אחוז בלבד".

 

פרופסור מתי ברקוביץ', יו"ר איגוד רופאי הילדים בקהילה ציין כי: "את הנזק נראה עוד 10 שנים ואז תקום ועדת חקירה שתבדוק איך נתנו את ידנו למהלך כזה. אנחנו נרד לכיסוי חיסוני של 75 אחוז ונראה מחדש מקרים של חצבת בקהילה ושל צהבת נגיפית מסוג A. תחלואה שתגרור אישפוז וטיפולים, כך שההוצאות לבריאות לא יוזלו".

 

הדוברים במסיבת העיתונאים העלו חשש שהורים לא ירצו לקחת את ילדיהם הבריאים לבדיקות מעקב ולחסוני שגרה במרפאות אליהן מגיעים גם ילדים חולים. "קופות החולים לא הקצו לטיפות החלב בניין נפרד בניגוד להתחייבויות שלהם", אמר פרופסור ברקוביץ'.

 

כבר היום מופעלות כ-20 אחוז מתחנות טיפת חלב על ידי קופות החולים. לדברי עו"ד לאה ופנר, מנכ"לית ההסתדרות הרפואית "המגמה הזו קיימת במקומות שבהם נמצאות השכבות החזקות. שם לקופות החולים יש אינטרס ברור למשוך מבוטחים חזקים דרך הילדים. אבל במקומות כמו צפת ובאר-שבע לא טורחים לעשות את זה".

 

הקיצוצים ממשיכים

בשנים האחרונות מנסה משרד האוצר לקצץ בשירותי הרפואה המונעת, בהם טיפות החלב ושירותי בריאות התלמיד. כתוצאה מהקיצוצים לא מתאפשר לאייש תקנים של אחיות או רופאים שפרשו, ונוצר מחסור של כ-230 אחיות טיפת חלב ואחיות בתי ספר וכשל 40 רופאים.

 

עורכת הדין אורנה לין, שהגישה את העתירה בשם ההסתדרות הרפואית ציינה כי בתיקון לחוק ביטוח בריאות ממלכתי מ-1996 הצהירה המדינה במפורש שהרפואה המונעת לא תצא לעולם מגדר האחריות של משרד הבריאות. "לאחר שלא הצליחו לשנות את החוק הזה בכנסת אנחנו רואים שמשרד האוצר פועל בניגוד לחוק ומבלי לתקן אותו".

 

ממשרד הבריאות נמסר כי הם ילמדו את העתירה שהוגשה היום לבג"ץ, וכי: "משרד הבריאות סבור כי טיב השירות הניתן בטיפות החלב הולך ויורד כיוון שלא מעדכנים את הכסף והתקנים בהתאם לגידול האוכלוסיה והיקף הפעילות. משרד הבריאות הסכים להיכנס לתוכנית של העברת חלק מטיפות החלב להפעלה על ידי קופות החולים על מנת שכח האדם והתקציב שיתפנה כתוצאה מפעילות זו יישאר בידי משרד הבריאות ויופנה לטובת השרות לציבור. התוכנית תעשה תוך פיקוח ובקרה של שירותי בריאות הציבור ושל מכון ברוקדייל".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
טיפת חלב. העברה תפגע בכולם
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים