שתף קטע נבחר

די לייבוש: כאלף איש השתתפו ב"סובב ים המלח"

מאות רוכבים אופניים מישראל, ירדן ורחבי העולם, הגיעו אתמול לים המלח כדי לקרוא ביחד להצלתו, ורוקנו בקבוקי מים אל תוך הים הגווע. "אנחנו מזמינים כל אדם שים המלח יקר ללבו להצטרף לקריאה לקבוע קו אדום למפלס ההולך ויורד", מכריזים היוזמים

 

 

"יותר מאלף משתתפים, רוכבי אופניים מקצועיים וחובבים ומשפחותיהם, הוכיחו היום ברגליים עד כמה ים המלח יקר ללבם", הכריזו מרדכי דהמן ודב ליטבינוף, ראשי המועצות האזוריות מגילות ו תמר, בטקס סיום אירוע האופניים "סובב ים המלח" שהתקיים אתמול (שבת) בחוף מינרל. סביבם ניצבו מאות אנשים מיוזעים שזה עתה סיימו לרכב לארוך תוואי הים, ותחת קרני השמש החורפית התפנו לרוקן אל תוך מימי הים הגווע בקבוקי מים. 

  


 

כך הסתיים אירוע רכיבת האופניים שנערך זו השנה השנייה, בו לקחו חלק מאות רוכבים מישראל, ירדן, ארצות-הברית, גרמניה ומדינות נוספות. כל אלה נענו לקריאה לדווש למען הצלת הים שמפלסו קטן במאה ה-20 בלמעלה מ-25 מטר, וקו החוף שלו נסוג מדי שנה במטר אחד בממוצע. יחד הם התייצבו בשעות הבוקר המוקדמות בצומת הלידו, ולקריאות המארגנים יצאו לדרך: מי למקצה מפרך בן 90 קילומטרים שהעפיל אל המצדה, מי למקצה אתגרי בן 40 קילומטר שהתקדם בין המהמורות שמציבים מצוקי דרגות, ומי למקצים המשפחתי והעממי הנינוחים יותר.

 

בשעות הצהרים התנקזו הרוכבים, בהם משפחות רבות המתגוררות באזור, לחוף בו נערך טקס סיום ראלי האופניים. לצד המחווה הסמלית, שפיכת מי ברז אל תוך הים שהיעדר זרימת מים מנהר הירדן הוא הגורם המרכזי לייבושו, הם לקחו חלק בהפנינג סביבתי. מרוחים בבוץ או שרועים בתוך המים המלוחים, הנופשים שנכחו באותה עת בחוף מינרל, מרביתם תיירים, הביטו בהשתאות על החבורה הצוהלת שעשתה את דרכה אל קו החוף.  


"המצב הבלתי נסבל רק יחמיר". שופכים מים לים המלח (צילום: ליאור דיין)

 

 

"הים הולך ונעלם לנגד עינינו"

מעודדים מההיענות הרבה לה זכה האירוע, מציינים המארגנים שמעתה יהפוך מסע האופניים השנתי ליום ים המלח הבינלאומי, שיצעק את זעקתו של הים הגוסס. "מאזן המים הכולל של הים מצוי בחוסר של 600 מיליון ליטר מים מעוקבים מדי שנה, וכתוצאה מכך נסוג קו המים בעשרות מטרים מהחוף", מתקומם אוריאל אהרונוב, מהנדס המועצה האזורית מגילות, רוכב אופניים נלהב ויוזם האירוע. "במקביל, נסיגת המפלס יוצרת נזקים אקולוגיים כבדים, והמצב הבלתי נסבל הזה עוד יחמיר עם הדרישה הגוברת למים שפירים בשנים הבאות.

 

"יש בידינו אוצר ייחודי ההולך ונעלם לנגד עינינו. זהו באמת הים המלוח ביותר בעולם, הנמצא במקום הנמוך ביותר בכדור הארץ ובסביבה טבעית נדירה. זו עובדה פיזית שעדיין ניתן להבחין בה, אך הדגש הוא על המילה עדיין", מוסיף

אהרונוב. עוד הוא אומר שנוכחותם של מאות אנשים, בהם קבוצת בני-נוער ירדנים שהובילה את מקצה הרכיבה המשפחתי, הפתיעה את כל המארגנים. "ציפינו ל-300 איש, ובוודאי לא חזינו השתתפות של כ-1,100 רוכבים", הוא מעיד בחיוך.

 

מה הלאה? "סובב ים המלח" הוא רק הראשון בסדרת פעילויות שמטרתן לעורר את המודעות הציבורית למצבו של הים, ולמציאת פיתרונות לעצירת ייבושו כדי שגם ילדינו ונכדינו יוכלו ליהנות ממנו. "אנחנו מזמינים את כל תושבי העולם, ואת ילדי ישראל וירדן בפרט, להצטרף לקריאה לקביעת קו אדום לים המלח ולחתום על עצומה להצלתו", מסכמים אנשי המועצות מגילות ותמר המובילים את המאבק. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"סובב ים המלח" 2007
צילום: איתמר גרינברג
"סובב ים המלח" 2007
צילום: איתמר גרינברג
"סובב ים המלח" 2007
צילום: ליאור דיין
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים