שתף קטע נבחר

פתח לביטול הרשעתו של רמון

בית משפט השלום בתל-אביב נעתר לבקשתו של שר המשפטים לשעבר להפנותו לשירות המבחן כדי לבדוק האם ניתן לבצע הליך של ביטול הרשעה. התובעת בתיק התנגדה: "אי-הרשעה יש בה מסר לציבור של הכשרת המעשה"

האם הרשעתו של רמון תימחק? שופטי בית משפט השלום בתל-אביב נעתרו בצהריים (יום ד') לבקשתו של שר המשפטים לשעבר, חיים רמון, להפנות אותו לשירות המבחן כדי לבחון אפשרות לביטול הרשעתו. הליך שכזה מתבצע לאחר שבית המשפט קובע שנאשם עבר עבירה, אך עם זאת מאפשר את מחיקת הרישום הפלילי - כך שבמקרה של רמון הוא יוכל לשמש בתפקידים ציבוריים.

 

אפשרות נוספת שתעמוד בפני שירות המבחן היא לבדוק האם רמון יוכל לבצע שירות למען הציבור כעונש על הרשעתו - עונש הנחשב לאחד הקלים ביותר. דיון נוסף לאחר קבלת התסקיר יתקיים ב-15 במרץ.

 

 

התובעת בתיק, אריאלה סגל-אנטלר, הביעה את התנגדות התביעה לבדיקת האופציות האמורות, וכמובן לאי-ההרשעה, וטענה כי "במקרה שלפנינו אי-הרשעה יש בה מסר לציבור של הכשרת המעשה... זה לא יכול להיות המסר שאנחנו שולחים לציבור".

 

אנטלר הוסיפה כי רמון אמנם לא הורשע במעשים מגונים ברף הגבוה שלהם, אך עם זאת ציטטה את הדברים הקשים שכתבו השופטים בהכרעת הדין והוסיפה שבתודעה הציבורית אי-הרשעה מתקשרת עם חרטה וכפרה.

 

מנגד, עורך דינו של רמון טען כי "אם לא היו קוראים לנאשם חיים רמון, לא הייתה התביעה מתנגדת לבקשה". הוא הוסיף כי רמון אמנם לא הודה בגרסתה של המתלוננת, אך כבר בחקירתו אמר כי כשנישק את המתלוננת ביצע מעשה פסול והעביר ביקורת על עצמו. שיינמן הוסיף כי מדובר במקרה קלאסי שבו ניתן לשלוח את הנאשם לבדיקה לביטול הרשעה.

 

כזכור, השופטים מתחו ביקורת קשה ביותר על רמון בהכרעת הדין, לפני כשלושה שבועות. בין היתר הכתב בפסק הדין כי "האמירה 'תפרו לי תיק' - היא לרוב מפלטם של עבריינים". הרכב השופטים הרשיע אותו פה אחד בעבירה של מעשה מגונה וקבע שגרסתו בלתי אמינה.

 

השופטים קבעו עוד כי רמון לא בחל אף בהכתמת המתלוננת. "אין מדובר בנשיקה תמימה על הלחי או על המצח מתוך רגש של חיבה אלא בנשיקה שיש בה את כל האלמנטים של עבירת מין", כתבו שלושת השופטים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רמון בביהמ"ש
צילום: עופר עמרם
צילום: ירון ברנר
המתלוננת ה'
צילום: ירון ברנר
מומלצים