שתף קטע נבחר

האם נחשף סוד הפירמידות?

רגע לפני שיוצא העם היהודי מעבדות לחירות חושף אדריכל צרפתי עבודת מחקר בת שמונה שנים, במסגרתה הוא טוען שפתר את סוד בניית הפירמידות. המפתח לבנייה: שימוש ברמפה ספירלית. ויש גם מצגת תלת מימדית

האם נפתר סוד הפירמידות? אדירכל צרפתי טען אתמול (יום ו') כי הצליח לפתור את התעלומה הטמונה בבניית הפירמידות - וביתר דיוק, את תעלומה הפירמידה הגדולה ביותר, הפירמידה של ח'ופו. לדברי האיש, ג'אן פייר הודין, הפירמידה נבנתה באמצעות שימוש ברמפה ספירלית, שסייעה בהרמת אבני הבניין הגדולות למקומן.

 

הפירמידה של ח'ופו היא הפירמידה הגדולה ביותר בעולם, ונחשבה בשעתה לאחד משבעת פלאי העולם העתיק. היא נבנתה לפני כ-4,500 שנה ואורך כל אחת מצלעות הבסיס שלה 230 מטרים בממוצע. גובה הקודקוד שלה מתנשא לגובה של 147 מטרים.

 

הפירמידה בנויה מלא פחות משני מיליון ו-300 אלף גושי אבן שמשקלו הממוצע של כל אחד מהם הוא כ-2.5 טון. סך כל משקלה מוערך ב-5.75 מיליון טון, ולכן היא המבנה המסיבי ביותר שנבנה אי-פעם בעולמנו, אחרי חומת סין הגדולה. מספר האנשים שהועסקו בבניית הפירמידה נע, לפי אומדנים שונים, בין 20 ל-100 אלף איש והבנייה נמשכה 20 שנה.

 

במהלך השנים ניסו החוקרים להבין כיצד הועלו מעלה אבני הענק ששימשו להקמת הפירמידה, שכן מדובר ביותר מ-2 מיליון אבנים השוקלות משקלים עצומים. בבהתחשב בכלים ובאמצעים של העולם העתיק, מדובר במסתורין של ממש - בלי מנופים, בלי מנועים, ובלי אמצעי עזר טכנולוגיים מתקדמים.

 

הארכיטקט הודין הקדיש שמונה שנות מחקר בניסיון להבין את שיטת העבודה המצרית. בממצאיו, שפורסמו אתמול, הוא מציג אנימציה ממוחשבת תלת-מימדית המדמה את בניית פירמידת הענק. הודין התחשב בממצאיו בכלים שעמדו לרשות המצרים באותה תקופה - כלי נחושת ואבן, ובאמצעי הבנייה - גרניט ואבן גיר. הוא הביא בחשבון גם את מיקום הפירמידות, ואת כוחם הפיזי של פועלי הבניין באותה תקופה. כל אלה הובילו אותו למסקנה כי העובדים הקימו רמפה חיצונית  שהתנשאה לגובה של 42 המטרים הראשונים. בשאר גובהה של הפירמידה - עוד מאה מטרים ויותר - הוקמה רמפה פנימית סיבובית שסייעה בהרמת האבנים למקומן.

 

האדריכל הצרפתי לא מסתפק במחקר הממוחשב. בכוונתו לבחון בהמשך את ממצאיו באמצעות בדיקות בשטח. לדבריו, מדובר בבדיקות לא פולשניות שרק יסייעו לאמת את הממצאים. במצגת התלת מימדית ממחקרו של הודין ניתן לצפות כאן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפירמידות בגיזה
צילום: איי פי
מומלצים