שתף קטע נבחר

כלכלני הבנקים: הבורסה תמשיך לעלות

"אטרקטיביות האפיק גדלה גם לנוכח העדר חלופות השקעה בשל רמת ריבית נמוכה והיעדר אינפלציה" - כך מעריכים בבנק לאומי. בנק הפועלים: "מכפילי הרווח בשוק לא זולים, אבל גם לא מנופחים. שוק המניות מצוי כיום בעמדה טובה לקראת המשך העליות בראיה של שנה קדימה, אם כי כמו תמיד ישנה סבירות כי בדרך נחזור ונראה עוד גלים של מימושי רווחים"

המסחר בבורסה ימשיך להיות חיובי וכיוונו יושפע מנתוני מאקרו בארץ וממגמת המסחר מעבר לים, ובארה"ב בפרט. אטרקטיביות האפיק גדלה גם לנוכח העדר חלופות השקעה בשל רמת ריבית נמוכה והיעדר אינפלציה - כך מעריכים כלכלני בנק לאומי.

 

עם זאת, מציינים בלאומי כי "על רקע החששות להאטה בכלכלת ארה"ב שתשפיע על השווקים בכלל ועל השווקים המתעוררים בפרט, רמות המחירים בשוק ורמת הסיכון הגלומה בהשקעה בו, עולה חשיבותה של הסלקטיביות בבחירת ההשקעה (stock picking)".

 

למרות ירידות השערים אתמול (ה') בבורסה, שבוע המסחר המקוצר לרגל חג הפסח הסתיים בעליות שערים והמדדים המובילים הגיעו לרמות שיא כל הזמנים. מדד המעו"ף עלה ב-0.46%, מדד ת"א 100 עלה ב-0.2% מדד הבנקים עלה ב-1.2% ומדד התל-טק עלה ב-0.42%.

 

בלאומי מסבירים, כי "מספר גורמים תמכו בעליות השערים בשוק המניות המקומי בשבוע האחרון, אך נראה כי הגורם העיקרי שהשפיע על מגמת המסחר היה שערו של הדולר שאינו מפסיק לרדת ורשם את שערו הנמוך ביותר מזה שש שנים.

 

התחזקות זו של השקל מול הדולר ודאי תאיץ בנגיד לבצע הפחתת ריבית נוספת זו כמובן תתן גם כן את אותותיה על שוק המניות הן בשל המחסור באלטרנטיבות השקעה והן בשל השפעתה הישירה של הריבית על הפירמות השונות".

 

בנוסף, מציינים הכלכלנים כי "לאחר שלפני כחודש העלה בנק ישראל את תחזית הצמיחה למשק המקומי לשיעור של 5.1% , העלתה השבוע קרן המטבע הבינלאומית את תחזית הצמיחה למשק הישראלי ל-4.8% בשנת 2007".

 

בקרן המטבע מעריכים שהאינפלציה תסתכם בשנת 2007 ברמה שלילית של 0.1% וכי בשנה הבאה יכנס המשק ליעד יציבות המחירים והאינפלציה תסתכם ב-2%.

 

מדבריו של נגיד בנק ישראל השבוע במסיבת עיתונאים לרגל פרסום דו"ח בנק ישראל לשנת 2006, עולה כי שנת 2006 היתה אחת השנים המוצלחות ביותר למשק המקומי. זו התבטאה בצמיחה, בירידה בשיעור האבטלה, בהיקף ההשקעות הזרות וביציבות הפיננסית. 

 

הפועלים: "מכפילי הרווח בשוק לא זולים, אבל גם לא מנופחים"

 

במהלך השבועיים האחרונים עלו מדדי המניות הכבדות בכ-4%, תוך מחזורי מסחר גבוהים למדי. העליות הללו החזירו את המדדים הכבדים אל מעל לרף הפסיכולוגי של 1,000 נקודות. 

 

כלכלני בנק הפועלים מציינים, כי "התחום שמרכז את מירב תשומת הלב בימים האחרונים הוא תחום המט"ח. בתחילת השבוע צפוי להתפרסם מדד המחירים לצרכן לחודש מרץ ואנו צופים עליה מינורית של 0.2% במדד.

 

ההערכות הן כי בהעדר הפתעות במדד, צפוי בנק ישראל להפחית את הריבית במשק בשבוע שלאחר מכן (22.04) ב-0.25%, אך ישנם גם תרחישים של הפחתה חדה יותר, ב-0.5%. כך או כך, הסבירות להפחתה כלשהי בריבית הנה גבוהה מאוד, והדבר צפוי להמשיך ולהטיב גם עם שוק המניות".

 

בנוסף, מציינים בפועלים כי "במישור הכלכלי ממשיך המשק המקומי להציג נתונים חיוביים, ובכלל זה ניתן למנות את המשך השיפור בפריון במשק למרות ירידה קלה בשכר הממוצע (מה שמקטין לחצים אינפלציוניים), גידול ריאלי בהכנסות המדינה ממסים, המשך הירידה ביחס החוב-תוצר (מה שמחזק את האפשרות להעלאת דירוג האשראי של ישראל) ונתונים טובים במאזן המסחרי של המשק".

 

ומה לגבי מחירי המניות, לאחר שהעפילו לשיאים חדשים? כלכלני הבנק אומרים: "לאחר תום עונת הדו"חות לרבעון הרביעי, מתקבלת התמונה ולפיה מכפיל הרווח הנקי ההסטורי של מדד תל אביב 100 עומד כיום על 18.2 - מכפיל הקרוב לממוצע העולמי כיום".

 

לסיכום, סבורים בבנק כי "שוק המניות מצוי כיום בעמדה טובה לקראת המשך העליות בראיה של שנה קדימה, אם כי כמו תמיד ישנה סבירות כי בדרך נחזור ונראה עוד גלים של מימושי רווחים, כפי שנרשם לפני שבועות ספורים. 

 

מנגד, ישנה עדיין רגישות להתפתחויות שליליות שעלולות להגיע מהשווקים בעולם, כשהדגש הינו בעיקר סביב ההתפתחויות בכלכלה האמריקנית. לאור זאת, אנו ממשיכים להמליץ ללקוח בעל אורך נשימה על החזקה מלאה במניות (בהתאם להעדפות הלקוח), תוך נקיטת ההגנות המקובלות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המדדים הכבדים מתבססים מעל קו ה-1,000
מומלצים