שתף קטע נבחר

רה"מ לאיפא"ק: איבדנו את ההומור כלפי איראן

אולמרט נשא הלילה נאום בפני חברי השדולה הישראלית בוושינגטון בשידור חי ואמר כי לישראל "אין ברירה אלא לקחת את האיום האיראני ברצינות". בהתייחס לוויכוח הפנים-אמריקני על המלחמה בעיראק, נקט ראש הממשלה עמדה ברורה בעד הישארות צבא ארצות הברית במדינה. "כשאמריקה מצליחה בעיראק - אנחנו בטוחים יותר בישראל ונמצאים במצב טוב יותר מול האיום האיראני", אמר

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, נאם הלילה (יום ג') בפני ועידת השדולה הישראלית בוושינגטון, איפא"ק, בשידור חי ממעונו בירושלים ואמר כי "אין לישראל ברירה אלא לקחת את האיום האיראני ברצינות, ולהבטיח שלאיראן לא יהיו את האמצעים לממש את איומיה כלפי היהודים ומדינת ישראל". אולמרט הודה לראשי השדולה ו-6,000 חבריה על פעילותם למען ישראל.

 

"זו הפעם הראשונה מאז מלחמת העולם השניה שמדינה החברה באו"ם מדברת בגלוי על השמדת מדינה אחרת, אך כשזה מגיע לאיום כזה, אנחנו מאבדים את חוש ההומור שלנו", אמר ראש הממשלה והוסיף כי ישראל תומכת בפיתרון דיפלומטי לסוגיית הגרעין אם זה יהיה יעיל.

 

"בסיכומו של דבר, עלינו להכיר בכך שהנשיא בוש הוא המנהיג היחיד וארצות הברית היא המדינה היחידה, שיש לה השפעה על מה שהאיראנים יעשו", אמר ראש הממשלה והודה לנשיא בוש, למזכירת המדינה קונדוליזה רייס, לסגן הנשיא דיק צ'ייני, ולקונגרס על תמיכתם בישראל.

 

אולמרט בחר גם להתייחס לוויכוח הלוהט בפוליטיקה האמריקנית בנושא המלחמה בעיראק ואמר כי הוא בעד הישארות הצבא האמריקני במדינה. "אינני רוצה להיכנס לפוליטיקה האמריקנית, יש לי מספיק צרות פוליטיות מבית. כל מה שאני דואג לו אינו נובע מידידותי עם הנשיא בוש, אלא מדאגה עמוקה לעתיד ישראל. מי שדואגים לביטחון ישראל ומדינות המפרץ וליציבות המזרח התיכון, חייבים להבין את חשיבות הצלחתה של ארצות הברית בעיראק.

 

"כשאמריקה חזקה - ישראל חזקה. כשאמריקה מצליחה בעיראק - אנחנו בטוחים יותר בישראל. כשאמריקה חזקה מול הטרוריסטים בעיראק - ישראל במצב טוב יותר כדי להתמודד עם האיומים שבאים מאיראן. הידידים שחוששים לעתיד מדינת ישראל רוצים שאמריקה תצליח בעיראק, שאמריקה תהיה חזקה ושהממשל יחזיק נוכחות אמריקנית חזקה ומשכנעת, כי זו הדרך היחידה להתמודד עם האיום על אמריקה ועל ידידי אמריקה בחלק זה של העולם", סיכם אולמרט.

 

במהלך הנאום פנה ראש הממשלה לשר הביטחון, עמיר פרץ, אשר נכח באולם הוועידה ואמר: "עמיר פרץ הוא שותפי. הוא ידידי הטוב" וזכה לתשואות הנוכחים.

 

בתוך כך, קיימו הלילה ארבעה מתמודדים על מועמדות המפלגה הדמוקרטית לנשיאות קבלות פנים לבאי ועידת איפא"ק. הקרב הגדול על "הקול היהודי" התנהל בין הסנאטורים הילארי קלינטון וברק אובאמה. קלינטון זכתה לחיזוק מיושב ראש ועדת החוץ של בית הנבחרים, טום לנטוס. באולם נכחו, בין היתר, גם שגריר ישראל באו"ם, דני גילרמן, וכן דליה ויובל רבין. היא דיברה על האיום האיראני והצורך העולמי להתאחד נגד איראן.

  

אובאמה, מצדו, היה צריך להפגין מאמץ מיוחד כדי להציג את תמיכתו הבלתי מתפשרת בישראל. בנאומו אמר הסנאטור שהוא ידיד ישראל ושתומכי ישראל אינם צריכים לחשוש. הוא הבטיח לסייע לישראל להשיג שלום וחזר על נאומו הפרו-ישראלי מלפני עשרה ימים בשיקגו.

 

מועמד דמוקרטי שלישי, יושב ראש ועדת החוץ בסנאט ג'ו ביידן, אמר כי "מי שחושב שישראל צריכה את ארצות הברית, לא יודע מה הוא מדבר. ארצות הברית צריכה את ישראל לא פחות". מועמד אחר שניסה לקדם את סיכוייו בקרב היהודים במהלך הוועידה הוא הסנטור הרפובליקני מקנזס, סם בראונבק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט. לארה"ב ההשפעה על איראן
צילום: דודי ועקנין
מומלצים