שתף קטע נבחר

תמיר: גם אם ייכשלו השיחות - ייתכן שנכיר במדינה פלסטינית

השרה יולי תמיר מעריכה בראיון ל-ynet מוושינגטון: ישראל תוכל להמשיך לנהל מו"מ עם הפלסטינים גם אם יקימו מדינה חד צדדית

השרה יולי תמיר אומרת כי גם אם ייכשל המשא ומתן בקמפ דייויד והפלסטינים יכריזו על מדינה עצמאית בשלוש עשרה בספטמבר, ייתכן שישראל תקבל את הקמת המדינה. "אנחנו יכולים לקיים משא ומתן על סוגיות שיישארו פתוחות", אמרה השרה תמיר, "בינהן סוגיות כלכליות, חברתיות ועוד".
תמיר מאשרת ל ynet כי האמריקנים הגישו שורת מסמכי גישור למשא ומתן המתנהל כעת בקמפ דיוויד, ואומרת כי עמדת האמריקנים כפי שהשתקפה במסמכים, קרובה הרבה יותר לעמדות הישראליות מאשר לפלסטיניות. "עיקר הלחץ במו"מ מופנה כעת לעבר הפלסטינים", אומרת תמיר, "זה ההישג שלנו. האמריקאים סבורים כי ברק עושה את מירב המאמצים להגיע לפשרה. הפלסטינים לעומת זאת גוררים רגליים.
שאלה: נראה כאילו המטרה של ברק במו"מ היא שיכירו בכך שעשה את מירב המאמצים ולא במטרה לעשות שלום.
תשובה: אנחנו הגענו עם הצעה נדיבה והפלסטינים יכולים להיענות לה ואז יהיה הסכם אם נרצה או לא נרצה.
שאלה: מזכירת המדינה האמריקנית, מדלין אולברייט, נפגשה עם חברי אופוזיציה פלסטיניים במהלך השיחות. האופוזיציה בישראל לא פחות חזקה. האם ישראל תגיש בקשה דומה?
תשובה: אולברייט נפגשה עם האופוזיציה הפלסטינית כדי לסייע לערפאת ולהרחיב התמיכה בו. כרגע לא נמצא בארה"ב אף גורם אופוזיציוני ישראלי שכדאי שאולברייט תיפגש עמו.
שאלה: לימור לבנת שוהה בארה"ב בימים האחרונים.
תשובה: לבנת אינה משמעותית במשחק הנוכחי. מי שמשמעותי היא הקבוצה שמתלבטת כעת – ש"ס , שעמדתה מאוד חשובה וחלקים בליכוד. מאוד חשוב שאולברייט תיפגש עם נציגי ש"ס. אשמח אם האמריקאיים ישתפו פעולה כשיגיע רגע האמת.
שאלה: ביום רביעי אמור קלינטון לעזוב ליפאן לועידת ה G8. הזמן אוזל והאווירה בקמפ דיוויד היא אווירת משבר.
תשובה: לא יכול להתנהל מו"מ ללא רגעי משבר. זהו רק סימן להתקדמות. בכל מקרה אני מעריכה שביום חמישי אארוז מזוודות ואחזור לארץ - והעסק כאן יסתיים.
שאלה: מה דעתך על ההצעה לפיה יימסרו אזורים בירושלים דוגמת שועפת בתמורה לגבעת זאב ומעלה אדומים, שיישארו בתחום ישראל.
תשובה: בשנים האחרונות עלו הרבה הצעות, שהרציניות ביניהן נידונות כעת בשיחות. יש כמה אפשרויות לפתרון בעיית ירושלים. השאלה היא האם הצדדים מוכנים להגיע להסכמה בתזמון הנוכחי.
שאלה: מחר אמורה לעלות על שולחן הכנסת הצעת אי אמון בממשלה. ראש הממשלה מנהל למעשה מו"מ ללא אמון הכנסת.
תשובה: אם תעלה הצעת אי אמון לא נשתתף בהצבעה ולא נגיע לכנסת. לא היה תקדים לכך שראש הממשלה יושב באמריקה ומנהל מו"מ מכריע כזה ובארץ מוגשת הצעת אי אמון. חלק ניכר מאנשינו לא נמצא בארץ. עם ראש הממשלה נמצאים 3 שרים ועוד 5-6 יועצים במסע ההסברה. הצעת אי אמון היא בלתי סבירה לחלוטין.
תמיר, הממונה על ההסברה בארה"ב מטעמו של ברק, מודה, שגם אותה לא טורח ראש הממשלה לעדכן בפרטי המו"מ:" הפעם האחרונה ששוחחנו הייתה לפני היציאה לארה"ב"," בכל יום רשאי ברק לנהל שיחת טלפון אחת והוא מעדכן רק את השגרירות במהלכי המו"מ. אחרי זה הם מעדכנים גם אותי".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 רויטרס
תמיר. נכיר במדינה
רויטרס
צילום: איי פי
קמפ דייויד. הלחץ על הפלסטינים
צילום: איי פי
אי פי
ברק עם אולברייט. מעדכן רק את השגרירות
אי פי
מומלצים