שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    על האש ומסביב - טיפים ומתכונים לחג המנגל
    לקראת יום העצמאות, כוננות המנגל בשיאה. ולפני שאתם משתלטים על הפארקים, הגנים והחניונים - קחו כמה טיפים יעילים לניפנופים וכמה מתכונים טעימים לצד הבשרים
    סלט גרגרי חומוס ישראלי (בלי מיונז) פלפלים חריפים במילוי גבינת צאן סלט קוסקוס בלימון, נענע ושמן זית סלט פסטה בנוסח המזרח-הרחוק 

    יום העצמאות מתקרב, ואיתו ההכנות למנגל הלאומי. לעולם לא אשכח איך בשנה הראשונה שלי בארץ הוזמנתי להצטרף לחברים שהלכו לפארק הירקון. פתאום נזרקתי אלפי שנים לאחור ודמיינתי שאני נמצאת בשדה ענק, כשבני-ישראל מקריבים קורבנות, כל אחד על המזבח הפרטי שלו.

     

    לחבר'ה שמתכוונים להצטרף לטקס המנגל, וגם לאלה שרק אוכלים בחיק הטבע, כדאי לזכור כמה דברים חשובים:

    • רצוי לשמור את הפחמים בשקית ניילון סגורה היטב. ככל שהיא יבשה יותר, הפחם יידלק טוב יותר.
    • איך יודעים אם המתקן מוכן? שמים את כף היד מעל רשת הצלייה. אם אפשר להחזיק אותה שם במשך 2 שניות, הפחמים חמים מאוד. 3 שניות – הם בחום בינוני, 5 שניות – בחום בינוני מינוס.
    • כדי להקל על ניקוי רשת הצלייה, מוציאים אותה ומתיזים עליה ספריי שמן (אין לעשות זאת כשהרשת במקום וכשהפחמים דלוקים‭.(!‬
    • זירקו לפחמים קצת אורגנו, טרגון, טימין או רוזמרין, בדיוק לפני שמניחים את הבשר על הרשת. הם יעניקו ניחוח וטעם למוצר הסופי.
    • אם השריתם בשר במרינדה, אין להבריש את הבשר במרינדה ברבע השעה האחרונה של הצלייה, כי אם במקרה היו חיידקים על הבשר, הם עברו למרינדה, ולא עבר מספיק זמן צלייה כדי להרוג אותם. אם נמצאים בבית, אפשר להרתיח את המרינדה ולהשתמש בה בכל עת.
    • אפשר להפוך תיק לקולר אם מכניסים בו בקבוקי מים קפואים. הם מקררים, ואחר כך אפשר לשתות את המים.
    • רצוי לא להשאיר בחוץ סלטים על בסיס מיונז, אפילו אם הם קנויים ומכילים חומר משמר. פותחים, מגישים, סוגרים ומאחסנים בקולר. אל תשאירו מיונז ביתי (עם ביצה לא מבושלת) בחוץ.
    • לא לשכוח להביא שקית ניילון גדולה לניקוי לאחר השהייה בחוץ. עודדו את כל המשתתפים, במיוחד את הילדים, לאסוף בקבוקי שתייה, ניירות וחטיפים, כדי להשאיר את הסביבה בדיוק כפי שמצאתם אותה.

     

    והנה כמה רעיונות להשלמת הארוחה:

     

    סלט גרגרי חומוס ישראלי (בלי מיונז)

     

    מתכון ממטבחו של השף רן שמואלי.

     

    המרכיבים ‭15–12)‬ מנות‭:(‬

    1/2‬ ק"ג גרגרי חומוס יבשים איכותיים

    3 בצלים גדולים קצוצים

    8 כפות שמן זית

    צרור כוסברה טרייה, ללא גבעולים, קצוצה גס

    ענף עלי נענע טריים, קצוצים גס

    מיץ מ‭2-‬ לימונים טריים

    2 שיני שום כתושות

    3 פלפלים אדומים קלויים על האש, או במחבת ללא שמן

    1 כפית גדושה של כמון טחון

     

    אופן ההכנה:

    1. משרים את גרגירי החומוס במים ומכסים למשך הלילה.
    2. למחרת שוטפים ומבשלים במים, ומכסים עד שהם מתרככים.
    3. קוצצים את הפלפלים הקלויים לקוביות קטנות. מערבבים את שאר החומרים יחד. טועמים ומוסיפים עוד כמון, מיץ לימון, או שמן זית לפי הטעם.

     

     

    חזור למעלה
    פלפלים חריפים במילוי גבינת צאן

     

    אוהבי החריף ייהנו מאוד ממתכון זה של רן שמואלי.

