שתף קטע נבחר

עובדי הבימה מאיימים בשיבושי הצגות

הצגות התיאטרון הלאומי שמתוכננות להתקיים הערב מחוץ לת"א יתאחרו ככל הנראה בשל אסיפות עובדים שמוחים על תנאי העסקתם. בתיאטרון מבקשים מהעובדים: "גלו אחריות"

בתחילת השבוע נערך טקס הנפת הפטיש שהכריז על תחילת עבודות השיפוץ של התיאטרון הלאומי, הבימה. עבודות השיפוץ מתוכננות להמשך כשנתיים, אך כבר היום נשמעים קולות צורמים מצד עובדים נזעמים שהתבקשו לפנות את המבנה ומוחים על תנאי עבודה "בלתי אפשריים" לטענתם במיקום החלופי. בהתייעצות עם נציגי ההסתדרות החליט ועד העובדים של הבימה לכנס אסיפות לאורך כל היום, מה שהוביל לאיחור רב בשינוע הפקות המתוכננות להציג הערב מחוץ לתל אביב. בתיאטרון חוששים משיבושים פוטנציאליים של ההצגות "רכוש נטוש" שמתוכננת להציג הערב בהיכל התרבות בפתח תקווה ושל "חתונה מושלמת" שמתוכנן להתקיים בהיכל התרבות בבת ים.

 


יו"ר ועד העובדים: "אסלה פתוחה באמצע אולם ומסביב אנחנו אמורים לעבוד?" 

 

איתן סביליה, יו"ר ועד העובדים שנבחר לפני כחודש, אומר ל-ynet: "הם מתייחסים אלינו כאילו אנחנו לא קיימים. עובדי הבימה הם הלב של התיאטרון וההנהלה חייבת להבין את זה. בלי עובדי תיאטרון אין הצגות ולא יהיו מנויים. זה נשמע כוחני אבל הובילו אותנו למצב של אין ברירה. הבטיחו לנו בפירוש שהעובדים לא יינזקו ולא יעברו זעזוע בגלל המעבר והשיפוצים של התיאטרון. בעוד שההנהלה יושבת ברחוב ליאונרדו דה וינצ'י במשרדים משופצים וממוזגים, אנחנו תקועים באזור של מוסכים, עשרות עובדים במבנה פרוץ ללא קירות עם אסלה פתוחה באמצע אולם שמסביב אנחנו אמורים לעבוד. החשמל חשוף וגלוי, המבנה רעוע, אין לנו תנאים אלמנטריים. חיינו בארמון וירדנו לרחוב כשבהנהלה אפילו לא מוכנים לדבר איתנו. הם לא רוצים להפגש מפני שאין להם את הכוח להסתכל לנו בעיניים ואני אומר את זה בצער. אנחנו כמו ילד שמנסה להעיר את תשומת לב אביו במעשים חורגים. משהו חייב להשתנות". 

 


"חיינו בארמון וירדנו לרחוב"

 

בתיאטרון הבימה אומרים בתגובה: "אנחנו מקווים שהעובדים יגלו אחריות ולא יחריפו את העיצומים שאין להם כל עילה או הצדקה". מנכ"ל התיאטרון, בני צרפתי, הוסיף ואמר: "הם רוצים שנחתום על הסכם קיבוצי למרות שהבהרנו להם היטב שבמצבנו אין לנו יכולת לעשות את זה עד שיוסדר כל נושא המבנה המשפטי של התיאטרון. במקום לעבוד הם בחרו להתאסף. אני מאוד מקווה שהדבר לא ייפגע בהצגות שמתוכננות".

 

יו"ר ועד העובדים סביליה הגיב על דברי המנכ"ל ואמר: "אנחנו מכירים את טענותיו של בני צרפתי, שאותו אנחנו מאוד אוהבים ומעריכים, ובכל זאת חשוב להבהיר שלא ביקשנו לחתום על דבר. אנחנו רוצים לדבר, ולדבר לא אומר בהכרח להתנגח או להתנגש. זה נכון שאנחנו רוצים הסכם קיבוצי וזה נכון שאנשים שעובדים פה שנים מתעוררים מדי בוקר בתחושת תסכול על כך שהם לא שווי ערך מול אחרים שעובדים לצדם. זה נכון שאם רוצים לבנות את הדור הבא בתיאטרון ולא להפוך את הבימה לתחנת מעבר עבור עובדים חובבנים, צריך להשקיע. הסכם קיבוצי אינו פסגת חלומותינו אלא ראייה מקצועית שתאפשר יצירת קאדר של עובדים מקצועיים ולא של אנשים שמזלזלים בעבודה כי אין להם מה להפסיד ואין להם עתיד. אנחנו יודעים שההנהלה הזמנית של התיאטרון לא יכולה לחתום על הסכמים מולנו אבל יש לנו בעיות בוערות שקשורות במעבר והעובדה שהם אפילו לא מדברים איתנו נותנת תחושה שלא ממש אכפת להם מאתנו. אנחנו רוצים לעבוד בכבוד".

 

בתיאטרון הבימה מועסקים כמאה עובדים במחלקות הטכניות הקשורות בהפעלת ההצגות. מדובר בחשמלאים, תאורנים, מלבישות, פאניות, תפאורנים ועובדי במה. בעקבות השיפוצים הועתק מיקום העובדים במחסני התיאטרון ממבנה הבימה לרחוב בן אביגדור. פיזור הפעילות ומיקום המחסן גורר לטענת העובדים לצד בעיות סניטריות גם בעיות נוספות כמו הארכת שעות הפעילות. כבר לפני שבוע הכריזה ההסתדרות סכסוך עבודה בין ההנהלה לעובדים. בתיאטרון אומרים כי אסיפות העובדים היום והפנייה לעיתונות הם ניסיון להפעלת לחץ.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עובדי הבימה: הורידו אותנו לרחוב
צילום: אביגיל עוזי
לאתר ההטבות
מומלצים