שתף קטע נבחר

לאומי: המגמה החיובית מלווה בעלייה נוספת ברמת הסיכון

יחד עם זאת צופים כלכלני הבנק המשך של המגמה החיובית בטווח הקצר והפחתת ריבית נוספת בחודשים הקרובים. הדולר ימשיך להיסחר בהתאם למגמה בעולם ללא התחזקות דרמטית בשערו. בבנק הפועלים ממשיכים לשדר אופטימיות

כלכלני בנק לאומי צופים בסיכום חודש ינואר המשך של המגמה הירוקה בטווח הקצר. לדבריהם,  "מגמת המסחר החיובית התאפשרה על רקע הורדת הריבית המוניטרית, מגמת המסחר מעבר לים וזרימת כסף חדש לשוק. אלו עשויים להמשיך ולתמוך במגמה החיובית בטווח הקצר. עם זאת, עליות השערים האחרונות מלוות בעלייה נוספת ברמת הסיכון זאת לנוכח העלייה במקביל לסיכוי למימוש רווחים בשוק."

 

בסיכום שבוע המסחר בבורסה רשם מדד המעו"ף עלייה שהסתכמה ב1.7% וסגר את המסחר ברמה של 962 נקודות.  מדובר בשיא חדש כיוון שלראשונה הצליח המדד להתבסס מעל לרמת 950 הנקודות. מדד ת"א 100 סיכם עלייה שבועית של 1.8%. את העליות הוביל מדד הנדל"ן בעליות שבועיות של 5%.

 

מדד הבנקים המשיך לסבול מהחולשה שמאפיינת אותו בתקופה האחרונה ובניגוד למגמת המסחר החיובית המשיך להציג תשואות שליליות וסגר את השבוע בירידה של 1.1%.

 

מגמת הגידול במחזורי המסחר המשיכה השבוע ומסתכמת מתחילת השנה ברמה ממוצעת של 1.5 מיליארד שקל, גבוה ביותר מ-15% מהתמורה היומית הממוצעת במהלך שנת 2006 כולה. כלכלני בנק לאומי מעריכים, כי "מגמה זו תמשך לנוכח זרימת כסף חדש לבורסה המקומית, הנובע בין היתר מהגידול באפיק המנייתי של חלק מהגופים המוסדיים ועשויה להיתמך גם על ידי שינוי המדיניות של קרנות הפנסיה הוותיקות, במידה וזו תצא אל הפועל."

 

אחד האירועים המרכזיים השבוע היה ללא ספק הפחתת הריבית לחודש פברואר ב-25 נקודות בסיס נוספות, לרמה של 4.25% על רקע רמת האינפלציה הנמוכה במשק. הודעת הריבית כאן לא הפתיעה את השוק ולא גרמה לשינויים דרסטיים בכיווני המסחר. לעומת זאת מציינים כלכלני לאומי כי "החלטת הריבית בארה"ב היא שגרמה לעליות שערים מהותיות וזאת כתוצאה מכך שהבנק המרכזי אמנם הותיר אותה ללא שינוי אך בחר להדגיש את קיומם של סימנים להאטת קצב האינפלציה במשק האמריקאי".

 

ברמה המקומית משערים בלאומי, כי "בסביבה האינפלציונית הנוכחית, כאשר לשער הדולר תפקיד מרכזי, ייתכן ובנק ישראל יבצע הפחתת ריבית נוספת בחודשים הקרובים לנוכח העובדה כי מדד המחירים לצרכן בחודשיים הקרובים צפוי להיות שלילי."

 

בנק הפועלים: ממשיכים בהערכות האופטימיות

בבנק הפועלים ממשיכים בהערכות האופטימיות להמשך השנה לאחר שחודש ינואר הסתיים בנימה חיובית. "שוק המניות המקומי עבר מימוש בריא לפני מספר שבועות, וכעת הוא בשל להמשך המגמה החיובית, למרות רמות השיא בהן מצויים שני המדדים המובילים". עם זאת, מציינים כלכלני הפועלים כי "ברור לנו שבמהלך השנה ייתכנו מימושי רווחים נוספים – דבר טבעי וחשוב בשוק עולה".

 

בפועלים מעריכים, כי הנתונים הכלכליים המצוינים במישור המקומי, הצפי החיובי לכלכלה הגלובלית, המשך הצמיחה ברווחי החברות, מחירים נוחים בארץ ובעולם והריבית הנמוכה יתמכו בהמשך המגמה החיובית. מנגד מציינים כלכלני הבנק, כי "יש לזכור גם את גורמי הסיכון, ובהם התערערות היציבות הפוליטית או המדינית-ביטחונית, האפשרות שהריבית בארה"ב תועלה בהמשך השנה או אכזבה מביצועי החברות".

 

הדולר - ללא התפתחויות דרמטיות

בשוק המט"ח לא צופים כלכלני לאומי התחזקות דרמטית בשערו של הדולר. "ללא התפתחויות מהותיות במישור הביטחוני והגיאופוליטי ימשיך הדולר להסחר בטווח הקצר מול השקל בהתאם למגמות המסחר בעולם. נראה כי השפעת התרחבותו של פער הריביות בין ישראל לארה"ב כבר קיבלה את ביטויה בשער החליפין". 

 

בבנק הפועלים צופים בטווח הקצר מגמה מעורבת במסחר בשקל מול הדולר. בטווח הארוך מעריכים כלכלני הפועלים "ימשיך בנק ישראל לעקוב אחר שער השקל ויפעל למנוע את המשך התחזקותו על ידי הורדת ריבית נוספת במידת הצורך. ההערכות הן, כי הדולר צפוי להמשיך ולהיחלש בעולם בטווח הארוך ובשל כך לתרום ללחץ כלפי מטה גם על שער הדולר מול השקל".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים