שתף קטע נבחר

מה עדיף? דיו חליפי או דיו מקורי למדפסת

מעכשיו אפשר להשיג דיו ממוחזר למדפסת גם בסופרמרקט, במכונת ממכר אוטומטית. כמה עולה השירות בהשוואה לחנויות, ומהם ההבדלים בין סוגי הדיו החלופיים?

המלחמה בין יצרניות המדפסות המציעות דיו מקורי, לבין החברות המשווקות דיו חלופי עלתה שלב. כעת נוסף נדבך חדש, שמגביר גם את התחרות הפנימית בין משווקות הדיו החלופי. מדובר בשירות חדש לציבור, דיומט שמו, למכירת דיו ממוחזר במכונה אוטומטית.

 

את המכונות החדשות של רשת ‭,DMO‬ ניתן למצוא נכון לעכשיו בשני מקומות: סניף חצי חינם בראשון לציון, והקריה האקדמית בקרית אונו. הרשת מתכוונת להכניס בקרוב מכונות גם לסניפי חצי חינם בחולון וברמת השרון, ובהמשך להוסיף כ־150 כאלה ברחבי הארץ.

 

לכבוד כניסת המוצר החדש לסופרמרקט, בדקנו את מחיריו מול מחירי ראשי דיו חלופיים אחרים בארבע

רשתות: באג, קרביץ, אופיס דיפו ו־DMO עצמה, וגם מול מחירי דיו מקורי. אז איפה יותר כדאי לקנות דיו, מהם ההבדלים בין הסוגים השונים, ומתי עדיף דיו מקורי?

 

מי יותר זול?

ניתן לומר כי מחירי הדיו בדיומט החדש זהים למחירים ברשת ‭.DMO‬ אמנם, תשלמו 10 שקלים פחות בעת הקנייה ‭89)‬ שקל במקום 99 שקל, ברוב המקרים‭.(‬ אבל בהתחשב בעובדה שאי אפשר להחזיר למכונה מחסנית ריקה ולהזדכות עליה, כמו שניתן לעשות בחנויות, המחיר משתווה.

 

ביחס לרשתות האחרות, הדיומט הוא הזול יותר בשלושה מקרים, כאשר בשני מקרים אחרים הדיו של קרביץ הוא הזול ביותר. את הדיו היקר ביותר מצאנו באופיס דיפו, אם כי ברשת מבקשים להבדיל אותו בכך שהוא תואם, ולא ממוחזר. לגבי ההשוואה של הדיו החלופי בכל הרשתות עם דיו מקורי, המחירים נמוכים בעשרות אחוזים, ובחלק מהמקרים ביותר מ־‭.50%‬

 

מה מציעות הרשתות?

על רקע התחרות החריפה בין משווקי הדיו הממוחזר, ממהרים ראשי הרשתות המובילות להפחית בערכו של הדיו שמ־ ציעים המתחרים, על־ידי הסברים מדוע המוצר שלהם עדיף על פני השאר.

 

"רשת אופיס דיפו אינה מוכרת ראשי דיו ממוחזרים אלא מקוריים ותואמים בלבד‭,"‬ נמסר מהנהלת הרשת. "ראשי הדיו התואמים שלנו נמכרים עם אחריות מלאה של רשת גדולה בעלת פריסה ארצית נרחבת, ואיכות ההדפסה גבוהה מאוד ודומה למוצר המקורי‭."‬

 

במונח "תואמים" מתכוונים באופיס דיפו לכך שהדיו ממולא במחסנית חדשה ולא במחסנית ממוחזרת, שנוקתה ומולאה מחדש. המחירים, אגב, זהים לאלה של רשת דיונון, שבבעלות אופיס דיפו.

 

גם ברשת קרביץ טוענים למחסניות הטובות ביותר‭".‬קרביץ מספקת ללקוחותיה ראשי דיו איכותיים ממולאים בדיו מקורי מתוצרת גרמניה וארוזים באריזת ואקום ובקופסה קשיחה. הרשת עובדת עם ספק המספק למוסדות ממשלתיים וארגונים מובילים, ואלה ראשי הדיו הממוחזרים האיכותיים ביותר שיש בשוק‭."‬

 

ברשת באג מתהדרים בראשים מקוריים של היצרנים, אותם ממלאים בדיו חדש. "גורמים פיראטיים מבצעים מחזור של ראשי דיו באופן לא מקצועי. הם משתמשים בראשים פגומים, מוהלים את ראשי הדיו בכמות גדולה של מים, ודוחסים כמות קטנה יותר מהמוצהר‭,"‬ אומרים בהנהלת הרשת. "במוצרים כאלה יש רווחיות גבוהה, אך הם עלולים לגרום לאיכות הדפסה ירודה ואף להשבתה של המדפסת‭."‬

 

למי עדיף דיו מקורי?

רוב הציבור, כך מתברר מעדיף לרכוש דיו מקורי, למרות מחירו מרקיע השחקים (במקרים רבים, יצרניות המדפסות מרוויחות הרבה יותר על הדיו למילוי מאשר על המדפסת עצמה. ממש כמו שחברות הסלולר מרוויחות הון על זמן אוויר, ולא על המכשיר עצמו‭.(‬ 

 

לפי ההערכות, בשוק המוסדי ובארגונים ‭80%‬ מהרוכשים קונים דיו מקורי ורק ‭20%‬ רוכשים דיו חלופי. בשוק הביתי המספרים שונים במקצת, והם עומדים על ‭60%‬ רוכשי דיו מקורי ו־‭40%‬ דיו חלופי.

