שתף קטע נבחר

גורם בפרקליטות: אי נוחות בייצוג ועדת וינוגרד

ועדת וינוגרד ננזפת פעם אחר פעם על ידי בג"ץ באשר להתנהלותה, אך מי שסופג עבורה את האש הם נציגי הפרקליטות. בפרקליטות המדינה מודעים למצב המביך. בכיר בפרקליטות מודה בשיחה עם ynet: "אנו משמשים ככולא ברקים בין וינוגרד לבג"ץ". וברקע: למרות הפרסומים, לא נראה שמי מחברי הוועדה צפוי להתפטר בקרוב

מלחמת וינוגרד: ועדת וינוגרד אמנם חוקרת את כשלי מלחמת לבנון השנייה, אך עוררה אמש (יום ב') מלחמה משלה. הצדדים היריבים: בית המשפט העליון, הפרקליטות, והוועדה עצמה. לנוכח התנהלות הוועדה מול בג"ץ, העיכובים הרבים ושינוי העמדות, אומר ל-ynet גורם בכיר בפרקליטות: "הפרקליטות משמשת ככולא ברקים בין ועדת וינוגרד לבג"ץ".

 

אותו גורם הודה כי ישנה תחושה של אי-נוחות בפרקליטות בימים אלו, סביב העתירה וההד הציבורי שהיא מעלה. עם זאת, הגורם הדגיש כי הפרקליטות מייצגת את ועדת וינוגרד, ובמסגרת זו היא צריכה מחד שפסק הדין יקוים, ומנגד שוועדת וינוגרד תוכל להמשיך בעבודתה. "שיתוף הפעולה עם הוועדה", הוא אומר, "נועד אך-ורק כדי להבטיח אינטרסים ציבוריים". עוד מדגיש אותו גורם בכיר בפרקליטות כי בייצוג הוועדה אין כל מעורבות של ראש הממשלה, או כל גורם פוליטי אחר, בניגוד לטענות שהוטחו בוועדה לאחרונה.

 

אמש נודע כי לפני כעשרה ימים, אמר אחד מחברי הוועדה שלא במסגרת דיון פורמלי, כי "מאס" בנושא, וכי הוא שוקל לעזוב על רקע פרסום עדויות הבכירים. לפי חלק מהפרסומים בערוצים אחת ושתיים, אותו חבר אף איים בהתפטרות אם בג"ץ יכריע נגד עמדת הוועדה ויכפה את פרסום העדויות עוד לפני דו"ח הביניים. אלא שהדברים נאמרו לפני כעשרה ימים ונכון להערב נראה שהתפטרותו של איש מחברי הוועדה אינה עומדת על הפרק.

 

"כולם מצטערים"

הפרסומים סביב אותה אמירה מעוררים חשש כי מדובר בניסיון להשפיע על שופטי בג"ץ. חבר הכנסת עמי אילון אמר בתגובה: "לא יעלה על הדעת שחברי ועדת וינוגרד יהלכו אימים על בית המשפט העליון. התנהלות הוועדה בנושא זה חוצה כל גבול ומערערת את שארית האמון הציבורי בוועדה". לדבריו, "חברי ועדת וינוגרד צריכים להפסיק את חרושת השמועות ולהבהיר כי אינם מאיימים להתפטר אם יחוייבו לפרסם באופן מיידי את הפרוטוקולים". 

 

עורך הדין אליעד שרגא, איש התנועה לאיכות השלטון, אמר ל-ynet: "אני מזמין את חברי וועדת וינוגרד להתפטר, מה שהם היו צריכים לעשות כבר לפני ארבעה חודשים. אולי סוף סוף יבינו כולם את מה שאמרנו מיד לאחר המלחמה, כששבתנו רעב: שצריך להקים ועדת חקירה ממלכתית". שרגא ציין כי אפילו המשנה לנשיאה, השופט אליעזר ריבלין, מצר על החלטתו שלא לקבל את הבג"ץ שהגישה התנועה - בג"ץ שקרא לכינון ועדת חקירה ממלכתית.


פורסם לראשונה 16/04/2007 22:07

 

בהכנת הידיעה השתתף אטילה שומפלבי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התפטרות החברים בדרך? וינוגרד
צילום: ניב קלדרון
אי נוחות. בג"ץ
צילום: דודי ועקנין
עו"ד הולץ-לרנר. העותרת, בשם זהבה גלאון
צילום: דודי ועקנין
מומלצים