שתף קטע נבחר

CeBIT 2007 - פירות המיזוג של AMD ו-ATI

ענקית השבבים הגיעה לתערוכה אחרי המיזוג עם ATI, והציגה בעיקר את המערכות המשלובות שהוציאה, ופחות התמקדה בביצועי המעבדים שעדיין לא שופרו משמעותית

AMD הגיעה השנה לתערוכת CeBIT לראשונה לאחר שרכשה את יצרנית המעבדים הגרפיים וערכות השבבים ATI, בשנה שעברה. הזמן שעבר מאז הרכישה הספיק ל-AMD על מנת להגיע ל-CeBIT השנה עם מוצרים חדשים אשר נולדו כתוצאה מהמיזוג, ועם מסרים מחודדים על כוונות החברה לעתיד.

 

עוד ב-HWzone:

 

אלברטו מאקי, סגן נשיא AMD והאחראי על השיווק והמכירות באירופה, הזכיר כי בשנה שעברה דיברו ב-AMD על המעבר של החברה מעמדת המקום השני למובילת השוק.

 

מרובעי ליבה כבר במהלך השנה

מאקי הצהיר כי ב-2007 יחדרו לשוק המעבדים מרובעי הליבה (Quad Core) של AMD - תחילה לשוק השרתים ותחנות העבודה, ובהמשך גם לשוק הביתי (נכון לעכשיו ההערכות מדברות על ספטמבר 2007 כתאריך להצגת הדור הבא של המעבדים בתושבת +AM2).

 

במהלך המצגת הראה מאקי "וופר" (Wafer), פרוסת סיליקון מתהליך הייצור, של מעבדי Quad, כדי להדגיש את השלב המתקדם בו נמצא הייצור ואולי גם כדי להזכיר לכולם שמפעל הייצור של AMD נמצא בגרמניה, לא רחוק ממרכז הכנסים של האנובר בו מתקיימת תערוכת CeBIT.

 

התמזגו על מנת להיכנס ליותר שווקים

על פי אנשי החברה, ATI מביאה לשותפות יכולות מוכחות מול עסקי ה-OEM, בעוד AMD אמורה לספק את הקשר שכל כך חסר היה ל-ATI לערוצי השיווק לצרכן הביתי. ללא ספק, מבחינת AMD השותפות נועדה בעיקר על מנת לאפשר לחברה להכנס לשוק ערכות השבבים, בעוד ATI תהנה מעבודה תחת פלטפורמה משותפת וגישה ישירה לאנשי המעבדים של AMD.

 

AMD החליטה להשאיר את המותג של ATI ואת מותג ה-Radeon, אולם היא תנסה לעשות בהם שימוש בחוכמה. כל מוצר יישקל על מנת להבין האם ישנו ערך מוסף להציגו תחת המטריה של AMD, או שטוב יהיה להציג אותו תחת המותג הישן - כך למשל חלק מערכות השבבים מוצגות כ-AMD, בעוד מעבדי הגרפיקה עדיין משווקים תחת השם של ATI.

 

רכישת ATI מספקת ל-AMD את היכולת להציע ולהציג לא רק מעבדים, אלא פלטפורמה שלמה של מעבד + ערכת שבבים - בדיוק כפי שעושה אינטל כבר שנים. פתרון סגור מחברה אחת זה בדיוק מה שדורש השוק המוסדי, ו-AMD מקווה להצליח לחדור לשוק הזה בעזרת ערכות שבבים שיוצגו תחת השם של AMD ולא תחת שמה של חברה אחרת.

 

מתמקדים בביצועי מערכות שלמות

השנה הבינה AMD שאין לה מה להציג בינתיים מבחינת ביצועי המעבדים, ולכן בחרו בחברה שלא להתמקד בביצועים של המעבדים בלבד (כפי שעשתה בשנים האחרונות) אלא בביצועיהן של המערכות השלמות.

 

לטענת AMD, ערכת השבבים החדשה של החברה, ה-AMD 690G אשר כוללת בתוכה את השבב הגרפי Radeon 1250 ומכוונת לשוק הבינוני והנמוך, מציעה אפשרויות רבות וביצועים שאינם קיימים בשום פתרון אחר בשוק - כמו למשל פתרון גרפי משולב חזק יחסית, שתי יציאות וידאו דיגיטליות מלאות וביצועי הוידאו הטובים ביותר בשוק המשולב.

 

כיוון שאין לחברה מה להציע בשוק המעבדים לבדו, ההשוואות המוצגות בכל מצגות החברה מראות את היתרון במחיר של לוחות אם ל-AMD על פני לוחות אם לאינטל - וכך שבאותו כסף מהווה מערכת AMD פתרון שקול ומאוזן יותר המציג בסופו של דבר ביצועים טובים יותר (כמובן, תלוי מאוד באיזה סוג של יישומים).  

 

מובילה על אינטל בנייחים, עדיין מאחור בניידים

כך למשל מושווים לוחות הכוללים את ערכת ה-AMD X580 - ערכת ה-Cross Fire של AMD, ללוחות ה-975 של אינטל - אשר עולים הרבה יותר.

 

בשוק המשולב, פתרון ה-AMD 690G הכולל אופציה גראפית של ATI, הוא חזק הרבה יותר מה-G965 של אינטל - ולכן מערכת AMD הכוללת כרטיס מסך משולב על הלוח, מציגה ברוב האפליקציות יתרון ברור על פני אינטל.

 

בשוק הנייד ל-AMD יש בעיה והיא מודעת אליה. למרות שלחברה יש מוצר לא רע בשוק (מעבדי ה-Turion 64 X2), המותג אותו פיתחה אינטל, ה-Centrino, הצליח לתפוס בצורה חזקה וקשה לשכנע את הצרכנים לנסות פיתרון שונה. למרות ש-AMD מציגה גידול במכירות הניידים וגידול בזמן הסוללה של הניידים שלה, גם לה ברור שזה עדיין לא זה.

 

חופש בחירה ליצרנים ולצרכנים

AMD החליטה להתעמת עם הבעיה ולנסות לנצח, כאשר היא מציגה פתרון שהוא אולי ההפך הברור ביותר לפתרון ה-Centrino של אינטל. בעוד פלטפורמה ניידת שרוצה להתהדר במדבקת Centrino של אינטל חייבת לכלול לא רק מעבד של החברה, אלא גם ערכת שבבים של אינטל ושבב רשת אלחוטית מתוצרתה, ב-AMD החליטו להשאיר את הבחירה בידי יצרני הניידים והצרכנים.

 

החברה תאפשר בחירה בין מספר גדול של יצרנים שיזכו את הפלטפורמה באות ה-Better by Design ("טוב יותר על פי התכנון") של AMD לאות העובדה שהמחשב נבדק ותואם כפלטפורמה לפי הסטנדרטיים של AMD.

 

כך למשל, בינתיים יכול הצרכן לבחור בין מספר ערכות שבבים של ATI ו-NVIDIA, ובין כרטיסי רשת אלחוטיים של שלוש חברות שונות (כאשר ישנם הבדלים בין הכרטיסים, כך שכל צרכן יוכל למצוא את הפתרון המועדף עליו). תוכנית ה-Better by Design אינה ייחודית רק לניידים, כאשר גם מחשבים שולחניים יזכו מעתה למדבקה מיוחדת - מעניין לראות איך זה יתפוס, אם בכלל. 

 

לראיון עם בכיר ישראלי ב-AMD

 

לכתבה המקורית ב-HWzone

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים