שתף קטע נבחר

נסראללה: הסכם ישראלי-סורי אינו מציאותי

בראיון ארוך ומקיף לעיתון כוויתי העריך נסראללה שאין סיכוי גדול לשלום בין ישראל לשכנתה מצפון: "העובדות בשטח באזור אינן מעידות על אפשרות שזה יקרה"

מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה מעריך כי סוריה וישראל אינן צפויות לחתום על הסכם שלום בעתיד הנראה לעין. בראיון ארוך ומקיף שהעניק לעיתון הכוויתי "אל-אנבא", אשר יראה אור היום (ב'), נשאל נסראללה כיצד עשוי להשפיע חידוש אפשרי של המשא ומתן בין ישראל ובין סוריה על המצב בלבנון, ואמר: "ההצעה (של בשאר אסד לישראל – ר.נ.) היא הצעה מדינית והעובדות בשטח באזור אינן מעידות על אפשרות שזה יקרה".

 

לדברי נסראללה, "ממשלת האויב ממשיכה לדחות כל צורה של משא ומתן עם סוריה, ואני סבור שהממשל האמריקני לא יאפשר לממשלת אולמרט לנהל משא ומתן עם סוריה. גם אם יתבצע משא ומתן שכזה, הנושאים הקשורים בו הם נושאים סבוכים מאוד ואנחנו מכירים את ההיסטוריה של המשא ומתן בין סוריה וישראל בשאלת הגולן, הכנרת וגבולות הארבעה ביוני 1967, ולכן לאמיתו של דבר, מדובר בנושא תיאורטי יותר מאשר מציאותי שקרוב להתרחש. לכשיתחדש המשא ומתן ויגיעו לתוצאות משביעות רצון עבור סוריה, המצב יהיה שונה באזור ואז נוכל לומר מה יהיו ההשלכות של המשא ומתן על לבנון ועל האזור".

 

נסראללה קיים עם כתבי העיתון הכוויתי שני מפגשים נפרדים והעניק ראיון ארוך ומקיף שבו ענה על שורה של סוגיות. הוא לא פיספס את ההזדמנות לשוב ולהאשים את וושינגטון על שהיא מובילה תוכנית שמטרתה לחסל את חיזבאללה בלבנון. "אחרי כשלון המלחמה הם (האמריקנים - ר.נ.) פעלו בניסיון להשיג את המטרה הזאת. המטרה שלהם נותרה לסייע לממשלתו של פואד סניורה ודבר זה מעלה סימני שאלה רבים סביב הממשלה הזו, וסביב התשוקה האמריקנית לממשלתו של סניורה - תשוקה חסרת תקדים בהיסטוריה של לבנון".

 

לדבריו, "לא קרה בהיסטוריה של לבנון שממשלה לבנונית או ראש ממשלה לבנוני קיבלו מידה גדולה כל כך של סיוע ותמיכה ומשלחות מבחוץ כדי לחזקה, ודבר זה מעלה חשדות רבים. ממשל בוש ממשיך לפעול להשגת המטרות הללו, עליהן הכריז במלחמה, ובכלל זה הכשלת חיזבאללה. תפקידו הוא הצרת צעדיו של חיזבאללה והרחקת ידידיו ממנו. הם עושים זאת באופן יומיומי. אני יודע שידידנו, בני בריתנו הפוליטיים, נתונים ללחצים גדולים מאוד בעניין זה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
פסימי. נסראללה
צילום: איי אף פי
מומלצים