שתף קטע נבחר

פרץ: אולמרט פוחד מליברמן ולא מפנה מאחזים

יחסיהם המדורדרים של ראש הממשלה ושל שר הביטחון ניצבים שוב על מסלול התנגשות, כאשר מקורבי שר הביטחון, עמיר פרץ, מאשימים את אולמרט בכך ש"הוא מפחד מליברמן", ולכן אינו מפנה מאחזים בלתי-חוקיים. בלשכת אולמרט מגיבים: "בכוונתו לעשות זאת ככל הניתן בהסכמה, וללא אלימות"

שר הביטחון, עמיר פרץ, נחוש לפנות מאחזים בלתי-חוקיים, ונראה שעל הרקע הזה עלולים יחסיו המדורדרים עם ראש הממשלה, אהוד אולמרט, להידרדר עוד יותר ולהגיע למשבר קשה. מקורבי פרץ טוענים שאולמרט ממסמס את הנושא, ואילו מלשכת ראש הממשלה נמסר ל-ynet כי "הוא מחוייב לפינוי מאחזים בלתי חוקיים".

 

עם זאת, הבהירו בלשכתו ש"בכוונתו לעשות זאת בתוכנית כוללת, ככל הניתן בהסכמה, וללא אלימות". גורמים במשרד הביטחון ובסביבתו של פרץ אמרו: "אנחנו מצפים מראש הממשלה לקבל החלטה בהקדם לגבי פינוי המאחזים הבלתי-חוקיים". לדבריהם, ראש הממשלה אמור לקבל הכרעה בימים הקרובים אולם "הוא חושש ומושך זמן".

 

מקורבי שר הבטחון מאשימים את ראש הממשלה שהוא ממאן לקבל החלטה בנושא מחשש למשבר פוליטי עם ישראל ביתנו ועם השר אביגדור ליברמן. "הוא פוחד מליברמן ומאנשי הליכוד של קדימה. הוא מושך זמן כי הם לא רוצים לתת לו תמיכה בנושא, אבל מדוע הוא מושך זמן בדיוק? זו הליכה לשום מקום. כל הסיפור זה עבודה בעיניים מצד ראש הממשלה שמפחד לקבל הכרעות".

 

אנשיו של פרץ מבהירים כי שר הבטחון נחוש להתחיל בעתיד הקרוב בפינוי מאחזים בלתי חוקיים ומבהירים שכל ניסיון לנהל משא ומתן עם המתנחלים נכשל בחודשים האחרונים. "לא מובן על איזו הידברות ועל איזו תוכנית מדבר ראש הממשלה", אמר ל-ynet גורם במשרד הביטחון. "הם עובדים על כולם בעיניים. הלוואי שהיה אפשר להידבר עם מתנחלים, אבל אין עם מי לדבר".

 

"אי אפשר להמשיך במשחק ילדים"  

במועצת יש"ע קיוו בחודשים האחרונים להגיע להסכמה על פינוי של כעשרה מאחזים, ואז המדינה תכשיר את יתר המאחזים. סיורים ותצלומי אוויר שנערכו בחודשים האחרונים גילו שהמתנחלים ממשיכים להרחיב במרץ את המאחזים הבלתי חוקיים. מבני הקבע מחליפים אט אט את הקרוואנים - לעיתים ממש מול עיני אנשי המינהל האזרחי.

 

ראש המועצה האזורית בנימין, פנחס ולרשטיין, אמר בשעתו ל-ynet בתגובה להרחבת המאחזים בתחומו כי "במסגרת הדיון עם משרד הביטחון ונכונותנו להפגין רצון טוב, נהיה מוכנים במהלך זמן המשא ומתן להקפיא כל פיתוח במאחזים המדוברים - שהם נושאי הדיון עם משרד הביטחון" (מאחזים שהוקמו ממרס 2001 ואילך).

 

גורם במשרד הביטחון הוסיף עוד: "צריך לבצע את המהלך של פינוי מאחזים. זה לא עניין פרסונלי אלא ויכוח ענייני ואידיאולוגי. ראש הממשלה צריך להכריע ולתת גיבוי לשר הבטחון ולמערכת הבטחון להתחיל בפינוי. שר הביטחון התחייב כבר במהלך הבחירות לבצע את המהלך, הוא אמר והבהיר את הנושא. אי אפשר להמשיך במשחק הילדים הזה".

 

ההתעסקות הסדרתית של פרץ בנושא המאחזים כמובן אינה מקרית. גורמים במערכת הפוליטית מעריכים שלקראת הפריימריז על ראשות העבודה, הוא ינסה ליצור סדר יום מדיני עצמאי, ולייצר סביבו משברים פוליטיים או "משברי דמה" עם אולמרט. עם זאת, הוא מסרב לפי שעה לקבוע מסגרת של זמן להתנעת התהליך המדיני או לקבוע מועד לפרישה אפשרית של העבודה מהממשלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כן לפינוי, לא לכוח. אולמרט
צילום: גיל יוחנן
כן לפינוי, גם בכוח. פרץ
צילום: דודי ועקנין
צילום: דודי ועקנין
מאחז נופי פרת
צילום: דודי ועקנין
מומלצים