 

לדברי דורון עמית, איכות הדיו החלופי אינה נופלת מהמחסניות המקוריות. עמית: "מה שחשוב זו שיטת המילוי. ישנן מחסניות דיו הממולאות אצל יצרן המד־ פסות ב־5 מ"ל, ואילו במפעלנו אותה מחסנית ממולאת בכמעט 15 מ"ל, כך שלא רק המחיר נמוך יותר, אלא גם הכמות‭."‬

 

לאיכות מירבית - דיו מקורי 

"למי שמחפש להדפיס תמונות באיכות צבע מירבית – מומלץ ראש דיו מקורי בעלות מעט יותר גבוהה‭,"‬ אומרים באופיס דיפו. ברשת זו ההפרש בין המקורי לתואם הוא כ־40 שקל בלבד.

 

גם ברשת קרביץ ממליצים על ראשי דיו מקוריים. "חשוב לשים לב לאיכות ההדפסה ולכמות הדפים היוצאים מכל ראש דיו‭,"‬ מדגיש מנשה זילכה, מנכ"ל רשת קרביץ. "רשת באג ממליצה פחות על ראשים ממוחזרים מכיוון שמוצר זה פחות אמין מהמקורי‭,"‬ אומרים גם בהנהלת רשת באג.

 

ברשתות הגדולות למכירת מדפסות ומוצרי משרד מתמקדים יותר במכירת ראשי דיו מקוריים, ואילו הממוחזרים נמכרים בעיקר באתרי מסחר באינטרנט ובחברות המתמחות בדיו ממוחזר.

 

בשורה התחתונה, ברוב המקרים מכילות מחסניות הדיו החלופי כמות גדולה יותר של דיו מאשר המחסניות המקוריות, מה שאמור להספיק להדפסה של יותר דפים רגילים ושל דפי פוטו (המיועדים להדפסת תמונות‭.(‬ עם זאת, כדאי לשים לב למבצעים המתקיימים בימים אלה ברשתות השונות במכירת מחסניות דיו מקוריות. בחלק מהמבצעים מקבלים דפי פוטו במתנה לכבוד פורים – חג הצילומים וההדפסות.

 

לייזר או דיו?

למי שלא מסתפק בכמות ההדפסות שמספק הדיו, חלופי או מקורי, יש אפשרות לעבור למדפסת לייזר, בה משתמשים באבקת טונר במקום דיו. הטונר המקורי יקר משמעותית מראש הדיו, אך מסוגל להדפיס כמות גדולה יותר של עמודים, ביחס ישיר למחיר. כדי להוזיל עלויות, בהחלט ניתן להשתמש כתחליף בטונר ממוחזר. הוא זול בכמחצית מהמקורי.

 

גיא אושרוב, קניין מדפסות ומתכלים ברשת אופיס דיפו, אומר כי מדפסת לייזר עם הדפסה שחורה מתחילה לחדור יותר ויותר לשימוש הביתי בגלל שמחירה הולך ויורד (כ־500 שקל בממוצע‭,(‬ בעוד מחירי מדפסת לייזר צבעונית עדיין גבוהים (החל מ־‭1,600‬ שקל‭.(‬ "גם הטונר יקר לפחות פי 4 ממחיר הדיו, אך כמות ההדפסה שהטונר מסוגל לייצר גדולה בהתאם, כך שמדפסת כזו חסכונית בהרבה ממדפסת דיו‭."‬ 

 

מה עם האחריות?

כאשר החלו מחסניות הדיו הממוחזרות להיכנס לשוק, הכריזו חברות המדפסות שהן אינן אחראיות לנזקים שייגרמו למדפסת בגין הכנסת דיו חליפי. הן אף הגדילו לעשות והדביקו מדבקות בנוסח זה על המדפסות. מאז זרם הרבה דיו בים המדפסות, והיום ספקי הדיו הממוחזר מוכנים לקחת על עצמם את תיקון המדפסות, במקרים שבהם נגרם נזק בגלל דיו ממוחזר. במי־ לים אחרות: ניתן להביא את המדפסת המקולקלת לחנות שבה נרכש הדיו, והחנות תעביר אותה לספק לתיקון. 

 

אשר להחלפת הדיו עצמו – כל הרשתות והחנויות מוכנות להחליף מחסניות דיו ממוחזר (וכמובן גם מקורי) ללא ויכוחים, כאשר הצרכן מתלונן שהדיו "לא עובד‭."‬ 

 

איך עובד הדיומט?

המערכת דומה למכונות אוטומטיות אחרות: היא מחוברת לאתר החברה באינטרנט ולמערך סליקת כרטיסי אשראי. הלקוח מקליד את דגם המדפסת שלו ובוחר את המחסנית המתאימה, מעביר כרטיס ומקבל את המוצר יחד עם תעודת אחריות לשנתיים למדפסת (הניתנת ללקוחות כל החברות עם כל רכישת דיו‭.(‬ מבדיקת "ידיעות אחרונות" עולה כי הדיומט קל לתפעול, מה עוד שנוח מאוד לקנות דיו למדפסת באותה הזדמנות שבה קונים מוצרי מזון וניקוי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים