שתף קטע נבחר

למה חשוב להאכיל תינוקות בבשר אדום

חשבתם שבשר זה רק כולסטרול? ב-100 גרם בשר אדום יש את המנה היומית המומלצת של אבץ וכמחצית הכמות ברזל, חומרים החיוניים להתפתחות הקוגניטיבית של תינוקות וילדים

התניה, חיקוי, התרגלות, רכישת שפה - כל אלה הם רק חלק מתהליך הלמידה של תינוק, הדרך בה הוא מפלס את דרכו בעולם סביבו. דרך התהליך הקוגניטיבי, שמפתח את האדם לחשוב, לשקול דברים ולהסיק מסקנות, הולך האדם ומתפתח, רוכש עצמאות ומבין את סביבתו ואת עצמו. 

 

המוח הוא האיבר שאחראי על ההתפתחות הקוגניטיבית, וכמו יתר איבריו של התינוק גם המוח הולך ומתפתח. וכמו שהשרירים זקוקים לחלבונים והעצמות לסידן, כך גם למוח יש דרישות משלו והוא זקוק לתנאים נאותים על מנת להתפתח בצורה תקינה ומלאה. 

 

"התפתחות קוגניטיבית היא התפתחות של כל יכולות החשיבה - הבנה, זיכרון, פתרון בעיות", אומרת טליה לביא, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת תנובה. "ההתפתחות הקוגניטיבית בשנים הראשונות לחיים היא קריטית כי אח"כ אי אפשר להדביק אותה ולמלא חוסרים מימים ראשונים. וברזל, ויטמין B12, אבץ ואומגה 3 (תת-קבוצה בחומצות שומן רב בלתי רוויות) חשובים להתפתחות המוח". 

 

המרדף אחרי חיים בריאים והחיפוש אחרי התזונה הנכונה לא עשו חסד, בלשון המעטה, עם הבשר האדום. הכולסטרול, אבי כל חטאת, הפך זה מכבר לאויב הציבור, והבשר האדום הפך למוקצה, על רקע הפופולריות הגואה ש בשר עוף, הודו ודגים. תזונה של תינוק לא יכולה הרי להתבסס על חלב, חלב וחלב, ובסביבות גיל חצי שנה מתחיל התינוק לאכול אוכל מוצק.

 

טליה לביא מבקשת - אל תשכחו את הבשר: "צריך לתת לו ירקות ופירות וכל מה שמבוגרים אוכלים, כולל בשר. אחת הבעיות, בישראל במיוחד, היא שילדים לא אוכלים בשר אדום אלא בשר עוף. מוצרי חלב אמנם עשירים בויטמין B12 אבל הם לא מקור טבעי לברזל ואבץ. אז היום מעשירים מוצרי מזון, כמו דגני בוקר המועשרים בברזל ובאבץ, כי זה בעיקר מזון לילדים. מוצרי חלב המיועדים לילדים מועשרים אף הם בברזל ובאבץ".

 

אז כמה צריך? הצריכה היומית המומלצת לילד בגיל שנה עד גיל 3 היא 7 מ"ג ברזל ו-3 מ"ג אבץ. ב-100 גרם בשר אדום יש 3 מ"ג ברזל, כלומר כמעט חצי מהכמות הנדרשת, וכל כמות האבץ המומלצת.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מומלצים