שתף קטע נבחר

אולמרט יוצא לסין: ידון בגרעין האיראני, ויזמין לי-ם

אהוד אולמרט יוצא היום לארבעה ימים בסין, במהלכם יפגוש את נשיא סין ואת ראש ממשלתה. הנסיעה משלימה ביקור של אולמרט בחמש המדינות הדומינטטיות במועצת הביטחון. אולמרט התראיין לעיתונות הסינית וסיפר כי אביו היה מורה להיסטוריה בארצם. וגם הזמר דוד ד'אור מצטרף למסע

היום (יום ב') בשעות אחר הצהרים ימריא ראש הממשלה אהוד אולמרט לביקור רשמי של ארבעה ימים בייג'ינג בירת סין. אולמרט יפגוש שם את נשיא סין, הו ג'ינטאו ואת ראש ממשלתה וואן ג'יאבאו ויזמין אותם לבקר בירושלים

 

נסיעתו אמורה להשלים סבב של ביקורים בחמש הבירות של המדינות המרכיבות את החברות הקבועות של מועצת הביטחון. אולמרט ביקר בשנה האחרונה במוסקבה, פריס, לונדון ובוושינגטון. המטרה המוצהרת של הביקור בבייג'ינג היא שיחות בנושא האיום האיראני.



התראיין לחצי מיליארד קוראים. חיילים סינים (צילום: איי פי)

בראיונות שנתן אולמרט ביום שישי לתקשורת הסינית הוא פרש בפני הכתבים את קשריו לסין. אולמרט סיפר לעיתונאים הסיניים שהוריו חיו בחרבין לאחר שברחו מאימת המשטר הקומוניסטי ברוסיה. אביו היה מורה להיסטוריה בבתי ספר בסין. סבו טמון בחרבין. לדברי יועץ התקשורת של אולמרט, ינקי גלנטי, הראיון שנתן ראש הממשלה הישראלי הוצג בפני כחצי מיליארד קוראים ומאזינים לרדיו הסיני.

 

ראש הממשלה צפוי לחזור לארץ ביום שישי לפנות בוקר. מתוך ארבעה ימי ההיעדרות של אולמרט מהארץ, יומיים הוא ישהה בטיסות ארוכות הטווח ועוד יומיים בסדרת פגישות אינטנסיבית עם בכירי הממשל הסיני ובהם שר התעשייה והמסחר. כמו כן צפוי אולמרט לבקר בחווה חקלאית ישראלית סינית משותפת מחוץ לבירה הסינית. כן ישתתף אולמרט בטקס לציון 15 שנים לכינון היחסים בינינו ובין סין. טקס שבו יופיע, אגב, הזמר דוד ד'אור.

 

זוהי הפעם הראשונה מזה יותר מעשר שנים שראש ממשלה ישראלי מבקר ביקור רשמי בסין. הביקור האחרון נערך על ידי בנימין נתניהו ב-1996. את מקומו של ראש הממשלה בהיעדרו תמלא ממלאת מקומו, שרת החוץ ציפי לבני.

 

אולמרט יזמין את הנשיא הסיני ואת ראש ממשלתו לביקור בירושלים. וזאת, למרות שבלשכת אולמרט לא מצפים שהשניים יענו להזמנה בקרוב.

 

סין: בין אינטרסים כלכליים בטהרן למועצת האו"ם

סין אמנם הצטרפה להחלטת האו"ם התומכות בהטלת סנקציות על איראן, בעקבות התעלמותה מקריאות הקהילה הבינלאומית לרסן את תכנית הגרעין שלה. אולם סין, יחד עם רוסיה, היו שתי המדינות המרכזיות שהתנגדו להטלת סנקציות משמעותיות. הביקור של אולמרט נועד לבקש מהסינים, בעלי אינטרסים כלכליים מובהקים בטהרן, להסיר בעתיד את ההתנגדות לסנקציות.

 

סין, המדינה הראשונה באוכלוסייתה בעולם, מונה מעל למיליארד ושלוש מאות מיליון תושבים. החל משנת 1992, שנת כינון היחסים הדיפלומטיים בין ישראל לסין, התפתח הסחר בין שתי המדינות בקצב מהיר. בשנת 2005 הסתכם הסחר בין המדינות ב- 2.63 מיליארד דולר. היצוא הסתכם בכ-743.2 מיליוני דולרים והיבוא הסתכם בכ-1.88 מיליארד דולר.

 

היצוא הישראלי מורכב ברובו ממוצרים מתקדמים וחדשניים, בין אם זה בתחומי אלקטרוניקה ותקשורת, ציוד רפואי או חקלאות. משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה הגדיר את סין כמדינת יעד לקידום היצוא. המטרת היא ליצור תשתית ממשלתית אשר תסייע לחדירתן של החברות הישראליות לשוק הסיני, תוך התמקדות בענפים הבאים: טכנולוגיות מידע וטלקום, אגרו-טכנולוגיה, מים ואיכות סביבה. המכון הישראלי לייצוא מפעיל בסין את מרכז הסחר הישראלי אשר נועד לתת שירותים לוגיסטיים ושיווקים לחברות הישראליות אשר בוחנות את חדירתן לשוק הסיני.

 

שלוש פרשיות שונות חשפו לכאורה קשרים למכירת טכנולוגיות צבאיות מישראל לסין. הראשונה, פרשת מכירת מטוסי הפאלקון ובהם טכנולוגיה אמריקנית בימיו של אהוד ברק כראש הממשלה. השנייה, פרשייה שדווחה בחודש מאי אשתקד, אודות מכירת מזל"טים ישראלים לסין. והאחרונה, פרשה שהתפתחה על רקע טיסת בכורה של מטוס קרב סיני. נטען שהמטוס הסיני נבנה בין היתר על פי ידע ישראלי שנלקח מהלביא (מטוס ישראלי שתוכנן בימי מנחם בגין ונגנז) ישראל מכחישה טענה זאת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
4 ימים, 2 באוויר. אולמרט עולה למטוס
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
צילום: איי פי
פגישה עם הראש. נשיא סין הו ג'ינטאו
צילום: איי פי
צילום: תומריקו
ישתתף בטקס. ד'אור
צילום: תומריקו
מומלצים