שתף קטע נבחר

"המסר הוא שגם נשים חלשות יכולות להתמודד"

"גם נשים חסרות כוח יכולות להתמודד מול מערכת גדולה וחזקה שבראשה עומד הנשיא", אומרת מרים שלר, מנכ"לית מרכז הסיוע לנפגעי תקיפה מינית בתל-אביב. מאז הודיע היועץ המשפטי לממשלה על כוונתו להגיש כתב אישום נגד הנשיא, עלה מאוד מספר הפונות

במרכז הסיוע לנפגעי תקיפה מינית בתל-אביב קיבלו בשביעות רצון את כוונת היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, להגיש כתב אישום נגד נשיא המדינה, משה קצב. "היועץ המשפטי לממשלה הוכיח שגם נשים חסרות כוח יכולות להתמודד מול מערכת גדולה וחזקה", אמרה ל-ynet מנכ"לית מרכז הסיוע, מרים שלר.

 

לדבריה, "המסר הכי חשוב מהחלטתו של מזוז הוא שלמרות המחיר הגבוה ששילמו המתלוננות וחרף הסטיגמות, יש כתובת לנפגעות תקיפה מינית בישראל".

 

  

ההחלטה הדרמטית על הגשת כתב האישום עוררה הדים רבים במרכזי הסיוע השונים ברחבי המדינה. נרשמה עלייה ניכרת במספר הפניות אל המוקדים, ובמרכז מסבירים זאת בעצם העיסוק הפומבי בסוגייה הטעונה, ובעובדה שהאזרח מספר אחת עומד כעת באופן רשמי מול אישום באונס. רבים מהפונים - כפי שסיפרו במרכז בתל-אביב - הוצפו בזיכרונות ובמשקעים בעקבות ההתפתחות, וחיפשו אוזן קשבת, תמיכה והכוונה מהמתנדבים בהתמודדות מול מצוקתם הקשה.

 

"מאז הפרסום על ההחלטה בנוגע לקצב, הטלפונים פשוט לא מפסיקים לצלצל", אמרה שירה רוזנקרנץ, מתנדבת במרכז. "בין אם מדובר בנשים שהעיסוק היום בפרשה הציף אותן בזיכרונות מהעבר, ובין אם בכאלה ששמרו את הדברים בבטן והן מוצאות את עצמן היום, בתוך הסוד, מול כל מחול השדים שנעשה סביב הנפגעות בפרשת קצב".

 

"רוב הנפגעות בחברה שלנו מסתובבות עם הסוד לבד, ורק 20% מהפונות אלינו מעיזות להגיש תלונה במשטרה, קל וחומר כשמדובר באיש ציבור", אמרה מנהלת המרכז. "יש פחד גדול מאוד להתלונן על פגיעה במקומות עבודה בגלל החשש מפגיעה בפרנסה, ובגלל שיש יחסי כוח וסמכות שמונעים מנפגעת לבוא ולהתלונן. אלה לא יחסים סימטריים.

 

"המתלוננות מפחדות לשלם מחיר ומעדיפות לשתוק. ההחלטה היום היא מסר לנפגעות שכעת יש לגיטימציה לבוא ולהתתלונן, ושמישהו ייקח אותן ברצינות, למרות מסע ההכפשה שמקורבי הנשיא הפעילו נגד המתלוננות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המרכז לנפגעות תקיפה מינית
צילום: ירון ברנר
מומלצים