שתף קטע נבחר

פרס בקטאר: אסד רוצה שלום? שילמד מסאדאת

במהלך ביקורו בדוחא השתתף המשנה לראש הממשלה בתוכנית ראיונות, ונדרש לשורת שאלות נוקבות. בין השאר, הוא טען כי ישראל לא הפסידה במלחמה מול חיזבאללה וכי היא מוכנה לעשות שלום עם סוריה, אם זו רק תראה נכונות לכך. אלא שבסופו של דבר, נראה שמתקפת ההסברה לא הניבה פירות מיידים

מתקפת ההסברה של פרס נמשכת: המשנה לראש הממשלה השתתף היום (ג') בתוכנית הראיונות "דוחא דיבייט" וענה על שורה של שאלות נוקבות הנוגעות למשנתו המדינית. הוא נדרש להישגי ישראל המלחמת לבנון השנייה, להתעלמות מהיוזמה הסעודית ב-2002 וכמובן גם למצבם של הפלסטינים בשטחים. מוקדם יותר הבוקר הרצה פרס בפני סטודנטים בדוחא ונפגש עם אמיר קטאר, השייח' חמד בן חליפה אל ת'אני.

 

אחר הצהריים התארח פרס בתוכנית הראיונות של המגיש הבריטי טים סבסטיאן, במסגרת סדרת "דוחא דיבייט" הנערכת זו השנה השלישית ובמהלכה מתארחת בכל חודש אישיות ידועה ועונה לשאלות נוקבות. בין היתר התארחו בעבר בתוכנית ביל קלינטון, מזכ"ל הליגה הערבית עמרו מוסא, נציג מטעם חיזבאללה, חאלד משעל וכן חבר הכנסת הרב מיכאל מלכיאור.


פרס מתארח. האם ההסברה עזרה? (צילום: איי אף פי)

 

לפרס הופנו שורה ארוכה של שאלות, ובין השאר הוא התבקש להתייחס להישגי ישראל במלחמה האחרונה עם חיזבאללה, אם היו בכלל. בתגובה ענה המשנה לראש הממשלה: "אם מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה, אמר שאילו הוא היה יודע שישנו סיכוי של אחוז אחד שכך יהיו פני הדברים, הוא לא היה פועל כפי שפעל – אז ההישג שלנו הוא שלימדנו לקח טוב את חיזבאללה".

 

כשהוא נשאל "האם ישראל אכן הפסידה, כפי שטוענים רבים בישראל" ענה פרס שאם חיזבאללה עזב את הגבול ונסראללה התבטא כפי שהתבטא, לדעתו לא מדובר בהפסד. "נסראללה אף החמיא ואמר שבישראל יש אומץ להודות בטעויות ולתקן אותן, לפיכך אני לא מבין מדוע מדברים על הפסד", הוא הוסיף.

 

הוא גם נשאל מדוע ישראל דוחה את היוזמה הסעודית מ-2002. על כך השיב: "אם הליגה הערבית רוצה לנהל משא ומתן  – שתבוא. אם אתם רוצים – תבואו לדבר, אין מה להתבייש. אם אסד רוצה שלום – שיפעל כמו סאדאת, חוסיין ואבו-מאזן".

 

מחיאות כפיים ונאצות 

המקרה היחיד שבו הופסקו הדברים למחיאות כפיים סוערות היו דבריו של סטודנט שאמר לפרס כי אולי מוטב שהפלסטינים יתגיירו - שכן לכל יהודי, שאין לו כל קשר לישראל, יש את מלוא הזכויות לבוא לישראל. אולם לפלסטינים שחיים בה שנים רבות אין שום זכויות בה. לפיכך טען הסטודנט כי ישראל בנויה על אפליה וגזענות. בסוף התוכנית זכה גם פרס למחיאות כפיים, אך כשהתכוון לצאת אל מאחורי הקלעים, צעק לעברו אחד הסטודנטים "טרוריסט!"

 

בינתיים נראה שלמרות מסע ההסברה האינטנסיבי של פרס, לא ניכרו שינויים מיידים בשטח. לובנה כיאלי, סטודנטית בת 19 ממוצא סורי, המתגוררת בדוחא עם משפחתה ולומדת בשלוחת אוניברסיטת ג'ורג'טאון בעיר. "פרס לא שינה אותי", היא אמרה בשיחה עם ynet. "יש לנו אידיאולוגיות ואמונות אחרות. אני מאמינה בחופש הביטוי ובחירות, ואני לא רואה את זה קורה בפלסטין. התושבים שם סובלים. אין להם דרכון והם לא שווים לשאר האזרחים בעולם".

 

גם רים, צעירה בת 20 מקטאר, אמר ל-ynet שעל אף הופעתו הטובה של פרס, הדימוי של ישראל נותר גרוע בקטאר. "הדימוי שלכם הוא לא טוב, אבל מצד שני גם הדימוי של קטאר הוא גרוע. יש עלינו הרבה ביקורת ורבים רואים בנו כבוגדים", היא סיכמה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרס בפגישתו עם אמיר קטאר
צילום: איי אף פי
מומלצים