שתף קטע נבחר

חדש בערוץ הורים: המאגר המלא של בתי היולדות

עומדים ללדת? ערוץ ההורים של ynet ו"זהר כבר בדקה" מזמינים אתכם להתנסות במאגר ובמנוע החיפוש החדש (מימין), בו תוכלו לקבל תשובה לכל שאלה שיש לכם על בתי היולדות בארץ. ביות מלא או חלקי, קיסרי או טבעי, הנקה או בקבוק. ללדת בדיוק כמו שאתם בוחרים

הרגעים שלפני הלידה מלאים ברגשות מנוגדים: מצד אחד, ההתרגשות, הציפייה, ההתלהבות, הרצון לראות כבר - אותו, אותה או אותם, להחזיק, לחבק, לטפל. ומצד שני, הפחד מפני אותו הדבר בדיוק - מהתינוק הזה, שעומד לשנות את חייכם והחרדות שאיש אינו מודה בהן, אבל הן קיימות - הפחד ממעמד הלידה עצמו, מהרגע הכל כך חשוב וכל כך גורלי הזה.

 

רגע לפני

בני הזוג, רגע לפני הלידה, מתמלאים מחשבות, תהיות, חששות ושאלות רבות - על התהליך, הכאבים, הדברים שיכולים להקל, בית החולים, הרופאים, המיילדות. לא תמיד קל למצוא את התשובות המדויקות. נכון, ספרי ההריון עמוסים במידע על הרגע הזה, שיעורי ההכנה ללידה נותנים לכם את כל העצות החשובות ואפילו בתי היולדות מאורגנים לערוך לכם סיור במקום ולהסביר על כל שלב בתהליך.

 

ובכל זאת, יש שאלות שקשה למצוא להן תשובות. לא בגלל שאם תשאלו - לא יענו לכם, אלא בגלל שלא תמיד תדעו בדיוק מה אתם בעצם רוצים לשאול ואיך כדאי לשאול את השאלה. מנוע החיפוש החדש בערוץ הורים של ynet (ראו מימין), בשיתוף אתר "זהר כבר בדקה", נותן לכם את כל התשובות.

 

זהר כרמי, היזמת הנמרצת מאחורי המאגר והאתר, זיהתה לפני לידתה הראשונה את הצורך של היולדות לקבל תשובות לגבי כל שלב ואספקט של הלידה העתידית. היא החליטה לחקור את הנושא אישית, ביקרה בכל בתי החולים בארץ, בחנה את מחלקות הנשים והיולדות, ובתום מלאכת איסוף המידע, הבינה שלנשים הרות בארץ אין גישה ממשית למידע הזה, ועל כן החליטה לשתף בו גם יולדות אחרות. את חזונה מימשה בהקמת אתר האינטרנט "זהר כבר בדקה", במטרה להציג בשקיפות מלאה את כל המידע הרלוונטי הנדרש לכל יולדת לצורך קבלת החלטות.

 

השאלות הנכונות

"כשחיפשתי איפה ללדת, היה חשוב לי לעבור לידה טבעית, למרות בעיה רפואית שהיתה לי", מספרת כרמי. "למדתי את הנושא ובדקתי את בתי היולדות. שמתי לב שאני שואלת אותם שאלות שלא נשאלו קודם לכן. הרגשתי שחסר לנשים הרבה מידע בנושא".

 

זהר שמה לה למטרה לבדוק עבור זוגות לפני לידה את כל בתי היולדות בארץ ולתת חוות דעת רצינית, אמיתית ובעיקר, מנוסה. אחרי 2 לידות שלה (+אחת בדרך) ועשרות לידות בהן עזרה כדולה, היא יודעת לשאול את השאלות הנכונות, לבדוק את נתוני הסטטיסטיקה של כל בית חולים ולבנות עבורכם את מנוע החיפוש הכי עדכני ונכון לחיפוש בית יולדות.

 

"צריך לדעת לשאול את השאלות כדי לקבל תשובות", מסבירה לנו כרמי. "למשל, אם לך כאמא לעתיד מאוד חשובה ההנקה, תרצי לדעת כמה בית החולים יתמוך ויעזור לך ברגע האמת להניק - ולא ימהר לשלוף בקבוק, כשאת תהיי עייפה מדי מכדי להתווכח.

 

"או למשל, אם לך כאב לעתיד מאוד חשוב לעבור עם אישתך כל שלב בתהליך, גם אם היא נכנסת לחדר ניתוח - ודאי תרצה לדעת האם בית החולים יאפשר זאת. ואם חשוב לכם להיות עם התינוק מהרגע שנולד, כל הזמן - איך תדעו איך זה עומד לקרות בפועל?"

 

אפידורל, חתך, טבעי?

בהרבה בתי חולים יגידו לכם שכן, הם מאפשרים ביות מלא, הנקה, לידה טבעית, אבל אם תדעו לשאול את השאלות המנחות, שאלות מתוך ניסיון, תגלו אולי שכן, הם מאפשרים, אבל יכול להיות שבמקרה ש... אולי בעצם לא ממש אפשר.

 

"למשל, אם מאפשרים לידה טבעית", מסבירה כרמי, "אבל אין אפשרות להשתמש במים או להיות חופשייה מהמוניטור חלקים נכבדים מהזמן - אז רוב הסיכויים שתתקשי ללדת טבעי. או למשל, אישה שחשוב לה לקבל אפידורל - חשוב שתדע כמה הרופא המרדים יהיה זמין בחדר הלידה".

 

"ועוד דוגמא, הפוכה - בית החולים יכול לספר לך שאפשר ללדת בלי אפידורל אם תרצי, אבל אם לפי הסטטסיטיקה מתקיימות בבית החולים הזה הרבה לידות עם אפידורל באופן יחסי ויותר מזה, 30% מהלידות הן בניתוח - אז יכול להיות שבית החולים אינו מאפשר את כל התנאים ללידה טבעית, בלי אפידורל. דוגמא נוספת: אם את רוצה לידה בלי חתך חיץ - כדאי שתדעי איך באמת מתייחס בית החולים לנושא, מכיוון שלא תמיד כל חתך הוא הכרחי והצוות הרפואי צריך לדעת איך אפשר להימנע מכך".

 

תחשבו על שאלה, היכנסו למנוע החיפוש, הנמצא בערוץ הורים, שאלו ותקבלו תשובה מדוייקת. שתהיה לידה קלה והורות נפלאה.

 

  • ייתכן ומנוע החיפוש לא יהיה זמין בשעות הקרובות בגלל עומס גולשים.

פורסם לראשונה 09/01/2007 22:37

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים