שתף קטע נבחר

אלפים הפגינו בכל העולם נגד תעשיית הפרווה בסין

פעילים למען זכויות בעלי-חיים מ-27 מדינות, בהן ארצות-הברית, רוסיה, בריטניה, ברזיל, תאילנד וקנדה, הפגינו מול שגרירויות סין נגד הרג עשרות מיליוני חיות ופשיטת עורן בעודן בחיים. "אנחנו מקווים שהלחץ הבינלאומי יסייע להקטין את ממדי התעשייה האכזרית", מסבירה ג'ן הלוי הישראלית, יוזמת המחאה העולמית

"הפסיקו לרצוח בעלי-חיים בשם האופנה" ו"החרימו את אולימפיאדת בייג'ין", זעקו הכתובות שהתנוססו על שלטי המפגינים שהתייצבו אתמול (ג') מול שגרירות סין בתל-אביב. למעלה מ-200 פעילי "הקואליצייה הבינלאומית נגד תעשיית הפרוות הסינית" בישראל לקחו חלק באירוע המחאה המקומי, שהתקיים במקביל ב-27 מדינות ברחבי העולם. העיתוי, אומרים המארגנים, איננו מקרי. בעוד תושבי הרפובליקה העממית של סין חוגגים את ראש השנה הלאומי, אלפי המפגינים שעמדו מול שגרירויותיה בארצות-הברית, בריטניה, ברזיל, תאילנד, רוסיה, גרמניה, צרפת, קנדה, גרמניה ומדינות רבות נוספות, ביקשו להזכיר להם שבחצר האחורית של מדינתם רוחש 'ענף ייצוא' אכזרי.

  

"למעלה מ-55 מיליוני חיות, שועלים, דביבונים, ארנבות, אפילו כלבים וחתולים, נטבחות מדי שנה בשל פרוותן", כואבת ג'ן הלוי (32), פעילה למען זכויות בעלי-חיים שארגנה כמעט לבדה את העצרת העולמית. "המחזיקה בתואר המפוקפק

'שיאנית העולם בייצור פרוות' היא סין, האחראית על ייצור כמחצית מהן. סין נחשבת גם לאכזרית ביותר בכל הנוגע לשיטות שבהן היא נוקטת בתהליך הפשטת העורות מהחיות". 

 

הלוי מאמינה כי הלחץ הבינלאומי שייצרו העצרות, יסייעו בהפעלת לחץ על השלטונות הסיניים ובהפחתת סבלן של החיות. לדבריה, "הבעיה המרכזית היא שבסין אין חוקים נגד התאכזרות כלפי בעלי-חיים. סין היא גם המדינה היחידה בה פושטים את עורן של החיות בעודן בחיים, כדי לחסוך בזמן. כשלושה מיליוני חתולים וכשלושה מיליוני כלבים מומתים בה מדי שנה לטובת התעשייה", היא מתקוממת. הלוי מעידה כי הכלבים ה'חביבים' על תעשייני הפרוות הסינים הם האסקי סיבירי, גולדן רטריבר ורועה גרמני.


"מחאה מקומית שהחלה לצבור תאוצה". ההפגנה בתל-אביב (צילום: ג'ן הלוי)

 

 

"משהו משתנה בחברה הסינית"

הלוי, שעלתה לארץ לפני כ-17 שנים מצרפת, יזמה לפני שנה את האירוע הבינלאומי באופן ספונטני כמעט, "אבל בהדרגה הוא החל לצבור תאוצה", היא מתארת. בשנה שעברה היא הובילה הפגנה דומה בתל-אביב, שבעקבותיה מסרו גורמים בסין כי "טענות המפגינים נבדקות". הלוי מקווה שאולמפיאדת בייג'ין הקרבה, לצד פתיחת הכלכלה הסינית לשוק העולמי, יגרמו לממשלה להתחשב בדעת הקהל העולמית, ולמתן את התנהלותה.

  

עיתוי ההפגנה, הלוי מדגישה, נבחר בקפידה. "החלטנו להפגין דווקא בראש השנה הסיני כדי לסמן 'דף חדש' שיביא עימו, כך אנחנו מקווים, החלטות חדשות". במחאה הישראלית, היא מוסיפה, לוקחים חלק מעצבים מוכרים בהם דורין

פרנקפורט, נעמה בצלאל, יעל אורגד ובית האופנה קום איל פו, התומכים במאבק. בניגוד לקסטרו ולמשביר לצרכן, ששיווקו בעבר בגדים מעוטרים בפרוות, אלה כמובן אינם מעצבים או מוכרים פריטי לבוש הכוללים פרווה.

 

נראה כי המאבק בן השנה, מסכמת הלוי, מתחיל לשאת פירות אופטימיים. "משהו משתנה בחברה הסינית", היא אומרת. "בעבר איש לא העז לפצות את פיו נגד השלטון, אבל לפני כחודשיים היינו עדים לתקדים: כ-400 סינים הפגינו נגד מדיניות רציחת הכלבים ברחובות, שהחלה בעקבות התפרצות מגיפת כלבת באחד המחוזות במדינה. בזכות ההפגנה, השלטונות חדלו מההשמדה. עכשיו אנחנו מקווים שהלחץ שלנו יסייע למיליוני חיות אחרות".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"די להשמדה". ההפגנה
צילום: ג'ן הלוי
"לחץ בינלאומי". ההפגנה
צילום: ג'ן הלוי
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים