שתף קטע נבחר

סקירה: כרטיסי המסך GeForce 8800 ל-DirectX 10

NVIDIA השיקה כרטיסים חדשים המוכרים כסדרה 8. בביקורת זו כללנו את שני הכרטיסים המובילים, ה-8800GTX וה-8800GTS בעל 640MB זיכרון

שנת 2006 הייתה שנה גדושה בחידושים בשוק החומרה, בין אם מדובר במעבדי ה-Core 2 של אינטל ששינו את פני השוק ובין אם במעבדים גרפיים מתקדמים של החברות NVIDIA ו-ATI, אשר נרכשה על ידי AMD. לעומת זאת, שוק התוכנה שרוי בתרדמה בעקבות "השיא" האחרון - השקת מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט, Windows Vista.

 

יחד עם מערכת ההפעלה החדשה, אשר על פי טענת מיקרוסופט אמורה לשנות את חיינו מקצה לקצה, הגיעה גם הגירסה החדשה של ממשק תוכנות תלת המימד שלה הידוע בשם Direct X. גירסה זו, העשירית במספר (ולכן נקראת DirectX 10), מוסיפה מספר תכונות על הגרסה הקיימת היום ובדיוק כמו מערכת ההפעלה בתוכה היא מובנית, גם היא מבטיחה לשנות את חיינו ללא היכר.

 

כרטיסים שנמכרים כאילו היו שווים את משקלם בזהב

חברת NVIDIA, המובילה העולמית במעבדים הגרפיים וערכות שבבים ללוחות אם של אינטל ו-AMD, השיקה בחודש נובמבר האחרון כרטיסים חדשים המוכרים בעולם כסדרה 8. כרטיסים אלה מבוססים על הליבה החדשה, ה-G80, אשר תוכננה במיוחד על מנת להעניק תמיכה מלאה ב-Direct X החדש, וכמובן תוספת ביצועים ניכרת לעומת הדור הקודם.

 

קהל הצרכנים העולמי התנפל על הכרטיסים החדשים כאילו היו שווים את משקלם בזהב (אם כי למען האמת משקלו של כרטיס מסך הוא לא רב) ומכירות הכרטיסים, אף על פי שהיו יקרים למדי, היו טובות מאוד.

 

גם הפעם השכילה NVIDIA להכות בברזל כל עוד הוא חם והוציאה גירסה נוספת של כרטיס ה-8800GTS עבור אלה מאיתנו שלא יכלו לגרד את 500 השקלים הנוספים על מנת לקנות את ה-8800GTS רגיל. הכרטיס "החדש" צויד "רק" ב-320MB זיכרון (לעומת 640MB בגירסה הרגילה) מה שהוריד את מחירו לסביבות ה-2000 שקל (עדיין לא מחיר שווה לכל נפש).

 

בביקורת זו כללנו את שני הכרטיסים המובילים של NVIDIA, ה-8800GTX וה-8800GTS בעל 640MB זיכרון, המגיעים אלינו מבית חברת XFX. כמו כן, אנו נשלב כל אחד מהם במערך SLI בכדי להקנות לכם הערכת ביצועים של הכרטיסים ולאן יש עוד לשאוף.

 

הכרטיסים

את הכרטיסים, 8800GTS ו-8800GTX מבית XFX קיבלנו באריזות Retail של החברה כאשר קדמת האריזה היא די צנועה ומעוצבת בצורה מינימליסטית (ביחס לאריזות של יצרנים אחרים אותן מעטרות דמויות עתידניות של נשים או

מפלצות) ובחלקה האחורי ניתן למצוא הסברים על מגוון החידושים אותם הכרטיס מספק.

 

הבאנדל של XFX כולל דיסק מוכן מטעם החברה המכיל דרייברים חיוניים להפעלת הכרטיסים, חוברת הוראות ומגוון כבלים שונים: שני מתאמי VGA-DVI, כבל S-Video וכבל HDTV. יש לציין כי הבאנדל של כרטיס ה-GTS זהה לזה של כרטיס ה-GTX.

 

אם נראה את הכרטיס לאדם שלא מכיר כרטיסי מסך או חומרה באופן כללי, הוא בודאי יאמר משהו כמו "מה זה הטנק הזה?", לאור גודלם העצום של הכרטיסים וגופי הקירור שלהם.

 

גופי הקירור עצמם נראים אומנם מסיביים ממבט ראשון אך עם זאת הכרטיסים אינם כבדים במיוחד שכן גופי הקירור עשויים ברובם אלומיניום ולא נחושת.

 

על גוף הקירור של כל אחד מהכרטיסים מורכב מאוורר בקוטר 70 מ"מ בתצורת Blower, כלומר שואב אוויר חם מתוך המארז "ונושף" על סנפירי גוף הקירור – באופן שכזה, האוויר החם נפלט מחוץ למארז. אורך גוף הקירור שונה בין שני הכרטיסים (עקב השוני באורך הכרטיסים עצמם) אך מבנהו זהה,

מה שמביא אותנו למסקנה כי תוספת ה-PCB והרכיבים על גביו שה-8800GTX קיבל לא דורשת קירור.

