יום כתום - מרק מחית של בטטה, גזר ודלעת
ירקות כתומים זה עניין בריא, אומרים הרופאים, מה שהופך את המרק הבא, שמורכב מבטטות, גזר ודלעת, לחגיגה כפולה של בריאות וטעם. תמי סירקיס-אקרמן מכינה מרק נהדר של ירקות כתומים
מרק מחית כתום
מאת תמי סירקיס-אקרמן
המרכיבים:
1/2 ק"ג דלעת
1/2 ק"ג גזר
1/2 ק"ג בטטות
100 גרם חמאה
4 כפות קמח
1 בצל בינוני, קצוץ דק
1 ליטר מים
1 כוס יין לבן יבש
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15%
מלח, פלפל
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
לקישוט ולהגשה:
קרוטונים
פתיתי פרמזן
מעט קצח
צ'ילי מתוק
אופן ההכנה:
- קולפים את הירקות וחותכים לחתיכות.
- מחממים בסיר מרק את החמאה ומטגנים בה את הקמח, הבצל ואת קוביות הירקות הכתומים (דלעת, גזר, בטטה).
- מוסיפים לסיר את המים והיין ומבשלים כ-25 דקות, עד שהירקות מתרככים.
- בעזרת ממחה ידני, מועכים את הירקות בתוך הסיר ומרסקים למחית אחידה.
- מוסיפים את השמנת ומבשלים שוב, על אש בינונית, כ-7 דקות.
- מוסיפים עוד מעט מים או יין לבן לפי הצורך, על מנת לדלל את המרק. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
- להגשה, מפזרים על כל מנה קרוטונים, פתיתי גבינת פרמזן, רוטב צ'ילי מתוק ומעט קצח. מגישים חם.
כתומות במיוחד. בטטות
צילום: איי פי
תמי סירקיס-אקרמן
צילום: דניאל חכים
מומלצים