שתף קטע נבחר

הירשזון והעובדת הזרה: שר האוצר לא ייענש

ועדת האתיקה של הכנסת לא מצאה ניגוד עניינים בהתנהגותו של הירשזון, שהעסיק בביתו עובדת זרה ללא אישור, בזמן שדן בהקלות למעסיקי עובדים זרים, בתוקף תפקידו הקודם כיו"ר ועדת הכספים. לעומת זאת הוחלט לנזוף בחברי הכנסת יואל חסון וסטס מיסז'ניקוב שחסמו שני נתיבים בכביש החוף

ועדת האתיקה של הכנסת החליטה היום (ב') שלא להעניש את שר האוצר, אברהם הירשזון, על כך שהעסיק בביתו עובדת זרה ללא אישורי העסקה בישראל. למרות שבאותה העת ניהל הירשזון דיונים שנגעו להקלות שהוענקו למעסיקי עובדים זרים בישראל מתוקף תפקידו כיו"ר ועדת הכספים, לא מצאה הוועדה ניגוד עניינים בהתנהגותו.

 

בנושא הירשזון והעסקת העובדת הזרה, פנה בחודש נובמבר 2006 היועץ המשפטי לממשלה ליועצת המשפטית של הכנסת על מנת שתבדוק האם ממצאי החקירה שנערכו בפרקליטות המדינה נגד שר האוצר מהווים הפרה של כללי האתיקה לחברי הכנסת ומצדיקים נקיטת הליכים בפני ועדת האתיקה.

 

הפרשה החלה לאחר שבבדיקה נמצא כי הירשזון העסיק בביתו עובדת זרה ללא אישור העסקה בישראל, באותה שעה בה ניהל, כיו"ר ועדת הכספים, דיונים שנגעו להקלות שונות שהוענקו למעסיקי עובדים זרים. בפרוטוקולי הדיונים שהזכיר היועץ המשפטי לממשלה, עלה לכאורה כי ח"כ הירשזון לא הודיע לוועדת הכספים או לוועדת האתיקה על עניינו האישי, ונראה כי השתתף בהצבעה על הפחתת האגרות. משכך, סבר היועץ המשפטי לממשלה, כי קיימת אפשרות שהירשזון עבר על כללי האתיקה בעניין ניגוד עניינים של חברי כנסת.

 

באי כוחו של ח"כ הירשזון, עו"ד אלדד יניב ועו"ד רם שבס, טענו בפני הוועדה כי שר האוצר לא היה מצוי בניגוד עניינים מאחר שוועדת הכספים דנה באותה שעה, בהעסקת עובדים זרים סיעודיים המגיעים לישראל כדין. השניים טענו כי הירשזון העסיק עובדת זרה לא חוקית אשר שילם לה את שכרה במישרין ללא מעורבות גורם שלישי כלשהו.

 

לבקשת הוועדה, הגישו באי כוחו של הירשזון תצהיר בו נטען כי שר האוצר העסיק עובדת זרה סיעודית חוקית אשר סעדה את אשתו המנוחה עד שנת 1995. בשנת 1999 פג רישיון השהייה שלה והעבודה שלה כדין, אולם היא נשארה לעבוד בביתו ולסייע לו בגידול ילדיו. בגין העסקתה שלא כדין נפתחו נגד הירשזון הליכים אשר נסתיימו בקנס מינהלי.

 

נזיפה לחברי הכנסת שחסמו את כביש החוף 

לעומת זאת חברי הוועדה החליטו לנזוף בחברי הכנסת יואל חסון (קדימה) וסטס מיסז'ניקוב (ישראל ביתנו), שחסמו לפני כחודשיים שני נתיבי תנועה בכביש החוף, במחאה על ההוראה להפחית הטבת מס לשכירים  שברשותם מכונית ממקום עבודתם.

 

בעניינם של חברי הכנסת מיסז'ניקוב וחסון הוגשו שתי קובלנות: אחת של ח"כ רן כהן (מרצ) והשנייה של עמותת אומ"ץ. הקובלנה נגד השניים הוגשה לאחר שחברי הכנסת חסון ומיסז'ניקוב חסמו באמצעות כלי הרכב שלהם שני נתיבי תנועה בכביש החוף. לטענת ח"כ כהן, "בפעולה זו שמו חברי הכנסת את החוק ללעג ולקלס וניצלו את חסינותם, המוענקת להם לשם מילוי תפקידם, לפגיעה בסדר הציבורי וקריאה פומבית להפרת חוק המונית".

 

חסון ומיסז'ניקוב טענו כי הובילו שיירה בכביש החוף לשם העלאת המודעות לנושא ולפגיעה הקשה בשכבות הביניים. לטענתם ההפגנה תואמה עם המשטרה - ולמרות זאת השוטרים חסמו את דרכם. הוועדה קבעה כי היא "רואה בחומרה את התנהגותם של חברי הכנסת". הוועדה מצאה כי "חברי הכנסת ניצלו לרעה את חסינותם הפרלמנטרית, כאשר לא נשמעו להוראות השוטרים לפנות את הכביש".

 

ח"כ מיסז'ניקוב מסר בתגובה להחלטת הוועדה: "ההחלטה שערורייתית ולא צודקת. בעוד שבשבוע שעבר ניקתה הוועדה מכל אשמה את ח"כ עזמי בשארה שקילל בישיבה בוועדה בכנסת את ח"כ גלעד ארדן במילים בוטות שלא אחזור עליהן, בי ובח"כ חסון החליטה הוועדה לנזוף. וכל זאת למה? משום שמילאנו את תפקידו הציבורי וייצגנו את הציבור ששלח אותנו לכנסת. אני לא חסמתי את הכביש, המשטרה גרמה לכך. צר לי על החלטת ועדת האתיקה, אני לא מבין איך הוועדה פועלת ומהם השיקולים שמנחים אותה. מי שמקלל מזוכה, ומי שפועל לטובת הציבור במקום לקבל צל"ש - ננזף. אולי אם היו קוראים לי סטס בשארה הייתי מזוכה. אם זה לא היה עצוב היינו צוחקים".

 

ח"כ חסון מסר בתגובה: "אני מקבל את דבריה של ועדת האתיקה. עם זאת ועדה הבוחרת מצד אחד לנזוף בח"כים שיצאו במחאה לגיטימית ומצד שני להתעלם מאמירה של ח"כ בשארה, שקרא בדיון בכנסת לעבר ח"כ אחר "לך תזדיין", צריכה לבדוק קודם כל את האתיקה הפנימית שלה".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הירשזון. אין ניגוד עניינים
צילום: גלעד קוולרציק
מיסז'ניקוב. יינזף בגין חסימת הכביש
ח"כ חסון. חסם את הכביש החוף ויינזף
מומלצים