 

נוסף על כך, נוכל לראות כי לאורכו של גוף הקירור ישנו צינור Heat-Pipe יחיד המשפר מעט את פיזור החום על פני כל שטח גוף הקירור.

 

לאחר הסרת הקירור מתגלה לה הליבה, או ליתר דיוק הכיסוי המגן עליה, הדומה לכיסוי המעבדים של אינטל או AMD.

 

שימו לב לעובדה שבכרטיס ה-GTS חסרים שני שבבי זיכרון; אנו יודעים שהכרטיס הוא בעל 640MB זכרון, אך ה-PCB מאפשר להרכיב שני שבבים נוספים ולהגדיל את הנפח ל-768MB כמו בכרטיס ה-GTX. האם NVIDIA מתכננת לנו הפתעה ?

 

בדיקות וביצועים

את הכרטיסים בחנו באמצעות מגוון תוכנות הבדיקה הסינטטיות המוכרות ומשחקים עדכניים המתהדרים כל אחד מהם במנוע גרפי חדיש. חשוב לציין כי כל בדיקה נעשתה על הגדרות שונות ורזולוציות שונות במשחקים בהתאם להגדרות אותן אנו בחרנו, על מנת לקבל תמונה טובה יותר של יחס הביצועים בין הכרטיסים.

 

במבחן 3DMark 06 השיג כרטיס ה-8800GTS תוצאה מכובדת מאוד של 8230 נקודות, ואילו אחיו הגדול, ה-8800GTX, השיג 9301 נקודות – נתונים מרשימים ללא ספק. השימוש בתצורת SLI (התקנת שני כרטיסי מסך במקביל) משפר

את הביצועים בכ-10% עבור שני הכרטיסים, אך ברמות ביצועים כה גבוהות, המעבד בו עשינו שימוש מתחיל להגביל אותנו (AMD Athlon FX-60).

 

לשם השוואה, כרטיס ה-Radeon X1950XTX של ATI, הכרטיס החזק ביותר שיש לחברה להציע, השיג תוצאה של 6185 נקודות בלבד במבחן זה.

 

במשחק Battlefield 2 הפופולרי, הצלחנו לקבל קצב פריימים של כ-110FPS באמצעות כרטיס ה-8800GTS וכ-144FPS באמצעות ה-8800GTX, כאשר גם הפעם בעת שימוש במערך SLI חשנו את מגבלת המעבד, ושני הכרטיסים הפיקו תוצאות של כ-150FPS. גם הפעם הכרטיס של ATI נשאר הרחק מאחור, עם קצב פריימים ממוצע של כ-99FPS בלבד.

 

במשחק Company Of Heroes, אחד ממשחקי האסטרטגיה המשובחים שיצאו אי פעם הדורש כרטיס מסך רב עוצמה, הצליח כרטיס ה-8800GTS לספק קצב פריימים ממוצע של כ-81FPS ואילו אחיו הגדול, כרגיל, הפגין ביצועים חסרי תקדים והגיע לקצב פריימים של כ-99FPS – מעל ומעבר לכל כרטיס אחר הקיים כיום בשוק.

 

סיכום

נעבור כעת לבחון את יתרונותיהם וחסרונותיהם של הכרטיסים, אך נציין לפני כי היתרונות בהחלט עולים על החסרונות :) הפעם, היתרון הבולט ביותר הוא התמיכה בשילוב של AntiAliasing ו-HDR, דבר שלא ראינו עד כה בכרטיסים של NVIDIA בשל פגם במבנה הארכיטקטוני שלהם. יתרונות נוספים הם כמובן הביצועים הגבוהים מתמיד והתמיכה בממשק DirectX 10, שתהיה קריטית במשחקים עתידיים.

 

אך עם כל עלייה תמיד ישנה גם ירידה. אחד החסרונות הבולטים של כרטיסים אלו הוא גודלם העצום, שכן לא כולם יוכלו להתקינם במארז, בין אם בשל גודל המארז ובין אם בשל סיבוך הכבלים שיווצר כתוצאה מכך. גם המחירים של הכרטיסים עדיין יקרים, אם כי הם נמצאים בירידה מתמדת והכרטיס הזול ביותר שקיים כיום, ה-8800GTS בעל 320MB זכרון, עולה כבר פחות מ-2,000 שקל.

 

בשורה התחתונה נציין את העובדה שדווקא כרטיס ה-GTS הרשים אותנו במידה הרבה ביותר; אמנם הוא לא מהווה את ספינת הדגל של החברה ולכן גם לא החזק ביותר, אך לדעתנו ביצועיו ביחס למחירו מהווים את הפתרון המושלם עבור מי שרוכש כיום מחשב חדש.

 

מחיר: לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות

 

כתבה זו היא גירסה מקוצרת. לכתבה המלאה באתר HWzone. עוד באתר: סדרת זיכרונות חדשה מבית PNY

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים