שתף קטע נבחר

יום כתום - מרק מחית של בטטה, גזר ודלעת

ירקות כתומים זה עניין בריא, אומרים הרופאים, מה שהופך את המרק הבא, שמורכב מבטטות, גזר ודלעת, לחגיגה כפולה של בריאות וטעם. תמי סירקיס-אקרמן מכינה מרק נהדר של ירקות כתומים

 

מרק מחית כתום

מאת תמי סירקיס-אקרמן

 

המרכיבים:

1/2 ק"ג דלעת

1/2 ק"ג גזר

1/2 ק"ג בטטות

100 גרם חמאה
4 כפות קמח

1 בצל בינוני, קצוץ דק

1 ליטר מים

1 כוס יין לבן יבש

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15%

מלח, פלפל

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

לקישוט ולהגשה:

קרוטונים

פתיתי פרמזן

מעט קצח

צ'ילי מתוק

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הירקות וחותכים לחתיכות.
  2. מחממים בסיר מרק את החמאה ומטגנים בה את הקמח, הבצל ואת קוביות הירקות הכתומים (דלעת, גזר, בטטה).
  3. מוסיפים לסיר את המים והיין ומבשלים כ-25 דקות, עד שהירקות מתרככים.
  4. בעזרת ממחה ידני, מועכים את הירקות בתוך הסיר ומרסקים למחית אחידה.
  5. מוסיפים את השמנת ומבשלים שוב, על אש בינונית, כ-7 דקות.
  6. מוסיפים עוד מעט מים או יין לבן לפי הצורך, על מנת לדלל את המרק. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  7. להגשה, מפזרים על כל מנה קרוטונים, פתיתי גבינת פרמזן, רוטב צ'ילי מתוק ומעט קצח. מגישים חם.

 

בחסות "השף הלבן ". יש שאלות? זקוקים להבהרה? לחצו כאן .

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כתומות במיוחד. בטטות
צילום: איי פי
תמי סירקיס-אקרמן
צילום: דניאל חכים
מומלצים