     

    המרכיבים (ל‭10–‬ מנות, 2 פלפלים למתאבן): 

    20 פלפלים אדומים חריפים מוארכים (עדיף גדולים)

    ‭1/2‬ ק"ג גבינה לבנה ‭9%‬ או ‭5%‬ 

    100 גרם גבינת צאן קשה, מגוררת

    עלים מ‭3-‬ ענפים של טימין

    קורט מלח

    קורט פלפל לבן

     

    אופן ההכנה:

    1. מורידים בזהירות את החלק העליון של כל פלפל ומסלקים את הזרעים (הפלפל חייב להישאר שלם‭.(‬ קולים במחבת מרוחה בשמן או בגריל, עד שהם משנים צבע.
    2. מערבבים בקערה גבינה לבנה, גבינת צאן, טימין, מלח ופלפל לפי הטעם, עד לקבלת מירקם אחיד ורך. מכניסים לשקית זילוף, וממלאים את הפלפלים כמעט עד הסוף. אם לא מגישים מיד, עוטפים בניילון ושומרים במקרר או עד מועד ההגשה.


    חגיגה לאוהבי החריף. פלפל חריף במילוי גבינה            (צילום: דורון זוסמן)

     

    חזור למעלה
    סלט קוסקוס בלימון, נענע ושמן זית

     

    המרכיבים ‭5)‬ מנות כתוספת‭:(‬

    1 כוס גרגרי קוסקוס (רצוי קוסקוס מלא מחנויות הטבע)

    1 כוס מים רותחים

    1 כוס אפונה טרייה או קפואה

    1 עגבניה קצוצה ללא גרעינים

    2 כפות נענע קצוצה גס

    לרוטב:

    מיץ מ‭1/2-‬ לימון

    1 כף חומץ בן יין לבן

    6 כפות שמן זית

    2 כפות נענע קצוצה גס

    ‭1/2‬ כפית מלח

    קורט פלפל לבן (לא הכרחי)

     

    אופן ההכנה:

    1. מפזרים את גרגרי הקוסקוס בקערה רחבה, ויוצקים עליהם את המים הרותחים. בוחשים פעם אחת במזלג, מכסים בצלחת ומניחים בצד 5 דקות.
    2. אם משתמשים באפונה טרייה, מאדים את האפונים במים עד שהם מתרככים, אבל לא יותר מדי. את האפונה הקפואה מספיק להפשיר.
    3. מערבבים שוב את הקוסקוס במזלג כדי לפורר את הגושים, ומוסיפים את הירקות והנענע. מערבבים את החומרים לרוטב ויוצקים על הסלט. מתקנים תיבול ומגישים, או מכסים בצלחת ושומרים במקרר.
    • אם לא מגישים מיד, ייתכן שיהיה צורך להוסיף קצת שמן זית לפני ההגשה. אפשר להגיש בתוך סירות של עלי חסה קטנים או עלי אנדיב.

     

    חזור למעלה
    סלט פסטה בנוסח המזרח-הרחוק

     

    המרכיבים ‭8–6)‬ מנות‭:(‬

    350 גרם אטריות אורז או שעועית

    2 כוסות פרחי כרובית או ברוקולי

    250 גרם שעועית ירוקה צרפתית, או שעועית ירוקה שטוחה 

    1 כוס גזר פרוס לעיגולים דקים

    ‭1/2‬ כוס צנוניות, פרוסות דק

    ‭1/4‬ כוס שומשום קלוי לקישוט

    לרוטב:

    1 כוס שמן חמניות

    2 כפות שמן שומשום (עדיף כהה)

    6 שיני שום בינוניות כתושות

    ‭1/2‬ כוס רוטב סויה תוצרת חוץ

    ‭1/2‬ כוס חומץ בן יין לבן

    6 כפות יין שרי יבש או ברנדי

    2 כפות סוכר

    1 כפית מלח

     

    אופן ההכנה:

    1. מבשלים את האטריות במים רותחים כ‭5-3-‬ דקות, או עד שהן מתרככות. שוטפים במים קרים, מסננים ומערבבים עם כף מהשמן.
    2. חולטים את הכרובית והשעועית במשך 2 דקות בלבד, במעט מי מלח רותחים. שוטפים במים קרים, מסננים ומערבבים עם הגזר והצנוניות.
    3. הרוטב: מחממים את השמן על אש בינונית ומוסיפים את השום. מבשלים עד שהוא מזהיב. מסירים מהאש ומוסיפים את יתרת החומרים.
    4. מעבירים את הפסטה למגש גדול, ומסדרים מסביב את הירקות. יוצקים למעלה את הרוטב ומפזרים את השומשום. אם לא מגישים מיד, רצוי לערבב את הפסטה עם הירקות, לשמור מכוסה עד מועד ההגשה, ורק אז להוסיף את הרוטב.

     

    חזור למעלה
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: שלום בר-טל
    האוכל של יום-העצמאות. בשר על האש
    צילום: שלום בר-טל
    מומלצים