שתף קטע נבחר

התיאטרונטו מול פני המציאות

הצגות התחרות בפסטיבל המונודרמות, שייערך השנה בעכו, מציפות בעיות חברתיות אקטואליות משכול דרך מעמד ערביי ישראל והטרדות מיניות ועד לקשרים מפוקפקים בין הון למשפט

בחג הפסח הקרוב ייערך בעיר העתיקה של עכו פסטיבל התיאטרונטו להצגות יחיד. בפסטיבל, שייפתח ב-4 באפריל ויימשך שלושה ימים, יתמודדו עשר הצגות על שלושה פרסים בסכום כולל של 30 אלף שקל. ההצגות המשתתפות בתחרות נבחרו מתוך 70 הצעות שהוגשו לוועדה האמנותית של הפסטיבל ובה יעקב אגמון, מייסד ומנהל התיאטרונטו, הבמאית רביד דברה והשחקן והדרמטורג של תיאטרון באר שבע, רועי הורוביץ.

 

"הצגות התחרות השנה עוסקות בקשת רחבה של נושאים אקטואליים", אמר אגמון במסיבת עיתונאים שנערכה הבוקר (ב')בבימרתף ובה הוצגו קטעים מתוך ההפקות. "הטרדות מיניות, זקנה, הקשר בין הון לשלטון, חירות האדם, אובדן, זהות ושייכות אישית וקולקטיבית הם רק חלק מהנושאים שהטרידו את היוצרים".

 

כמה מתוך ההצגות המתחרות הן הפקות של תיאטרונים רפרטוארים וגופי תרבות מסובסדים: "המורה למשחק" מאת עדי שגב, בביצוע יונתן צ'רצ'י ובבימויו של סיני פתר, שהופקה על ידי תיאטרון חיפה; "האשה שיכולתי להיות" מאת ענבל לורי ובביצועה ובבימויו של שמוליק לוי, שהופקה על ידי תיאטרון צוותא; "קרוע" בכיכובו של חאלד אבו עלי שהשתתף בכתיבה ביחד עם רועי רשקס ואריה יאס, שגם ביים את ההצגה שהופקה על ידי המרכז לתיאטרון של עכו; "איש הפלדה משכונת כצנלסון", עיבוד תיאטרוני מאת השחקן משה פרסטר והבמאי אודי בן סעדיה לספרו של אמיר גוטפרוינד "שואה שלנו" שהופק על ידי תיאטרון הנפש; "מישהו נפל" הוא עיבוד בימתי לסיפור קצר מאת חגי ליניק בבימויו של אילן תורן ובכיכובו של אורי הוכמן ובהפקת תיאטרון החאן הירושלמי; עיבוד תיאטרוני נוסף ליצירה ספרותית הוא "ככה זה קרה" המבוסס על נובלה מאת הסופרת האיטלקייה נטליה גינזבורג בתרגום מאת מרון רפפורט, עיבוד ובימוי מאת יורם פאלק ובכיכובה של נטשה וויטולביץ' מנור. את ההצגה הפיק תיאטרון גשר.

 

הפקות עצמאיות בתחרות הן: "הילד" מאת המחזאי הצרפתי ריימון קוש בעיבוד משותף מאת רבקה משולח והשחקן רועי אסף; "שעתו האחרונה של קול" מאת יהושע סובול בכיכובו של נבו קמחי ובבימויה של איה קפלן; "בדידותי היקרה" מאת ובבימויה של אלינור אגם בן דוד ובביצוע גבי עמרני ו"פשוטה" מאת ובכיכובה של מיקי פלג בבימויו של נורמן עיסא.

 

העתקתו של הפסטיבל מתל אביב לעכו, יש לומר, מלווה בלא מעט חששות. " זה מעבר די קשה, הקהל שאנחנו מקווים שיגיע, הוא נעלם בשבילנו. זה ניסיון שכולנו מקווים שיצלח", אומר אגמון. לצד הפרס המסורתי ע"ש השחקן המנוח נסים עזיקרי יוענקו השנה כאמור שני פרסים נוספים מטעם ראש העיר עכו, שמעון לנקרי, ומטעם מנהל תרבות כל זאת במטרה לעודד את ההשתתפות בפסטיבל.

 

10 אלף כרטיסים יעמדו השנה למכירה והבאים יוכלו ליהנות לצד הצגות התחרות גם ממופעי חוצות שיתפרשו ברחבי קריית הפסטיבל בעיר העתיקה. גם השנה ישתתפו בהייד פארק החוצות שהפך בשנים האחרונות למסורת, סטודנטים מבית הספר לאמנויות הבמה בסמינר הקיבוצים כשהפעם תעסוק התמה המרכזית בעבדות והשתעבדות. הפקות מיוחדות שיעלו במסגרת הפסטיבל הן: "בכלא עכו", תיאטרון התרחשותי מאת אפרים סידון בבימויה של חגית רכבי ניקוליבסקי ובהשתתפות שחקני המרכז לתיאטרון של עכו שיעלה בבכורה במוזיאון המחתרות ויציג את סיפורם של עצורי המחתרות שנכלאו בין כתלי המבצר; קונצרט בציור של הצייר יגאל ורדי במחווה ליצירתו המפורסמת של פיקאסו "הגרניקה" במלאת לה 70 שנה. ורדי יצייר במשך שלושת ימי הפסטיבל את הגרניקה שלו בגודלו המקורי של ציורו של פיקאסו וילווה במוזיקאי מיכאל ברעם; יורם טהרלב יציג בפסטיבל הצגת יחיד שהיא חשבון נפש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חאלד אבו עלי ב"קרוע"
צילום: ז'ראר אלון
צילום: ז'ראר אלון
נבו קמחי ב"שעתו האחרונה של קול"
צילום: ז'ראר אלון
יונתן צ'רצ'י ב"המורה למשחק"
צילום: ז'ראר אלון
רועי אסף ב"הילד"
צילום: ז'ראר אלון
לאתר ההטבות
מומלצים